https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Znan je prvi nasprotnik Mure v prvi ligi, znani so pari drugoligaškega tekmovanja

20.6.2022  

Nogometna zveza Slovenije je danes, 20. junija, v Nacionalnem nogometnem centru Brdo izpeljala tradicionalno žrebanje tekmovalnih parov prve in druge lige za tekmovalno sezono 2022/23.


V sezoni 2022/23 bo nastopalo deset klubov: Mura, Maribor, Olimpija, Tabor Sežana, Celje, Domžale, Radomlje, Bravo, Koper in Gorica. Med prvoligaško konkurenco so se vrnili nogometaši iz Nove Gorice, ki so nadomestili Aluminij.

V prvem krogu se bodo nogometaši Mure pomerili z Olimpijo Ljubljana na stadionu Stožice. Tekma bo na sporedu v soboto, 16. julija 2022. 

Derbi med Muro in Mariborom bo v 7. krogu, ki bo na sporedu v soboto, 27. avgusta, na Mestnem stadionu Fazanerija. Celotni spored sezone 2022/23 najdete tukaj.

2. SNL

V bobnu za žreb drugoligaških tekmovalnih parov je sodelovalo šestnajst klubov, in sicer Nafta 1903Beltinci Klima Tratnjek, Aluminij, Triglav, Krka, Rogaška, Rudar Velenje, Vitanest Bilje, Primorje, Roltek Dob, Ilirija 1911, Fužinar Vzajemci, Jadran Dekani, Krško ter Kety Emmi Bistrica in Brinje Grosuplje.

Beltinčani se bodo v prvem krogu doma pomerili z NK Rudar Velenje, Nafta 1903 pa bo v prvem krogu gostovala pri Primorju.

Tekme bodo odigrane v nedeljo, 31. julija, ob 17.30. Celotni spored sezone 2022/23 najdete tukaj.

Prekmurski derbi med Beltincami in Nafto bo odigran v nedeljo, 16. oktobra 2022, ob 15. uri na igrišču v Beltincih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.