https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kdo je spekel najboljši prekmurski retaš?

21.06.2022 ob 17:30  

Krajevna skupnost Čentiba, Kulturno društva Petőfi Sándor Čentiba, Društvo vinogradnikov Čentiba, PGD Čentiba, NK Čentiba in Turistično društva Palinka je minuli konec tedna priredilo tretji praznik retašev.

Pred vaškim domom v Čentibi so se zbrali ljubitelji retašev (zavitkov ali štrudljev). Sladica iz vlečenega testa je lahko polnjena z različnimi nadevi, vse od jabolk, do skute, maka, češenj, itd.

Strokovna komisija je ocenila, da so najboljše retaše spekli člani iz Društva ljubiteljev konj. Drugo mesto je pripadlo Elizabeti Tivadar iz Doline. Tretji najboljši retaš je spekla družina Frančič iz Radmožancev. Podelili so tudi nagrade za najlepše predpasnike.

V kulturnem programu so nastopili ljudski pevci iz Doline, folkloristi iz Pinc, otroški zbor Cséphadaró in recitator Peter Šoos. Dogodek je z glasbo popestril Madžarski operni pevec Dolhai Attila. Za zabavo je poskrbela skupina Skok.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: Viktor Hranilović

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.06.2022 ob 18:47 madžarski sieg heil gost

      sieg heil prireditev, napisi najprej v madžarščini potlej v slovenščini, vse za medsebojno spoštovanje kaj ne ? Sicer pa dan retašev, bogračfest, ribja čorba fest, pereciada pa dobro no palačinkiada še samo manjka. zelo ste izvirni s temi kulinaričnimi prireditvami

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.06.2022 ob 20:16 gost

      No,dobro,dobro, bebo prvi, zdaj si vsem dokazo ka si norček.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.06.2022 ob 8:01 gost

      Res božansko. Tega ne najdeš nikjer drugje samo se tega mi ne zavedamo kako bogastvo kulinarično imamo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.06.2022 ob 17:16 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Rétaš je Prekmurski,nič Vugrski,nájbole ga naprávi ajta Titan iz Sobote .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.