https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Dr. Branko Kerman bo novi direktor Pomurskega muzeja Murska Sobota

28.06.2022 ob 6:00  

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota se v torek, 21. junija, sestal na na 27. redni seji, kjer so med drugim mestni svetniki sprejeli mnenje Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja in dali soglasje za nov petletni mandat dr. Branku Kermana na čelu Pomurskega muzeja Murska Sobota.


V skladu z 9. členom Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Pomurski muzej Murska Sobota direktorja imenuje ustanoviteljica Mestna občina Murska Sobota ob soglasju soustanoviteljice Občine Moravske Toplice, na podlagi javnega razpisa in po predhodnem mnenju sveta zavoda.

Razpis za direktorja javnega zavoda Pomurski muzej Murska Sobota je bil objavljen dne 7. aprila 2022. Na razpis so se prijavili trije kandidati. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je na svoji 28. seji, ki je bila dne 28. aprila 2022 odprla in pregledala vse prejete vloge in ugotovila, da je vloga kandidata dr. Branka Kermana popolna. Vlogi kandidatov Akosa Doncsecza in dr. Marka Sraka, nista bili popolni, zato ju je komisija pozvala k dopolnitvi. Kandidat Akos Doncsecz je dne 6. maja 2022 svojo prijavo umaknil. Kandidat dr. Marko Sraka pa je pravočasno podal dopolnitev vloge.

V skladu z 9. členom Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Pomurski muzej Murska Sobota je komisija Svet zavoda Pomurski muzej Murska Sobota zaprosila za predhodno mnenje o kandidatih, ki sta se uvrstila v izbirni postopek. Svet zavoda je na svoji 5. seji, dne 3. junija 2022 pregledal vlogi obeh kandidatov ter po razpravi o obeh kandidatih sklenil, da se dr. Branku Kermanu daje pozitivno mnenje k imenovanju za direktorja Pomurskega muzeja Murska Sobota. 

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je na 30. seji, dne 8. junija 2022 obravnavala predlog za imenovanje direktorja javnega zavoda Pomurski muzej Murska Sobota ter po predstavitvi obeh kandidatov in razpravi sklenila predlagati mestnemu svetu, kot izhaja iz izreka sklepa, da se za direktorja javnega zavoda Pomurski muzej Murska Sobota za mandatno dobo petih let imenuje dr. Branko Kerman.  

Mestni svetniki so mnenje Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, večinsko sprejeli, saj je za sklep komisije od 20 mestnih svetnikov glasovalo 19 mestnih svetnikov ZA sklep, 1 glas pa je bil vzdržan. Tako so mestni svetniki dali soglasje dr. Branku Kermanu za petletni mandat na položaju direktorja javnega zavoda Pomurski muzej Murska Sobota, katerega mandat nastopi s 1. januarjem 2023.

Foto: arhiv Pomurec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.06.2022 ob 7:19 gost

      S

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.06.2022 ob 8:34 Čestitke gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.