https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dolgo pričakovana adaptacija nekdanjega Muralista se je začela

Cvetkova ulica, 28.06.2022 ob 9:50  

Na Cvetkovi ulici v Murski Soboti je Pokrajinski arhiv Maribor začel z dolgo pričakovano adaptacijo stavbe nekdanjega Muralista, da bi pridobil več kot potrebne nove prostore za Enoto za Prekmurje.

Že pred leti je bila dana obljuba, da bo prazna zgradba nekdanjega Muralista v Murski Soboti dobila nove vsebine. Pred kratkim pa se je končno začela dolgo pričakovana adaptacija omenjene stavbe. 

V letih 2016 do 2020 so bile izdelane različne projekcije adaptacije stavbe. Gradbeno dovoljenje za prenovo pa je bilo pridobljeno leta 2020. Konec leta 2021 je Vlada RS projekt "Adaptacija stavbe nekdanjega Muralista v Murski Soboti za potrebe Enote za Prekmurje Pokrajinskega arhiva Maribor" uvrstila v Načrt razvojnih programov in za izvedbo Ministrstvu za kulturo RS zagotovila finančna srestva v višini 5,3 milijona evrov. S Pokrajinskim arhivom Maribor pa je bila sklenjena pogodba o sofinanciranju adaptacije, je Pokrajinski arhiv Maribor zapisal v izjavi za javnost.

V nove prostore z nekaj manj kot 1.700 kvadratnih metrov površine bodo preselili gradivo, ki se nanaša na območje Prekmurja in ga trenutno hranijo v depojih v Mariboru. Omenjene površine pa naj bi vključevale arhivska skladišča, čitalnico, predavalnico, razstavišče, knjižnico, delovne prostore, razpraševalnico, konferenčno sobo in ostale funkcionalne prostore. V stavbi bo nameščeno tudi dvigalo, uredila se bo okolica.

Pokrajinski arhiv Maribor v skladu z zastavljenim projektom v Enoti za Prekmurje načrtuje vsaj 3 dodatne zaposlitve. 

Vsa gradbeno-obrtniška dela bosta izvajali podjetji VG5 d.o.o. in Lesnina MG oprema d. d., ki sta bili izbrani na javnem razpisu. Pripravljalna dela so se začela sredi meseca junija 2022, sama adaptacija pa bo, po zastavljeni časovnici, končana sredi leta 2024, so še zapisali. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.06.2022 ob 10:27 gost

      Katastrova glede objekta !! Se vidi da se določenim gre samo za stolčke in plače ,da bi pa naredili kaj pa je za njih to nepomembno , In taki vlečejo plače !!!!!! So največji pobiralci denarja za nič dela najbolj slabi gospodarji !!!! Sramota !!!!!

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.06.2022 ob 12:59 gost

      To so plačali delavci Mure keri so ostali brez vsega. Tudi Jože Horvat keri se ima za poštenega je zelo veliko pripomogel da so Muro spravili v stečaj in propad. Kajti za vse kar se je zgodilo slabega za delavce Mure so krivi domči nesposobni direkturi in ves kader z sindikatom na čelu kroga je vodil Jože Turkel z sodelavcami najožjimi.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.06.2022 ob 14:31 gost

      To otvoritev bo prerezala nova predsednica države Marta Kos. Kajti ona je najbolj sposobna je ženska je pametna je ugledna gospa kera ni v svetu in Evropi nikoli delala sramote Sloveniji. Kot je to počel Anže Logar prejšnji zunanji minister keri je po direktivi,,,, Januša groznega,,, in v svojem imenu sramotil slovenski narod v evropi in svetu. Zdaj bi pa rad postal predsednik tega istega slovenskega naroda kerega je sramotil in grajal, lagal v svetu in Evropi.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.06.2022 ob 14:43 gost

      Debeli juzek Horvat je danes v državnem zboru spet imel predavanje kako ljudje nočejo delarlti kako zlorabljajo socialne transferje. Ni pa povedal da so ljudje zaradi njega 3.300 pristali na cesti pa imajo 30 ali več let delavne dobe pa edobijo nič.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.06.2022 ob 22:20 gost

      GOST 14,43 JE POVEDAL RESNICO A GOST OB 16,18 SI IDIOT, KER RESNICA BOLI. TO JE RESNICA.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.06.2022 ob 23:33 Avy gost

      S­t­a­r­t w­o­r­k­i­n­g f­r­o­m h­o­m­e! G­r­e­a­t w­o­r­k f­o­r-E­v­er, ­S­t­a­y a­t H­o­m­e M­o­m­s O­R a­n­y­o­n­e n­e­e­d­s­ a­n e­x­t­r­a i­n­c­o­m­e. G­e­t s­t­a­r­t­e­d. Y­o­u o­n­l­y n­e­e­d­ a computer a­n­d a reliable c­o­m­p­u­t­e­r c­o­n­n­e­c­t­i­o­n­ s­o d­o­n’t g­e­t l­a­t­e t­r­y… Read all about it here.......... 𝐖𝐰𝐰.𝐏𝐚𝐲𝐬𝟏𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.