https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Predsedniška tekma se je začela. Kdo vse je že napovedal kandidaturo?

27.06.2022 ob 12:10  

Na kongresu največje parlamentarne stranke Gibanje Svoboda bodo danes razpravljali o kandidatih za predsedniške volitve, po pričakovanjih bodo v boj poslali podpredsednico stranke Marto Kos. V drugih strankah postopki še tečejo. Medtem je kandidaturo že predstavila Nataša Pirc Musar in Nina Krajnik.

Prva je svojo kandidaturo uradno predstavila pravnica Nataša Pirc Musar, kandidirala bo s podpisi volivcev, torej kot nestrankarska kandidatka, četudi se podpore katere od strank ne brani. Jo je pa pri kandidaturi, kot je dejala, podprlo več znanih osebnosti, med drugim dva bivša predsednika Milan Kučan in Danilo Türk.

Foto: izrez videa

Kandidaturo je v soboto na družbenih omrežjih napovedala tudi psihoanalitičarka in doktorica filozofije Nina Krajnik, predstavila pa jo je že danes na novinarski konferenci.

Foto: izrez videa

Že pred časom je namero kandidirati sicer obelodanil kočevski župan Vladimir Prebilič, ki pa kandidature še ni uradno predstavil.

Premisleki o kandidatih v večini parlamentarnih strank še potekajo

Tudi podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos je v tem tednu za več medijev že potrdila, da želi kandidirati za predsednico republike. Potrebuje in želi pa si tudi podpore stranke. O tem bo stranka odločala danes na kongresu. Kaže, da ima sicer notranjo konkurenco, saj si kandidirati želi tudi nekdanji zunanji minister in evropski poslanec Ivo Vajgl

Notranji kandidacijski procesi pa tečejo tudi v drugih parlamentarnih strankah. Tako v SD kot Levici odločitve, ali se bodo na predsedniške volitve podali z lastnim kandidatom, ali pa bodo podprli katerega od drugih kandidatov, še niso sprejeli. Pričakovati je sicer, da bodo vsaj Socialni demokrati, kot na vseh preteklih predsedniških volitvah, v ogenj poslali svojega kandidata.

Enako velja za največjo opozicijsko stranko SDS, a vprašanj na to temo za STA niso želeli komentirati. Medtem v opozicijski NSi pogovori o tem naj še ne bi stekli. Mnogi na tem mestu vidijo evropsko poslanko in nekdanjo predsednico NSi Ljudmilo Novak, ki je bila v zadnji predsedniški tekmi pred petimi leti četrta. Zaradi ljudi, ki jo nagovarjajo h kandidaturi, o tem razmišlja, je navedla za medije. Vprašanje pa je, ali ima tudi podporo stranke za kandidaturo.

Med možnimi kandidati se ugiba tudi o nekdanjih predsednikih vlade in DZ

Mediji so sicer zadnje tedne že začeli meriti podporo različnim imenom, o katerih se ugiba, da bi lahko kandidirali ali pa so sami potrdili, da o tem razmišljajo. Tako sta se na seznamu možnih kandidatov znašla tudi nekdanji premier Miro Cerar in nekdanji predsednik DZ Igor Zorčič.

Že med volilno kampanjo za volitve v DZ se je kot o možnem kandidatu gibanja Povežimo Slovenijo govorilo o nekdanjem predsedniku ustavnega sodišča ter svetovalcu aktualnega predsednika Boruta Pahorja Ernestu Petriču, čeprav mediji ugibajo, ali bi se v bitko lahko podal tudi predsednik DS Alojz Kovšca, poroča STA.

Naslovna Foto: FB Borut Pahor

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   27.06.2022 ob 12:41 gogi gost

   Poglejte si neverjetno DVOLIČNOST RTV Slovenija in POP in sicer je ob uradnem dvodnevnem obisku Bruslja imel Golob s sabo otroke in nikomu nič. Nobene objave o tem. Ko pa je Pivčeva imela Otroka v Izolo, pa so jo ti isti mediji slekli. Zakaj ljuba RTV , ki se dela za neodvisno tako podlo, ZAKAJ. Res nismo enako obravnavani državljani.

   26 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    27.06.2022 ob 16:49 2021 gost

    Čemu javni neodvisni medij RTV ( kot se ima) naredi Tarčo ....za dve rezini pršuta in dva dcl. vina, glede ga. Aleksandre Pivec. Na zakotno mesto v Romuniji, ukradeno identiteto, TRR v štirih Balkanskih državah, avstronomske plače, milijonski izplačani dobičiki, sedaj še otroci na potovanju v Bruslju z g. Golobom pa javni medij molči z njim pa neodvisna novinarka Erica Žnidaric. Takšnega javnega medija, ki ga vsi plačujemo ne potrebujemo.,....zato ga je potrebno ukiniti.

    14 2 Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   27.06.2022 ob 12:53 Karel K. gost

   Vse lepo in prav, vendar kar počne Reporter z to Krajnikovo, ko jo je že v startu skoraj osebnostno in strokovno ubil, je zares Udvoski-titoistični model uničevanja človeka. Svoje politične nasprotnike ali drugačemisleči v kali ubijejo. Velika žalost pa je, da to počne revija Reporter katera se ima za demokratično usmerjeno za vse po enakih vatlih. Posebej neznosen je novinar Kršinar in urednik Šurla. Kršinar je pred 20. leti prt Janši tiskal nekam, danes pa je njegov smrtni nasprotnik, saj piše nemogoče zgodbe o njemu. Tedaj, ko sem jaz pred 20. leti spoznal in vedel, kdo ali kaj je janša je mene Kršinar obsojal, da jaz nimam prav, da Janša dela dobro. Morda tudi zgodbo o Šurli, ki je ravnokar prebolel težko bolezen in je rekel, da mu je Dr. Brecelj rešil življenje. To je za takšne ljudi nevarna in dvoumna izjava, saj ti menjajo svoje prepričanje in bo lahko Šurla v bodoče, če mu bo to osebno koristilo, obrnil hrbet Breclju in ga bo s svojimi dejavnosti, kot danes Janšo vrgel v greznico. To je slovensko novinarstvo, pristransko oportunistično.

   18 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   27.06.2022 ob 12:56 Karel K. gost

   Slovenija potrebuje ravno tako odločno predsednico kot je nina krajnik, katera bo si upala povedati tej titoistični bandi katera nam že 31 let na 45 let podlage vlada, da je razdiralna, da državljane deli na privilegirane in drugorazredne in si bo upala v tujini povedati resnico o dejanskem stanju v Sloveniji, ne pa kot sedanja celotna poliitčna elita, katera laže po Evropi o dejanskem stanju v sloveniji in ne pove, da v državi vladajo razmere katere se pritičejo tretjemu svetu, vlada kolektivna diktatura, pristranski mediji in pravodoje vse tja do ustavosodja.

   17 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   27.06.2022 ob 13:27 gost

   Stari Ernest Petrič lejko kandidira za žalske sobane. Koušca pa lejku kandidejra za kako delavnu mestu v kaki gostilni če mu je v državnem setu dolgčas. Tam itak nič ne delajo edino,,,, drek,,, mešajo v državi. Zato bi morali državi set zapečatiti. Kajti državnega sveta nima nobena država na svetu.

   10 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    27.06.2022 ob 14:50 umetnik gost

    Kako lahko trdiš nekaj takšnega, da ga ni na svetu, RS ima DS in pika, že tako mora biti, saj rajnka SFRJ je bila edina na svetu, ki je imela samoupravljanje.

    7 5 Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   27.06.2022 ob 13:37 gost gost

   GOST OB13,27 TI SI BUTALEC NEJ ČUDO KA JE ZA GOLAZNI V SLOVENIJI DREK STE VIJ ZMEŠALI DA STE ZVOLILI KUP DREKA PA MUHO GOR PETRIČI PA KOUŠCI TIJ NE SEGAŠ DO PET POTOPLJENI SI V GNOJŠNICI

   9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   27.06.2022 ob 13:43 Janči gost

   Pahor ni bil brez napak, a dober predsednik vseh državljanov. Ni delil na prvo in drugorazredne. To nas spet čaka kmalu, ko bodo visoko skupaj letali golobi in kosi. Pravijo, da gre osel le enkrat na led. Slovenski volivec zagotovo večkrat. Ker svoboda pa to ...

   14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    27.06.2022 ob 15:00 Karel K. gost

    Zadosti, da je bil oportunist in dvoličen, prilizoval se je vsakemu. Jasno pa je, da je bil Janšev dolžnik, saj so ga Janševi dvakrat uzvolili za predsednika države in so mu tako omogočili dobro plačo za nič koristnega dela. Edino miške je naganjal po ulicah in se slikal za instagrame, ter po svetu razglašal, da je potrebno Bosno in Hercegovino sprejeti v EU. On je bil in je kot politik zahrbten človek, morda je takšen tudi kot človek.

    10 8 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    27.06.2022 ob 18:26 gost

    Ja, ja, Karči, Pahorja popljuvaj. Ker veliki mali rdeči manipulator Kučan, Drty, ki je pokazal nekaj človeških potez šele tik pred smrtjo in naduti türški puran so bili boljši, verjetno.

    3 1 Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   27.06.2022 ob 14:01 RosemarieSimmons gost

   [ JOIN US ] I am making a good salary from home $6580-$7065/week , which is amazing under a year ago I was jobless in a horrible economy. I thank God every day I was blessed with these instructions and now it’s my duty to pay it forward and share it with Everyone, Here is I started.……......__W­­­W­­­W­­­.N­­­E­­­T­­­C­­­A­­­S­­­H­­­1.C­­­O­­­M

   0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   27.06.2022 ob 14:03 Komunajzar šalabajzar gost

   Naj bo predsednik kar komunistični lastnik komunističnih medijev Martin Odlazek, ali pa Cirman iz portala "necenzurirano". Ta dva sta ziher človeka bseh slovencev. Komunističnih seveda

   10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   27.06.2022 ob 14:17 gost

   NINA KRAJNIK JE MOJA KANDIDATKA !!!!!!!!!!

   19 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    27.06.2022 ob 14:35 963 gost

    Pazi, da te ne bo pretepla, agresivno ženšče. Malo poguglajte. Taka ženska ni šans, da bi bila predsednica.

    11 17 Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   27.06.2022 ob 14:25 gost

   Srbin tem komunistom poliži dupe za druga tako ali tako nisi sposoben ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,(14:21)

   10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    27.06.2022 ob 14:45 gost

    Tvoja Uršika Zala pa je agresivna to pa drži ,ker še vedno deluje kot sodnica . na proslavi je pokazala celi Sloveniji kakšna zafiksano ženšče je ! ho,ho,ho 14:35

    16 4 Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   27.06.2022 ob 14:44 Agresija gost

   Ta ženska je že polnila strani črne kronike zaradi svoje agresije do soljudi. Z noži napadala starejše drugače misleče. Res lep zgled predsedniški. Ta je bolj za umobolnico ne na državne funkcije

   9 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   27.06.2022 ob 14:49 gost

   Marta Kos sestra od Kosa . Luda Mila , Pirčeva stric iz ozadja Turk in Kučan

   12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   27.06.2022 ob 14:51 gost

   Pa ne me j....Luda Mila bo tudi baje kandidirala, hi,hi,hi.

   9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   27.06.2022 ob 15:10 gost gost

   NITI ENA NEJ SPOSOBNA TAKŠNE BABE ZA ŠPORHAT PA TAM ŠE MLEJKO SKIPIJ

   6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   27.06.2022 ob 15:12 Karel K. gost

   To o njenih pretepih o kateri Reporter že skoraj dva tedna razpravlja, bi bilo potrebno raziskati, kaj je res in kaj ni. Morda pa se je morala braniti in se je branila odločno in konkretno, ne kot smerava ženska ampak ženska s ponosom in mišicami. Tudi to spada v psihološke strokovne prijeme, tudi po Freudu. Moramo preprečiti, da bi postali predsednici Kosova in Musarjeva, saj smo potem zares obstali v celoti v Golobovi Titoisitčni kletki brez perspektive v naslednjih petih letih. Saj Petriča nihče ne jemlje resno, da bi on postal predsednik države. Potrebno ju, da končno pridejo na državniška mesta novi ljudje brez titoističnega pedigreja kot sta Pirčeva in Kosova ter Petrič. Mislim, da si Ljudmila ne bo delala škode, da bi kandidirala, saj nima nobenih možnosti.

   14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   27.06.2022 ob 15:20 gost

   Če ste se opekli pri Golobu , se ne opečite še pri predsedniku države Slovenčki !!!!!!!!!!

   17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   27.06.2022 ob 15:26 I am making $162/hour gost

   I am making $162/hour telecommuting. I never imagined that it was honest to goodness yet my closest companion is earning $21 thousand a month by working on the web, that was truly shocking for me, she prescribed me to attempt it simply , COPY AND OPEN THIS SITE ……>> 𝐖𝐰𝐰.𝐬𝐦𝐚𝐫𝐭𝐣𝐨𝐛𝟖.𝐜𝐨𝐦

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   27.06.2022 ob 15:27 I am making $162/hour gost

   I am making $162/hour telecommuting. I never imagined that it was honest to goodness yet my closest companion is earning $21 thousand a month by working on the web, that was truly shocking for me, she prescribed me to attempt it simply , COPY AND OPEN THIS SITE ……>> 𝐖𝐰𝐰.𝐬𝐦𝐚𝐫𝐭𝐣𝐨𝐛𝟖.𝐜𝐨𝐦

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   27.06.2022 ob 15:29 LorieWillis gost

   Ja, možno je... Vsak lahko zasluži 800$+ dnevno... Zaslužite lahko od 16000$-32000$ na mesec ali celo več, če delate kot polno delovno mesto... To je enostavno, samo sledite navodilom na tej strani,dl ga skrbno preberite od začetka do konca ... To je prilagodljivo delo, a dobra priložnost za zaslužek. Ta spletna stran ODPRTA TUKAJ.................................................> 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐒𝐢𝐭𝐞𝟐𝟒.𝐂𝐨𝐦

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   27.06.2022 ob 16:09 gost

   Vsi lahko kandidirajo za predsednika države samo desni pedri ne smejo kandidirati. Kajti zdaj nas je začela Evropa in svet spet bolj resno obravnavati. Komaj smo začeli pridobivati nazj ugled. Če bodo SDS in nova Slovenija kandidirali za predsednika se nam pa spet vsa poštenost podre.

   6 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   27.06.2022 ob 16:31 gost gost

   PEDER JE TVOJA ŽENA GUZI JO HROŠČ RDEČI UGLED SI TIJ ZGUBIL DA JE HROŠČ PRDNO V TVOJI POSTELJI KAK TI O DRUGIH TAK DRUGI O TEBI BABE NA ČELO VEJ PA NE VEJO KA JE ČASTNA ČETA PA ZASTAVA V ZASTAVNOM VODI ČI ZNAŠ KA JE TOJ

   11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   27.06.2022 ob 16:40 gost

   Pa normalno, da bomo podprli NINO, nej pa ove stare komunjare.

   12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
   27.06.2022 ob 16:54 gost

   Nana je simpatična ,mlada , neodvisna od stricev iz ozadja . Vemo kdo so sami stari komunajzerji ,ki že 30 let mešajo drek ,zato pa smo tam kjer smo . U pi_di materni !!!!!!!!!

   12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   27.06.2022 ob 17:04 Maryriest gost

   [ JOIN US ] I am making a good salary from home $6580-$7065/week , which is amazing under a year ago I was jobless in a horrible economy. I thank God every day I was blessed with these instructions and now it’s my duty to pay it forward and share it with Everyone, Here is I started.……......__W­­­W­­­W­­­.N­­­E­­­T­­­C­­­A­­­S­­­H­­­1.C­­­O­­­M

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   27.06.2022 ob 17:18 gost

   Baje bo kandidat sam,, Januš grozni, kajti v parlamentu mu ja brez veze. Sedi kot da ima kaktus v,, riti,,,. Samo tega se bojijo v evropi gdo se bo sploh zjim pogovarjal. V evropi so bolj srečni kot v Sloveniji da se njim ni potrebno z njim pogovarjati.

   5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    27.06.2022 ob 20:06 gost

    17:18 Ja res je masnolasi in ostala gamad doma nakladajo , v Bruslju pa samo prikimavajo , kar drugi rečejo !!!! ha,ha,ha,ha

    6 0 Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
   27.06.2022 ob 17:21 gost

   Ja Ljudmila Novak mo bo pa delala družbo na desnem polu. Samo te je zgubu prli kak se prijavi. Ljudmilika ga pojej.

   1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
   27.06.2022 ob 17:21 JAKA gost

   Zdaj se moram prilagajati ,,,,,urniku in se tudi družina prilagaja mojemu urniku ,,,,,, Prvi državniški obisk v Bruselj ni primerno jemati otrok , pa opravičujte kolikor vas je volja . Pa , da ne govorimo o pristranosti ! Sedanja vlada si svoj položaj premišljeno privatizira in ni ji težko prav zaradi prizanesljivosti medijev . In kje so tu volivci ? Kaj , če jim to njihovo prikrojevanje državnega protokola ni všeč ? Z sinom , ko imaš urnik nabit od jutra do večera , ja nekaj res ne štima ,,,,,,,,

   11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  28. gost
   27.06.2022 ob 17:42 JAKA gost

   O majn god ,,,, Ljudmila ! Najbolje ,da se še prijavi sosedov Lojzek , ki bo ukazoval obvezno pitje cvička od 1 razreda OŠ

   7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  29. gost
   27.06.2022 ob 18:11 gost

   Kaj pa Jonas, ki bi rad rtv naročnino dvignil na 25 evričev on ne bo kandidiral? Pa velespospobni umetnik Kordiš?

   7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  30. gost
   27.06.2022 ob 21:09 kosovar gost

   I ja Ivan kandidira sa sladoljed i grosuplje kebap.

   4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  31. gost
   29.06.2022 ob 3:19 Cigan iz Vanča vasi gost

   Jeeee dilinka ka se ga dela???? Mi ciganje mo tude ga mele predstavnika v dirke...tou de ga san krivočobaste iz Tešanovec. On de ga naš predstavnik znani svinjsko pridelovalec. Še boukše pa bi bil Oto Pesa - Pestner naš mastnolasi pevač. Ali ga je hertzschlag trufno pa nika ne ven kak ge kaj znjin. Guči se ka bi naj tri by passe dobo. Meni je en pas zadosta ka mi gate gor drži. Zdaj pa iden dele za lederfabrik. Pa kaj naj ge...ne raznim se v politiko. Ka pa Jorg Haider??????

   2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    29.06.2022 ob 3:44 Dillinka gost

    Ode, ode dilinka ka se ga delaš pa politiko ga mlatiš. Ka ne boš končo kak ga je Ivek? Naš ga zlate predsednik Tito ga je biu prave...pa kakše bitke je zmago!!! Jajoš pa se v pejseke špilo pa ga misle ka je ne vem kaj..........šipac. Pa še babe so ga obožavale: Lizika, pa Sofka, pa Richard......pa še pa še.....si vido gda so ka dale v luknjo što ga je fse prišo? Ehhhhh muva ga zdaj ideva leder voščete......vejde pa Karček fstano pa de fse obrazložo kak je bilou.......

    2 2 Prijavi neprimerno vsebino
  32. gost
   29.06.2022 ob 6:09 Vizjak - minister - morski prašiček gost

   Jaz sem za Ljuto Milo, meni se ona dopade!!!!

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  33. gost
   29.06.2022 ob 9:44 Dillinka gost

   Jeeee dilinka..dinu di Roma, glij san za malico zmazo gumijasto ajkulo. Neka se guči, san čul ka de kandedejro butcher kudila v imenu pridelovalcev šunke. Pa krivočobasti.....

   2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    29.06.2022 ob 12:06 Cigan iz Vanča vasi gost

    Jeeee dilinka ge san ga pojo bio malico, dirkalnoga piceka, tude je bil gumijasti ali ga je pasalo. Še malo drkamo tej leder pa idemo pri kuči.

    0 1 Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.