https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Veter prinaša puščavski prah, popoldne visoka toplotna obremenitev

28.06.2022 ob 13:20  

Agencija RS za okolje opozarja, da bo ponovno v teh dneh Slovenijo prešla zračna masa iz severne Afrike, ki bo prinesla puščavski prah. Največjo onesnaženost s prašnimi delci pa lahko pričakujemo ravno danes. 

"V teh dneh z višinskimi vetrovi nad območje Slovenije priteka zračna masa iz severne Afrike, ki prinaša tudi puščavski prah. Največjo onesnaženost z delci PM10 pričakujemo danes v zahodni in osrednji Sloveniji. Občasno so lahko povišane urne ravni delcev PM10, nikjer pa ne pričakujejo preseganja mejne dnevne vrednosti 50 µg/m³," so sporočili.

"Ob povišanih ravneh PM10 delcev v zraku imajo lahko dihalne težave predvsem starejši in ljudje z boleznimi dihal (astma, KOPB, ...), zato je priporočljivo, da se ogrožene skupine v času povišanih ravni delcev PM10 izogibajo večjim fizičnim naporom," so še dodali. 

Arso opozarja, da bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev. Dopoldne in večji del popoldneva bo jasno in vroče, oblačnost pa se bo pojavljala predvsem na zahodu. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti dosegle 33 stopinj Celzija, ponekod tudi do 36 stopinj Celzija.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.06.2022 ob 23:35 Avy gost

      S­t­a­r­t w­o­r­k­i­n­g f­r­o­m h­o­m­e! G­r­e­a­t w­o­r­k f­o­r-E­v­er, ­S­t­a­y a­t H­o­m­e M­o­m­s O­R a­n­y­o­n­e n­e­e­d­s­ a­n e­x­t­r­a i­n­c­o­m­e. G­e­t s­t­a­r­t­e­d. Y­o­u o­n­l­y n­e­e­d­ a computer a­n­d a reliable c­o­m­p­u­t­e­r c­o­n­n­e­c­t­i­o­n­ s­o d­o­n’t g­e­t l­a­t­e t­r­y… Read all about it here.......... 𝐖𝐰𝐰.𝐏𝐚𝐲𝐬𝟏𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.