https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

CEUP 2030: Pomurski tehnološki park sodeloval pri razvoju novih politik na področju industrije 4.0 na območju Srednje Evrope

22.04.2022 ob 11:00  

Z mesecem aprilom so v Pomurskem tehnološkem parku z zaključnim regijskim dogodkom končali z aktivnostmi v projektu CEUP 2030, ki si je prizadeval za odličnost pri oblikovanju politike na področju Industrije 4.0.

Deležnikom so bili predstavljeni rezultati projekta in naredili študijski ogled novosti (testiranje vpeljevanja robota v proizvodni proces v podjetju ROTO).

Cilj projekta CEUP 2030 je bil ustvariti stabilna inovacijska omrežja, ki spodbujajo boljše razumevanje tematik napredne proizvodnje v industriji centralne Evrope 4.0 („CAMI4.0“) in tako izboljšajo izmenjavo virov znanja o teh tehnologijah, kar vodi k nadgrajenemu okviru za oblikovanje in izvajanje politike.

V projektu CEUP 2030, katerega vodilni partner je KRAKOWSKI PARK TECHNOLOGICZNY iz Poljske, so ustvarili in preizkusili skupno metodologijo za spodbujanje boljše izmenjave znanja med oblikovalci politik.

Projekt se je osredotočal na:

• Določitev inovacijskega znanja najvišje kakovosti na območju CE na podlagi tem, ki se nanašajo na CAMI4.0.

• Izboljšanje spretnosti in znanja oseb, odgovornih za lokalne, regionalne in (trans) nacionalne smernice v zvezi s temami CAMI4.0.

• Ustvarjanju trajnostne strukture za ozaveščanje in izmenjavo trajnostnih virov znanja za izboljšanje podpore pri oblikovanju politike.

• Predvidevanju in pospeševanju pilotnih ukrepov za politiko / strategijo za spodbujanje skupnega RIS3 za odličnost CAMI4.0 v CE / EU.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.