https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v balonarstvu predstavili novo poštno znamko

Murska Sobota, 11.07.2022 ob 6:05  

Pošta Slovenije je na pobudo Filatelistične zveze Slovenije izdala novo poštno znamko, posvečeno Svetovnemu prvenstvu v letenju s toplozračnimi baloni, ki bo od 16. do 23. septembra potekalo v Murski Soboti. Ob tej priložnosti so pri paviljonu Expano predstavili poštno znamko in z balonom dostavil prvo pošiljko z novo priložnostno znamko.


Priložnostna poštna znamka

Slovenija bo gostiteljica odmevnega dogodka svetovnih razsežnosti, saj bo letos v Murski Soboti potekalo svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Tudi ta dogodek bo ostal zapisan na poštni znamki. Motiv na znamki je 24. Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Oblikovanje znamke je naredil Luka Seme.  Vrednost je črkovne oznake B, kar pomeni, da je namenjena za navadno pošto do 50 g v notranjem prometu. 

Matjaž Pavlinjek, predsednik ROTO balon kluba in generalni direktor organizacije Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni, je izrazil zadovoljstvo, da bodo gostili 105 balonarskih ekip z vsega sveta in 40 festivalnih balonov. "V zraku bomo tako lahko občudovali kar 150 pisanih balonov, polega tega pa si bodo obiskovalci lahko tekmovanje ogledali tudi iz balona,” pove Pavlinjek.

“Gre za dogodek svetovnega formata, ki ima velik pomen tudi za promocijo Slovenije v svetu, zato smo počaščeni, da častno pokroviteljstvo nad otvoritveno slovesnostjo prevzema predsednik Republike Slovenije Borut Pahor,” še doda Pavlinjek. 

Mag. Bojan Bračič, predsednik filatelistične zveze Slovenije, je izpostavil, da znamka z motivom toplozračnega balona nosi v svet napoved dogodka - svetovnega balonarskega prvenstva v Murski Soboti. V času svetovnega prvenstva bo tako v Expanu razstava znamk z motivi balonov in balonarske pošte z vsega sveta. Dr. Jože Nemec iz Filatelističnega društva Maribor je izrazil veselje, da je ta projekt uspel, saj gre za promocijo tako balonarskega športa kot tudi filatelistov.

"Imeti svojo poštno znamko je za dogodek velika čast in ni nekaj samoumevnega," pove mag. Simona Koser Šavora in obenem izpostavi, da je znamka tudi velik promotor Slovenije. V Pošti Slovenije sicer vsak dan skrbijo, da na tisoče pošiljk najde svojega naslovnika, izdajanje priložnostnih znamk pa je eden najlepših delov njihovega posla, pove Koser Šavora.

Po 150 letih so obudili balonarsko pošto iz časa cesarice Marije Terezije, ko so tudi z balonom dostavljali pošto. Toplozračni balon je s pilotom Dejanom Buzetijem iz Balonarskega kluba Bakovci poletel izpred soboškega paviljona Expano, čast prenesti prvo pošiljko z novo poštno znamko pa je pripadla Nives Orešnik.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.07.2022 ob 15:59 Dillinka gost

      Jeeee ka se ga delajo???? Vooooonnnnn delajo??? Gda do ga na tornju pikirali??? Mi ga gnes pa pečejmo leder!!!! Samo na reš....ga što pride što pri nas????

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.07.2022 ob 16:00 Cigan iz Vanča vasi gost

      Jeeee dilinka ka se ga ven mečeš??? Si važnjak???

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.07.2022 ob 17:20 bűjraš gost

      Ajd nekam z tejm Pahorom ga vlačite toga narcisa

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.07.2022 ob 18:33 gost

      Ka je ta z dolgimi lasmi Matjažova snaha, je luštna.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.