https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Predsednik Pahor in madžarska predsednica Katalin Novák v Lendavi odprla prenovljeno hišo

Lendava, 15.07.2022 ob 20:00  

Na uradnem obisku v Sloveniji se je mudila predsednica republike Madžarske Katalin Novák. Obisk se je zaključil v Lendavi z odprtjem prenovljene hiše madžarske samoupravne narodne skupnosti.

Na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja se je na uradnem obisku v Sloveniji mudila predsednica republike Madžarske Katalin Novák. Gre za prvi uradni obisk novoizvoljene madžarske predsednice v Sloveniji. 

Uradnemu sprejemu z vojaškimi častmi je sledila položitev venca k Spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam na Kongresnem trgu v Ljubljani. Uradni obisk se je nadaljeval v Predsedniški palači s pogovorom na štiri oči med predsednikom in predsednico in plenarnim srečanjem med delegacijama Republike Slovenije in Madžarske pod vodstvom obeh predsednikov. Veliko pozornosti sta predsednika v pogovorih namenila varnosti, zlasti vojni v Ukrajini in razmeram na Zahodnem Balkanu. 

V Lendavi odprla prenovljeno hišo

Uradni obisk v Republiki Sloveniji se je ob prisotnosti obeh predsednikov zaključil v Lendavi z odprtjem prenovljene hiše madžarske samoupravne narodne skupnosti.

V sklopu odprtja v Lendavi sta se predsednik Republike Slovenije in predsednica republike Madžarske srečala s predstavniki slovenske in madžarske narodne skupnosti na obeh straneh meje.

"Živimo najboljši čas naše skupne zgodovine. Ocenjujem, da Slovenija nikoli ni imela tako dobrih medsosedskih odnosov kot v zadnjih letih. To lahko ocenim tako po razpoloženju, kot čustvih naših pripadnikov v zamejstvu.

Seveda so tudi težave, a prevladuje upanje, da čas, ki ga živimo, lahko le izboljšamo in to smo tudi dolžni našim otrokom in vnukom.

Slovenci in Madžari smo ponosni na našo identiteto in jo moramo skrbno negovati. Iz naše zgodovinske izkušnje pa smo se naučili, da je sožitje najboljši varuh nacionalnih interesov, zato vas vse pozivam k skrbnemu negovanju tega sožitja in naše identitete," je v govoru povedal Pahor.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija