https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

Jan Kus & The Slavo Rican Assembly feat. Vesna Pisarović napolnili dvorišče z edinstvenim zvokom

Hranilnica prekmurskih dobrot, 24.07.2022 ob 15:55  

V soboto, 23. julija 2022, so na dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot v okviru Skritega dvorišča, ki ga organizira Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota nastopili Jan Kus & The Slavo Rican Assembly feat. Vesna Pisarović.

 

Po toplem sprejemu njegovega prvenca Faith se tako s strani glasbenih kritikov kot poslušalstva eklektični newyorški, v Sloveniji rojeni saksofonist, skladatelj, tekstopisec in producent Jan Kus podaja v nove glasbene dogodivščine in se pomika v smeri, ki ga spontano privlači že zadnjih nekaj let.

Njegov mednarodno priznani projekt Slavo Rican Assembly združuje njegove izkušnje z newyorške latino-jazzovske scene, kjer je Jan aktiven kot član dveh vrhunskih zasedb, Fernando García Band in César Orozco Kamarata Jazz.

Glavna vizija Slavo Rican Assembly je raziskovanje podobnosti in razlik med glasbo portoričanske (ter nasploh karibske) in južnoslovanske tradicije ter njuno združevanje v koheziven, povsem nov, edinstven in privlačen zvok. 

Zasedba: Vesna Pisarović (glas), Jan Kus (skladatelj/aranžer, tenorski saksofon, sopranski saksofon), Gabriel Vicéns (električna kitara), Arsenije Krstić (klavir, klaviature), Dan Martínez (električni bas, akustični bas), Fernando García (tolkala) in Jean John (bobni).

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2022 ob 16:17 gost

      Danes smo glasbeno obarvani vse kar je že bilou ,,,,,,cike cake

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.07.2022 ob 16:27 Bjrxv gost

      Aha, predvsem edinstveni zvok, ja...če maš glavo in vuja v pejski, te je to edinstveno.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.07.2022 ob 16:27 gost

      Včeraj je bila v Črešnjevci pri Gornji Radgoni gasilska veselica

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.07.2022 ob 20:15 gost

      A NI škoda elektrike za nekaj teh izprijencev !??

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2022 ob 21:15 Jfjf gost

        Če že pišeš, še prešti za sebof. Očitno ne poznaš pomena besed, ki jih uporabljaš. Te jih rajši ne uporabljaj in ostani na svojen besednjaki.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.