https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Knjižnica – Kulturni center (KKC) Lendava ima novega v. d. direktorja

28.07.2022 ob 6:00  

Dr. Judita Zágorec Csuka je nova vršilka dolžnosti direktorja javnega zavoda Knjižnica – Kulturni center (KKC) Lendava. Medtem je Vrhovno sodišče Republike Slovenije zavrnilo pritožbo nekdanjega direktorja KKC dr. Alberta Halásza. 

Naj spomnimo, da je Svet zavoda KKC Lendava na svoji 1. korespondenčni seji 13. decembra 2021 sprejel sklep o razrešitvi direktorja javnega zavoda KKC Lendava dr. Alberta Halásza pred potekom mandata, ker pri svojem delu ne ravna po predpisih in splošnih aktih zavoda in s svojim nevestnim ali neprimernim delom zavodu povzroča večjo škodo. Direktorja javnega zavoda lahko razreši Svet zavoda KKC Lendava na način in po postopku, ki je določen za imenovanje direktorja zavoda. Na podlagi zaprosila Sveta zavoda KKC Lendava za soglasje k sklepu o razrešitvi direktorja javnega zavoda je Občinski svet Občine Lendava z 10 glasovi soglasno potrdil sklep o razrešitvi direktorja javnega zavoda KKC Lendava. 5 svetnikov se je glasovanja vzdržalo. Pred tem se je do sklepa opredelila tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki je k sklepu podala pozitivno mnenje. 

Za vršilko dolžnosti direktorja javnega zavoda KKC Lendava je Svet javnega zavoda KKC Lendava na svoji 9. redni seji dne 5. julija 2022 sprejel sklep in predlagal kandidatko dr. Judito Zágorec Csuka. Komisija za mandatna vprašanja, volitev in imenovanja je predlog Sveta zavoda na svoji 10. korespondenčni seji dne 12. julija 2022 obravnavala in sklenila, da občinskemu svetu predlaga, da k imenovanju dr. Judite Zágorec Csuka za vršilko dolžnosti direktorja javnega zavoda KKC Lendava, po predlogu Sveta javnega zavoda KKC Lendava, poda svoje soglasje. S podanim soglasjem so bili tako Svetu zavoda podani pogoji za imenovanje vršilca dolžnosti direktorja tega zavoda, ki bo svoje obveznosti opravljal najdlje eno leto oziroma do imenovanja direktorja tega zavoda po izvedenem postopku javnega razpisa. 

Občinski svetniki so tako v ponedeljek, 25. julija 2022, podali soglasje k imenovanju v. d. direktorja javnega zavoda KKC Lendava. Občinski svet občine Lendava je na 23. dopisni seji k imenovanju dr. Judite Zágorec Csuka za vršilko dolžnosti direktorja javnega zavoda Knjižnica – Kulturni center (KKC) Lendava, po predlogu Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, dal svoje soglasje. Obenem pa je soustanoviteljica, Madžarska narodna skupnost Občine Lendava že tudi podala kandidatki pozitivno mnenje. 

Pritožbo nekdanjega direktorja KKC dr. Alberta Halásza je Vrhovno sodišče RS zavrnilo 

Medtem pa je v upravnem sporu, ki jo je v imenu Knjižnice – Kulturnega centra Lendava leta 2021 sprožil nekdanji direktor dr. Albert Halász zoper Občino Lendava v zadevi glede nezakonitosti potrditve mandatov novo imenovanih članov sveta javnega zavoda, sprejetih na konstitutivni seji sveta zavoda, Sodišče prve stopnje sklenilo, da je svet javnega zavoda ravnal pravilno.

Nekdanji direktor KKC dr. Albert Halász se je na sklep pritožil, vendar je senat Vrhovnega sodišča Republike Slovenije julija 2022 pritožbo zavrnil in potrdil pravilnost sklepa sodišča prve stopnje, so sporočili iz Občine Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.07.2022 ob 7:39 pokal gost

      ma koga briga, isto sranje, drugo pakovanje.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.07.2022 ob 8:34 burum gost

      ma koga brigajo ti dvoličneži

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.07.2022 ob 15:16 čao gost

      Čao ribičič hufakju

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.07.2022 ob 15:59 Kalap gost

      Kalap si naj gori dene

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.