https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Veliki Polani so se pomerili v kmečkih igrah in na jekleni vrvi

Velika Polana, 01.08.2022 ob 16:30  

V sklopu pomurskega poletnega festivala sta se v nedeljo, 31. julija, na prireditvenem centru Poljana v Veliki Polani odvijala Kmečka olimpijada in tekmovanje Štrk Si.


Tokrat so se v »kmečkih športnih disciplinah« pomerile štiri ekipe, in sicer Pazi pazi, Črne vrane, Sponzorejrane in Eko kmeti. Tekmovali so v petih disciplinah, in sicer so vlekli »koula«, metali jajca, nabirali jabolka, prenašali vodo v »šejfu« in dirkali v »kmečki formuli«.

Najboljša je bila ekipa Pazi pazi.

Na tekmovanju Štrk Si pa so se za privlačno nagrado tisoč evrov pomerile tri ekipe: Pazi pazi, Mlajtinski štrki in Žabarji. Vsaka izmed ekip je imela svojega štrka - tekmovalca, ki je bil oblečen v kostum štrka. Organizatorji, Društvo ŠTRK Slovenija, s tem tekmovanjem opozarjajo in ozaveščajo ljudi o pomenu štorklje.

Štrki so se pomerili v treh disciplinah: let iz gnezda v gnezdo, lov na žabe in prinašanje otrok. Najbolj sta se izkazali ekipi Pazi pazi in Žabarji, ki so si delili prvo mesto in nagrado. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.08.2022 ob 16:49 gost

      nej san ešče vidu štrka, ki ne uporablja kljuna ali nog, niti peruti, ampak SE POSLUŽUJE ROK!!!!!!!!!!!. PA ŠTRK JA NIMA ROK, PO 10 LETIH BI TO MORALI DOJETI IN V TEJ SMERI NEKAJ SPREMENITI, DA BI LAHKO TUDI PREKMURSKI ŠTRKEC OTROKE NOSIL S KLJUNOM IN JIH METAL V DIMNIKE.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.08.2022 ob 16:52 ....... gost

      kdo je ta bumbar z rogovi, da ne boste vas štorkelj spremenili v vas rogonj

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2022 ob 21:14 Vojno stanje gost

        oe24.at/welt/kosovo-schuesse-und-blockade-an-serbischer-grenze youtube.com/watch?v=G4LeBzdXCHU youtube.com/watch?v=956C_Umt2Ns

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.08.2022 ob 17:47 gost

      Najbolj debilna prireditev kar sem jih obiskal. Da o vodenju te prireditve ne govorim ker otrok iz vrtca bi bolj smiselno to vodil.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.08.2022 ob 18:28 g.bistrica gost

      Kak so kak budale na toj jekleni vrvi .Tekmovanja v izdelavi grabel in rasij lesenih ni bilo ?

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.08.2022 ob 23:44 gost

      na koncu dneva pa ,hrvaško-polanski žur..prodani hrčkom,za par dni OŠ pijančevanja ...ukinit to ustaško praznovanje,če ne zmorete kaj več,se rajši ukinite ..

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.08.2022 ob 5:09 Dillinka gost

      Jeeee Dillinka kak so ga tej zganjale norije...........gnes mo ga šou ta na končertino učiteljic........jeeeeee važnjak.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.