https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Četrtkov etno večer popestrili člani Kulturnega društva Gomilički dégaši

Moravske Toplice, 05.08.2022 ob 18:00  

Festivalski utrip v središču Moravskih Toplic so tokrat popestrile članice in člani Kulturnega društva Gomilički dégaši s svojim plesom in glasbo. 

Na prizorišče v središču Moravskih Toplic so tokrat stopile članice in člani Kulturnega društva Gomilički dégaši. Ljudski pevci in godci, ki igrajo na inštrumente domače izdelave in skrbijo za ohranjanje kulturne dediščine so s svojim plesom in glasbo očarali občinstvo.

Muzikantje so včasih imeli vzdevek dégaši, zato so ime dobili po kraju Gomilica v občini Turnišče, od koder prihajajo, in po dégaših – muzikantih. Začetki njihovega društva segajo v leto 2017, uradno pa so začeli nastopati leto kasneje, ko so začeli delovati na področju ohranjanja kulturne dediščine in petju starejših pesmi.

Njihova posebnost je, da k petju vključujejo tudi doma izdelane instrumente, ki izvirajo iz kmečkih orodij. »Isti člani so vpeti v folklorno skupino pod imenom »Folklorna skupina Gomilice.«

 Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.08.2022 ob 18:16 ChantelHaase gost

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.08.2022 ob 9:37 gost

      Redna kantri skupina. Vsega vraga pri vlečejo na površje samo ka so opazni. Tu su ene babice kere niso vedela pred časam da je še kje drugje tudi svet Nej samo v goilicaj.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.08.2022 ob 11:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Štera baba je kurca sita,tistuj se nej trbej vö metati pa se nouru delati pu dégašku.....Ej,moški,punu je "nedojebanij" ..

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.08.2022 ob 12:06 gost

      Ti skolutavi zabljuženi bosanc 11:31

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2022 ob 14:05 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,menje se slini,nišče te ne razmi,tij etnija gumilička dimlena.....

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.08.2022 ob 17:00 NEsreča gost

      ČESTITKE vsem devetim upokojencem za tako lepo melodijo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.