https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Kako ženske doživljajo svet?

Murska Sobota  

Včeraj je pisateljica Milena Miklavčič v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota predstavila knjigo s pomenljivim naslovom – Ženske. Knjiga je skupek mnogih zgodb različnih žensk in njihovega doživljanja sveta, skozi zgodbe pa se izražajo tudi pogledi moških na ženske.


Milena Miklavčič je aktivna ženska; je pisateljica, novinarka, babica ... Napisala je že nekaj knjig za otroke, Ženske pa so namenjene predvsem današnji ženski, ki v tem svetu hrepeni po ljubezni, po dotiku, objemu. V knjigi je kar 52 zgodb, od tega so nekatere zelo hudomušne, nekatere žalostne, prva pa je zgodba pisateljice, ko je dopolnila 50 let.

Pobudo za pisanje ji je dal Ferdo Godina

Milena Miklavčič sama pravi, da je bila vedno upornica, iz česar tudi izvira njeno pisanje. Sama je namreč odraščala v družini, kjer so starši najbolj cenili pridno delo, za pisanje pa je, kot pravi v šali, včasih dobila po "ta zadnji": "Še vedno velja, da je tisto, kar je prepovedano, najslajše. Zato sem se tudi odločila za pisanje, čeprav tudi kasneje včasih kot pisateljica nisem uživala podpore kot bi si jo zaslužila."

Pripravlja že novo knjigo

Zgodbe, ki jih je pisateljica zapisala v knjigi Ženske, so zgodbe naše sestre, matere, sosede, sodelavke ... – skratka vsake ženske, ki si, ne glede na starost ali izobrazbo, želijo nežnosti. "Zagotovo bo vsaka ženska, ki bo prebrala knjigo, vsaj v kateri zgodbi našla tudi svojo," je še povedala avtorica. Miklavčičeva pa že pripravlja gradivo za novo knjigo, v kateri bo predstavila temo intimnega življenja na začetku 20. stoletja.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.