https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Pordašincih se je v kuhanju bograča pomerilo rekordno število ekip

Pordašinci, 15.08.2022 ob 9:20  

KTD Zvon Pordašinci – MTE Harang Kisfalu, je minuli vikend organiziralo že 6. tekmovanje v kuhanju bograča.

Letošnje tekmovanje v kuhanju bograča je v Pordašince privabilo rekordno število ekip. Svoje kuharske veščine je preizkušalo 23 ekip.

Osrednji namen prireditve je ohranjanje tradicionalnega kulinaričnega izročila tega kraja, promocija kulinarike, zabava in druženje ter ohranjanje identitete madžarskega naroda.

Tekmovališče je bilo razdeljeno na več con, tekmovalno ekipo pa so sestavljali trije člani: kuhar in dva pomočnika. Organizator tekmovanja je vsem ekipam zagotovil opremljeno tekmovališče in potrebne surovine za kuhanje bograča.

Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom tričlanske komisije, ki so jo sestavljali Branko Časar, Julijana Puhan in Andrej Baligač. 

Rezultati tekmovanja: 

1. mesto: Kulturno društvo "Antal Ferenc" Središče
2. mesto: Don Matija - Tarzan
3. mesto: Tótlaki huszárok iz Sela 

 

 
 
 
Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.