https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Občina Radenci razvija Športni center Ivanke Serec

Radenci, 16.08.2022 ob 11:00  

Na novinarski konferenci, ki je danes potekala v športnem centru Ivanke Serec ob Medgeneracijskem poligonu za aktivno preživljanje prostega časa v Radencih, so predstavili nove športne površine na ŠC Ivanke Serec in spregovorili o projektih »Radenskega poletja«.

Ob športnem centru Ivanke Serec so zgradili Medgeneracijski poligon za preživljanje prostega časa. Vzpostavili so zunanji fitnes, 3 polja motorik parka in 2 odbojkarski igrišči. Športni center Ivanke Serec – športni poligon za vse generacije.

»Radenska občina je občina z bogato turistično zgodovino in s krajem Radenci ena izmed najbolj zdraviliško usmerjenih ter destinacijsko prepoznavnih občin v Sloveniji in na območju LAS Prlekija nasploh. Pomanjkljivost občine Radenci se kaže v potrebi po športno-rekreativnem prostoru za namen medgeneracijskega druženja najranljivejših skupin v smislu zmanjševanja socialne izoliranosti, boljše povezanosti lokalne skupnosti, povečanja solidarnosti ter skupnemu fizično aktivnem preživljanju prostega časa.

V projektu Medgeneracijski poligon za aktivno preživljanje prostega časa sodelujemo partnerji Športno društvo Odbojkarski klub Radenci in PHOTOGRAPHY, SARA KAGER S.P,« je povedal Luka Ajlec, občina Radenci.

»Občina Radenci se srečuje s številnimi izzivi tudi na področju športna in turizma. Z vlaganjem v športno infrastrukturo pridobiva celotna lokalna skupnost. V športnem centru Ivanke Serec tako že najdemo dve veliki nogometni igrišči, eno z naravno in eno z umetno travo, atletsko stezo in pomožno igrišče z naravno travo.

Nov medgeneracijski poligon odlično dopolnjuje celotno turistično infrastrukturo v Športnem centru Ivanke Serec. Z medgeneracijskim poligonom pridobivajo vse generacije v občini Radenci. Tako smo v tem projektu pridobili cca 700 m² novih rekreativnih, atraktivnih novih površin, ki obsegajo 3 polja motorik parka, dve odbojkarski igrišči in fitnes na prostem. Uporaba novih športnih površin bo v veliko pomoč kondicijskim pripravam lokalnim športnih ekip in gostujočih ekipam, katerih je vsako leto več. Prav s tem ciljem gradimo športne površine v naši občini.« je povedal Župan Občine Radenci Roman Leljak.

»Pri prijavi projekta smo se osredotočili na številne izzive in potrebe območja LAS Prlekija, katere del je tudi občina Radenci. Tako smo se osredotočili na področje Lokalne ekonomije, socialnega mreženje, narave in kvalitete življenja v občini Radenci. S pomočjo tega projekta oz. operacije smo tako zagotovili povečanje potrošnje turistov, ki obiščejo tukajšnje ali bližnje točke in prireditve, povečanje kapacitet, izboljšanje kvalitete in diverzifikacija turistične ponudbe. Oživili smo prostor pred Športnim centrom Ivanke Serec prav z obnovo turistično športne infrastrukture in dvignili športne ozaveščenosti o zavedanju in pomenu gibanja za zdravje predvsem pri najmlajših ter pri generacijah tretje starostne skupine, katere so krepko podhranjene pri gibalnih aktivnostih ter zavedanju pomena dejavnosti v zrelih letih.

Opažamo, da se ob tukajšnjem poligonu že srečujejo mladi, ostareli, kar se kaže v vedno zelo opevanem medgeneracijskem sodelovanju. Vsekakor se je s to investicijo povečala družabna vrednost v občini Radenci, športni utrip in medgeneracijsko sodelovanje od kot ima tudi ime naš nov poligon.

Po občini Radenci že stojijo nove knijigobežnice, ki bodo obiskovalce Radencev spodbujale k branju in izmenjavi knjižnega gradiva«, je dodala vodja projekta Mojca Marovič.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2022 ob 0:01 gost

      I create over thirty okay a month running part-time. I unbroken listening to from humans telling Maine what percentage coins they will make (emu-10) online, consequently i decided to are seeking for out out. Well, it in reality became all proper and it fully changed my life. This is regularly anywhere I started———->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐮𝐳𝐳𝐉𝐨𝐢𝐧.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.