https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Lendava pridobila sofinancerska sredstva v višini več kot 1,3 milijona evra

18.08.2022 ob 6:05  

Občina Lendava je bila uspešna na razpisu Ministrstva za zdravje, ki je za projekt dozidave in rekonstrukcije Zdravstvenega doma Lendava odobrilo sofinanciranje v višini nekaj več kot 1,3 milijona evra.

Zdravstveni dom Lendava za nemoteno funkcioniranje in opravljanje zdravstvene dejavnosti potrebuje dodatne prostore, nadstrešek za službena vozila, dodatna parkirišča in prostor za infektivne odpadke. V okviru projekta je tako načrtovana gradnja dveh prizidkov, rekonstrukcija obstoječega dela zdravstvenega doma ter gradnja dveh nadstreškov, predvidena je tudi ureditev okolice s parkirišči, ureditev komunalnih vodov in prestavitev toplovoda.

FOTO: Občina Lendava: Podpis sofinancerske pogodbe.

Ocenjena vrednost celotne naložbe skupaj z opremo je nekaj več kot 4,2 milijona evra, od tega sofinancerki delež države (Ministrstvo za zdravje RS) predstavlja nekaj več kot 30 odstotkov investicije, dobrih 25 odstotkov Zdravstvenega doma Lendava, razliko pa bo zagotovila Občina Lendava. Zaključek investicije je predviden konec leta 2023. Občina pa je že objavila javno naročilo za izbor izvajalca, so sporočili iz občine Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.08.2022 ob 10:19 gost

      Bravo Lendavčani, bravo župan Janez, bravo občinsli svet.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.