https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurci čakamo, Dars se še odloča, širilo pa se bo samo parkirišče proti Mariboru

Murska Sobota, 04.11.2011 ob 10:11  

Na ponovni razpisa za razširitev avtocestnih parkirišč pri Murski Soboti je Dars prejel pet ponudb, izvajalca del pa še niso izbrali. Novost razpisa je, da se bo širilo samo parkirišče v smeri Maribora, ne pa tudi v smeri Madžarske. Če ne bo  pritožb na izbiro, bi se gradnja izvajala v prihodnjem letu.


Zgodba o razširitvi avtocestnih parkirišč sega že v leto 2008, rezultat številnih zapletov pa je skoraj štiri leta pozneje, da smo Pomurci  še vedno brez obljubljenih  širitev. V začetku letošnjega leta so Darsovi nadzorniki ugotovili, da razpisani projekt ne ustreza več dejanskemu stanju, zato so se odločili ponovno preučiti zadevo.

Ponovljen javni razpis za izvedbo razširitve parkirišča je bil objavljen 10. avgusta letos, 21. septembra pa je bilo javno odpiranje petih prejetih ponudb. Kdaj bo znan izvajalec, nam Marjan Koler iz Darsove službe za komuniciranje ni vedel povedati. »Postopek oddaje predmetnega javnega naročila je še v teku; predvideno je, da bi izbrani izvajalec, po pravnomočno sklenjenem razpisu, dela izvedel v prihodnjem letu. Težko pa je napovedati, saj gre za postopke, opredeljene z zakonom, možne so tudi pritožbe neizbranih izvajalcev itd.,« pravi Koler.

Prejete ponudbe:

  Ponudnik Cena v evrih (brez DDV)
1. Strabag AG Avstrija, podr. Ljubljana           3.279.556,00
2. J.V. Kostmann GesmbH+Kostmann d.o.o. Slovenj Gradec 3.621.251,20
3. J.V. Iskra sistemi d.d. + Asfalti Ptuj d.o.o.           3.132.146,18
4. SGP Pomgrad d.d.           3.266.517,20
5. CP Ptuj d.d.           3.574.441,50

180 parkirišč, toda samo v smeri proti Mariboru

Projekt je že prej predvideval dve fazi gradnje, in sicer tako, da bi se v prvi fazi na vsaki strani zgradila ena polovica parkirišč, torej približno 90 parkirišč na obeh straneh, v drugi fazi pa še drugih 90 parkirišč, vendar je zdaj ena bistvena razlika.

»Sedaj je predmet razpisa celotna severna stran, torej smerno vozišče proti Mariboru (približno 180 parkirišč), medtem ko se na južni strani trenutno ne bo izvajalo nič. S tem prednostno rešujemo smer na vstopu v Slovenijo, kjer so potrebe v primeru neugodnih vremenskih razmer bolj kritične, na primer izločanje zaradi sneženja v osrednji Sloveniji, kar pa se ekonomike tiče, je sedanja različica tudi ugodnejša, ker bomo imeli namesto dveh le eno gradbišče, zato so posledično nižji stroški organizacije gradbišča,« pojasnjujejo na Darsu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.