https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Minister Brežan si je ogledal izvajanje projekta Natura Mura

Petanjci, 23.08.2022 ob 15:00  

Minister za okolje in prostor Uroš Brežan si je v sklopu obiska 60. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni ogledal tudi izvajanje projekta Natura Mura na Petanjcih. 

Minister za okolje in prostor Uroš Brežan si je danes ogledal izvajanje projekta obnovitve mokrotnih habitatov ob reki Muri - Natura Mura, konkretno obnovo mrtvice Zeton.  

Ključne aktivnosti projekta so namenjene doseganju ohranitvenega stanja 12 vrst in 3 habitatnih tipov območja Natura Mura, kot so obnova rečne dinamike in vodnih habitatov, vzdrževanje in obnova poplavnih gozdov ter mokrotnih travišč in ne nazadnje vzpostavitev celovite interpretacije na območju Natura 2000 Mura. 

Projekt v skupni vrednosti dobrih 4,5 milijona evrov izvajajo Zavod RS za varstvo narave, Direkcija RS za vode, Zavod za gozdove Slovenije, Slovenski državni gozdovi, Občina Velika Polana in Razvojni center Murska Sobota. Predviden zaključek projekta je naslednje leto.

Ključnega pomena pri takih projektih je široko povezovalno delovanje tako lokalnih skupnosti kot tudi na regionalni ter nacionalni ravni. "Gre za prvo biosferno območje petih držav, pokriva območje Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Slovenije in Srbije, Mura - Drava - Donava, s ciljem, da se območje ohrani, da se razvija naprej in da se deležniki povezujejo," pove Suzana Zupanc Hrastar.

Biotska raznovrstnost in obnova narave je ena od politik, ki jo zasleduje ta vlada, prav tako pa jo odločno zasleduje tudi EU in zadovoljen sem, ko vidim, da se udejanja tudi na terenu, danes tukaj na Petanjcih. Lahko bomo naslovili prave vsebine in zato lahko pričakujemo tudi dobre rezultate," je povedal minister Brežan v svoji izjavi za medije. 

Zahvalil se je tudi vsem projektnim partnerjem za njihovo dosedanje delo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2022 ob 16:20 gost gost

      NEKAJ DELAJTE NEJ SAMO SLIKANJE TO JE NATEK PREKMURCOV SE NASUNE NAPIJE PA ADIJO MURA IN ROKAVI NEJ PRVI PA NEJ ZADNJI

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2022 ob 16:24 gost

        Da vam še ne bodo tukaj zablokirali temo za komentiranje , polno sovraštva je v vas .Bog se vas usmili !!!

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.08.2022 ob 17:51 gost

      Ti si budalo in boš budalo krepnu,,, 16.20.,,,kaj je naredil tvoj pizdek Janša v dveh letih. Dolg 40 milijard in inflacijo 10 procentno. Štekaš hlapec SDS.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.08.2022 ob 18:18 gost gost

      Vsa ta evropska sredstva in projekti so tako nastavljeni da se vsem jebe za naravo, glavno da se sredstva potrošijo, zrsvn in mop vsi so isti.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.08.2022 ob 5:11 gost gost

      PIZDEK SI TIJ DA TI JANEZ TALAJ PENEZE SI PRVI DVIGNO SRANJE RDEČE LEJVO

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.08.2022 ob 10:10 gost

      Golob ni talal svojega denarja in ga ni talal iz ljubezni do levih bedakov ampak tala nevladnikom kot so Nika KOVAČ itd . NI TALAL NIČ ampak je posnel samo druge države !!! 9:53

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.08.2022 ob 12:33 Janči gost

      4.5 milijona, da v dva rokava vodo spustiš. Ni slabo. Torej zdaj pri Muri ne bo več Büjraških dnevov, zdaj bodo Rokavski.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.08.2022 ob 14:39 Annieickman gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗯𝘂𝘇𝘇𝗽𝗮𝘆𝟭.𝗯𝗹𝗼𝗴𝘀𝗽𝗼𝘁.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.08.2022 ob 19:56 gost

      NEVASPIJTANE BUDALE ,se ne oglašajte ker pojma nimate !!!!!! Tole so projekti stare vlade , današnji mastnolasci nevejo kaj je voda im mirišča !!! samo golobeči drek !!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.