https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

(FOTO in VIDEO) Jevšek: »Gasilstvo ostaja ena najbolj spoštovanih dejavnosti v naši družbi«

Murska Sobota, 28.08.2022 ob 6:30  

Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota je včeraj organiziralo slovesnost ob 140-letnici delovanja društva. Svečan dogodek se je začel z gasilsko parado, prevzemom novih gasilskih vozil in čolna, sledila pa je zabava s skupino Blue Planet in Ivano Kovač do jutranjih ur. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Aleksander Jevšek.

Pred Gasilskim domom v Murski Soboti je včeraj potekala slovesnost ob 140. obletnici delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota. 

Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota je bilo ustanovljeno leta 1882, je gasilsko društvo 5. kategorije in tudi gasilska enota širšega pomena. V slovenskem gasilstvu ima posebno mesto, saj je gasilstvo v Murski Soboti vplivalo na razvoj gasilstva v celotnem Pomurju. 

"Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota letos praznuje 140 let in štejem si v čast biti predsednik tega društva. Ponosem sem na pogum in požrtvovalnost ustanoviteljev minulih generacij, ki so uspešno krmarili skozi pretekle čase ter na trenutne ambiciozne člane, ki z zaupanjem skupaj zremo v prihodnost društva," je v svojem pozdravnem nagovoru povedal predsednik društva Dejvid Rakar. 

Slavnostni govornik na slovesnosti je bil minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Aleksander Jevšek, ki je med drugim poudaril, da gasilstvo ostaja ena najbolj spoštovanih dejavnosti v naši družbi. 

»Slovenski gasilci ste hrbtenica slovenskega sistema zaščite in reševanja. Dobra opremljenost je ključna za opravljanje vašega poslanstva. V vladi se trudimo, da bi bilo stanje glede finančne pomoči slovenskemu gasilstvu iz dneva v dan boljše,« je povedal državni sekretar Rudi Medved ter dodal, da je vlada v Državni zbor poslala novelo Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki določa razdelitev dodatnih sredstev za gasilska društva. Omenil je tudi obsežen razpis za nabavo opreme za boj proti poplavam na območju celotne Slovenije ter izrazil prepričanje, da bo intenzivna debata o krepitvi zračne flote z vidika pomoči pri gašenju požarov uspešno zaključena.

Slovesnosti so se udeležili tudi državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Dejan Židan, predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, podžupan v opravljanju funkcije župana Mestne občine Murska Sobota Zoran Hoblaj in drugi visoki gostje. 

Na slovesnosti so gasilci PGD Murska Sobota prevzeli v uporabo tehnično reševalno vozilo z dvigalom, gasilsko vozilo s cisterno, poveljniško vozilo za intervencije in gasilski reševalni čoln, plod dela domačega podjetja Roto. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2022 ob 10:17 gost gost

      SEVEDA V PRVI VRSTI NEJ GASILCI AMPAK PA ŽE POJGE KA DO JELI PA SLIKALI STE PRINESLI PENEZE ZA NOVI GAS, DOM NIČ NADE LEKAJ SAMO OBEČATE ČESTITKE GASILCEM OB OBLETNICI

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2022 ob 11:37 gost

      Politična banda!! Čestitke gasilcem !! Nekaj bi jih pa bilo potrebno dodelati z brenerom ! Mušičje brade kazijo človeške podobe !!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2022 ob 14:52 Candacearo gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗯𝘂𝘇𝘇𝗽𝗮𝘆𝟭.𝗯𝗹𝗼𝗴𝘀𝗽𝗼𝘁.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.