https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Neobdavčen znesek povračila stroškov prehrane se je zvišal iz 6,12 evra na 7,96 evra na dan

31.08.2022 ob 6:05  

Vlada je v luči prehranske draginje na dopisni seji izdala spremenjeno uredbo, na podlagi katere se bo neobdavčen znesek povračila stroškov prehrane z zdajšnjih 6,12 evra dvignil na 7,96 evra na dan. Spremembe bodo začele veljati s septembrom.

Vlada je s spremenjeno uredbo o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja po poročanju ministrstva za finance zaradi podražitev hrane, ki vplivajo tudi na višje stroške zaposlenih za prehrano med delom, prilagodila davčno obravnavo povračil teh stroškov. Gre tako za enega od ukrepov za naslovitev prehranske draginje in posledica dogovora s socialnimi partnerji so pojasnili.

Sprejeto 30-odstotno zvišanje po pojasnilih ministrstva sledi povprečni višini rasti povračil stroškov prehrane med delom od leta 2008, ko se je povračilo stroškov prehrane nazadnje usklajevalo.

Za vsak dan, ko je delojemalec na delu prisoten vsaj štiri ure ali več, se bo najvišji neobdavčen znesek povračila stroškov prehrane z zdajšnjih 6,12 zvišal na 7,96 evra na dan. Ko zaposleni dela deset ur ali več, pa se višina, do katere se v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja ne všteva povračilo stroškov za prehrano med delom, zvišuje z 0,76 evra na 0,99 evra za vsako dopolnjeno uro prisotnosti na delu po osmih urah prisotnosti na delu.

Spremenjena uredba se bo začela uporabljati za povračila stroškov za september 2022, so še dodali.

Dvig povračila ali dvig plač?

Na ministrstvu ocenjujejo, da bi lahko ta ukrep, če se bodo delodajalci odločili za dvig povračila, zamaknil dvige plač zaradi naraščajočih življenjskih stroškov ali pa bi delavci oziroma sindikati vsaj na začetku zaradi tega pristali na manjše zvišanje plač. Vlada je ob tem v okviru pogajanj o dvigu plač v javnem sektorju kot izhodišče na mizo dala predlog, da se to nadomestilo pri javnih uslužbencih dvigne na novo zgornjo mejo neobdavčenega zneska.

Po oceni ministrstva za finance bi v primeru, ko bi dvig povračila nadomestil dvig plač, vsak mesec izpad javnofinančnih prihodkov skupno znašal okoli devet milijonov evrov, pri čemer bi bilo tri milijone evrov izpada pri dohodnini in šest milijonov evrov pri prispevkih za socialno varnost.

Vlada je junija z uredbo že zvišala neobdavčeno povračilo stroškov za prevoz na delo z 0,18 na 0,21 evra na kilometer, znesek kilometrine za povračilo stroškov na službenem potovanju pa z 0,37 na 0,43 evra na kilometer, poroča STA.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2022 ob 7:30 gost

      Naj vam tekne 0, 84 centa zraven pri malici .Siti za dva dni !!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.08.2022 ob 7:50 gost

      Ta masnolasi bitles gre vse na minimalmo ,ja kaj češ tudi plače so minimalne .Hlapec ostane hlapec .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.08.2022 ob 8:45 gost

        Ej kako bo ta malica dobra za prste obliznit ,,,,,,,,,,,Še angeli bi jedli , če bi imeli usta .Zdaj ga bodo častili ,kot sveteca tega golobajzerja ,,,,,,

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.08.2022 ob 9:14 cinki gost

      To je zvišanje zgornje meje.Kaj pa spodnje?To pa ne. To gre zopet na mlin javnim uslužbencem v delovnih organizacija pa tega v veliki večini ne bo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.08.2022 ob 14:11 DeenaMoore gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗯𝘂𝘇𝘇𝗽𝗮𝘆𝟭.𝗯𝗹𝗼𝗴𝘀𝗽𝗼𝘁.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.