https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Začetek gradnje nove športne dvorane v Puconcih pogojno sredi naslednjega leta

Puconci, 08.11.2011 ob 11:59  

V Puconcih se še vedno ni pričela gradnja nove športne dvorane, ki je nujna za šolske potrebe in potrebe tekmovalnih klubov, ki v njej vadijo in igrajo. Tako odbojkarice Keme Puconec zaradi neustreznosti dvorane igrajo v Murski Soboti, do gradnje nove dvorane pa še ni prišlo zaradi nepodpisanih vseh potrebnih pogodb.


V občini Puconci zaradi dotrajanosti športne dvorane ob tamkajšnji osnovni šoli že več let razmišljajo o gradnji nadomestne dvorane, ki pa bo po svoji funkcionalnosti nekaj posebnega in sploh prva tovrstna v Sloveniji. Šlo bo za vzorčni primer energetsko varčne gradnje. Do same gradnje, čeprav imajo gradbeno dovoljenje že eno leto, ne bo prišlo še kaj kmalu. "Trenutno poteka postopek izdelave PZI  dokumentacije. Razpisa za izbiro izvajalca še nismo oddali, saj se je postopek nekoliko zavlekel iz razloga, ker še nimamo podpisanih vseh pogodb z sofinancerji za že odobrena nepovratna sredstva," pravi Milan Vrečič z Razvojnega zavoda Občine Puconci.

Sedanja podoba dvorane v Puconcih ...

Vrečič pojasni, da imajo sredstva sofinanciranja do sedaj odobrena iz treh virov in sicer ministrstva za šolstvo in šport - šolski del, ministrstva za šolstvo in šport - direktorat za šport in Fundacija za šport RS. V strukturi predstavljajo največji del sredstva ministrstva za šolski del, vendar le-ti pogodbe o sofinanciranju do danes še niso poslali z obrazložitvijo, da se bo sofinanciranje vseh odobrenih projektov časovno prerazporedilo na leta 2012, 2013 in 2014.

Začetek gradnje pogojno junija 2012

Po prvih napovedih bi se gradnja morala začeti že pred več kot dvema letoma, kdaj pa bi se dejansko lahko začela? "Z gradnjo bomo predvidoma začeli sredi naslednjega leta, najverjetneje junija, ko se konča šolsko leto, pod pogojem, da bomo do takrat razrešili vse formalne zadeve okrog sredstev sofinanciranja," pravi Vrečič.

 ... in predviden izgled nove dvorane v Puconcih (foto: Arh42 d.o.o.).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.