https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Tako smo poleteli z njimi nad pomurske ravnice

21.09.2022 ob 18:15  

Tudi sami smo poleteli z balonom in se na nebu v zgodnjih jutranjih urah pridružili tekmovalcem svetovnega prvenstva v balonarstvu, ki poteka v Murski Soboti. 

V drugo nam je uspelo, namreč prvi predviden polet je zaradi vetra odpadel. Jutranji polet z balonom je prav zagotovo bila prava odločitev kljub rani uri. Ozračje je bilo mirno, skoraj brez vetra. Na eni strani je vzhajalo sonce, na drugi so se oblaki počasi pomikali narazen.

Poleteli smo z letališča Murska Sobota, ravno v času, ko so se dvignili vsi tekmovalni baloni. Razgled je bil preprosto čudovit, ne samo zaradi barvitega neba polnega balonov nad prekmurskimi ravnicami, temveč tudi zaradi samega panoramskega razgleda. Na tem mestu si preprosto vzameš čas za fotografiranje in opazovanje dih jemajočega pogleda.

Leteli smo najvišje nekje 600 metrov nad tlemi. Po uri letenja je sledil pristanek, ki ni ravno enostaven, prav tako ni nujno tudi nežen. Po pristanku sledi pospravljanje, ki pa tako kot napihovanje ni zahtevno in je relativno hitro. Zemeljska ekipa, ki nam je ves čas sledila, pa je tudi že takoj bila pri nas, da nas odpelje. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.09.2022 ob 19:20 gost

      Bravo za barvito prekmursko ravnico. Vsaj enkrat je lepša kot cela Slovenija.

      22 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.09.2022 ob 19:22 gost

      Zanimivo ! Bilo bi vredno doživet !!!

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.09.2022 ob 16:09 gost

        saj je tudi bilo jaz sem doživela pa tudi zvečer en dan pred zaključkom ko so imeli nočno iluminacijo sem bila tam bilo je prečudovito nepozabno doživetje

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2022 ob 10:46 Super gost

      Vsaka čast organizatorjem in ideji, naslednje leto samo tako naprej!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.