https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ministrstvo za zdravje podalo naznanitev kaznivega dejanja

27.09.2022 ob 16:15  

Ministrstvo za zdravje je kot napovedano minuli konec tedna, danes zjutraj na Policijsko upravo Celje podalo naznanilo kaznivega dejanja zoper neznane storilce v zvezi z dogodki, ki so se odvijali od 7. septembra 2022 dalje in so zaradi medsebojne zamenjave identitete dveh pacientov imeli za posledico neustrezno obravnavo dveh pacientov.


Ministrstvo poudarja, da je prišlo do kršitve navodil v zvezi s prevozi z reševalnimi vozili, kar je deloma botrovalo k zamenjavi pacientov. Kot so zapisali v ovadbi, »v primeru, da bi se izvajalec reševalnega prevoza Zdravstveni dom Sevnica držal veljavnih navodil in prevoz opravil za vsakega pacienta samostojno, po oceni ministrstva do zamenjave pacientov ne bi prišlo«.

To in dejavnost zdravstvenih delavcev pri predaji in prevzemu pacientov v oskrbo, ko niso v zadostni meri preverjali identitet pacientov, so po oceni ministrstva izkazani razlogi za sum kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja po 179/II. členu KZ.

Kot so še zapisali v ovadbi, »zdravstveni delavci niso ravnali s potrebno pazljivostjo, čeprav so se lahko in bi se mogli zavedati, da pri sprejemu dveh pacientov lahko pride do njune zamenjave. Navedeno utemeljuje obstoj krivdne odgovornosti sodelujočih oziroma njihove malomarnosti.«

Ministrstvo zato organom pregona predlaga, da zaradi izkazanih malomarnosti pri triažnem procesu, malomarnosti pri uvedbi protokolov za identifikacijo pacientov ter pri izvedbi nadzora nad tovrstnimi procesi kakor tudi pri vodenju interne komisije, in nevestnosti v postopku ukrepanja po ugotovitvah, dopolni preiskavo tudi v smislu preiskave kaznivega dejanja nevestnega dela v službi, saj je prišlo do hujših kršitev pravic drugega (osebnostne pravice, pieteta do mrtvih, pravica do zdravljenja).

V tem kontekstu v ovadbi ministrstvo predlaga, »da se presoja zlasti odgovornost organov vodenja in nadzora SB Celje in njihovo morebitno opustitev dolžnega nadzorstva, ki je izkazana tudi s pomanjkljivo obravnavo odgovornosti lastnih zaposlenih v poročilu interne komisije.«

Ministrstvo je prepričano, da je interno poročilo SB Celje preskopo in ciljno usmerjeno v preiskavo delovanja reševalcev ZD Sevnica, namesto da bi z razjasnitvijo okoliščin dela Urgentnega centra Celje preprečilo ponavljanje tovrstnih napak.

Ministrstvo je poudarilo, da v celoti zaupa v delo policije, a verjame, da bo podana ovadba pripomogla k hitrim in pravični odločitvam pravosodnih organov, so sporočili Ministrstva za zdravja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2022 ob 17:42 gost

      Zdaj ga jebite opet dokaz,da Slovenijo vodijo butalci ,talibani in vedite sram vas je lahko kaj vse za napake se dopušča v zdravstvu.Čakalne vrste dajte no koga vi farbate.Saj nas je samo 2.milijona pa ne potrebujemo vsi naenkrat zdravnika.Kaj bi bilo ,če bi nas bilo 20.milijonov.Kazastrofa no.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2022 ob 17:56 BerthaLugo gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2022 ob 18:54 KellyLang gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐜𝐚𝐬𝐡𝟗𝟐.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2022 ob 21:16 gost

      19 oktobra kolaps že kolabiranega zdravstvenega sistema

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2022 ob 14:24 gost gost

        19 oktobra kolaps že kolabiranega zdravstvenega sistema in nastopil bo g. RADAN, ki je metodo že preizkusil, pri nas je pa glavni predavatelj g. Mengele z izkušnjami iz socializma.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.09.2022 ob 21:26 dgfsdf gost

      All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour on…...... 𝐡𝐭𝐭𝐩𝐬://𝐫𝐨𝐲𝐚𝐥𝐡𝐨𝐦𝐞𝐣𝐨𝐛𝐬𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦/

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.09.2022 ob 5:42 zdravje gost

      Minister mnogo govori in absolutno nič ne naredi.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2022 ob 9:38 2021 gost

        Vkolikor je res, kaj je bilo zadnjič v Tarči povedano z strani g. direktorja iz Celjske bolnišnice, bi še morala biti ovadena oseba in to z imenom in priimkom. Zagotovo pa zdravniki ne bodo dovolili, da se bo nekdo obnašal po šerifovsko.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.09.2022 ob 7:44 gost

      Sindikat zdravnikov vodi zagriženi janšist. Dokler bo on bo tak.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2022 ob 8:08 gost

        Sindikalisti morajo zastopati interese ljudi ne pa politike in privilegirancev, kateri so skloni izkoriščati ljudi-državljane v svoje koristi. Seveda v Sloveniji je še malo takšnih sindikalistov s takšnim modelom razmišljanja, še vedno se obnašajo v skladu z nekdanjim večnim titoisitčnim sindikalistom Semoličem, za katerega je vse drugo bilo izkoriščanje takoimenovanega delavskega razreda, le samo ni to bilo krvosestvo titoisitčnega sistema, kateri je pil kri temu delavskemu razredu, ko ga je z parom klobasi in žemljico poneumljal, da delajo za njegovo dobro titoisti.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2022 ob 12:55 kilonja gost

        Ja pa pozabil si povedati da je v ozadju Janševa žena in njena klinika v AVstraliji :))))))

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.09.2022 ob 8:48 gost

      Ko je Fides začel voditi največji zasluškar v zdravstvu Kuštrin je začelo zdravstvo propadati in z pomočjo Janeza Janše in njegove druge žene postajati privat zdravstvo. In tudi ti lobiji in oligarhi tajkun ga pripeljejo v propad. To so ljudje keri se imajo za kristjane za domoljubje z dolgimi prsti in samo za svoje umazane,,,, riti,,, se brigajo. Za vse ostali glupi narod pa jih boli,,,, ku,,,,,. Ve se gdo že ima klinike v tujini in gdo jih bo zdaj delal v Sloveniji vsi blizu stranki SDS in novi Sloveniji.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.09.2022 ob 12:54 kilonja gost

      Ministar Lorelay še nije odstopnu izjavu dal ?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.09.2022 ob 13:58 gost

      LEVOJAJARJI so vsi bedaki , ker NIČ ne mislijo s svojo lastno glavo !!!!!!!! Vodijo jih neotesanci ki jim je prioriteta škodovati desnosredinski opciji , katera ima toliko v nogah , kot tile škilavci v glavah , ki je nosijo samo zaradi oblike !!! Tale paradiž se opazi iz satelita kaj šele ko si zraven in vidiš te anomalije ki nimajo niti repa , kajšele glave !!!!!!!!!!!!!! talibani so isti !!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.