https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Minister Jevšek in evropska komisarka Ferreira obiskala Puščo

Murska Sobota, 29.09.2022 ob 16:00  

Evropska komisarka zadolžene za kohezijo in reforme Elisa Ferreira je z ministrom za razvoj in evropsko kohezijsko politiko dr. Aleksandrom Jevškom obiskala Puščo.


Minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko dr. Aleksander Jevšek in evropska komisarka za kohezijo in razvoj, Elisa Ferreira sta že včeraj v Ljubljani podpisala Sporazum o partnerstvu med Republiko Slovenijo in Evropsko komisijo. Z odobritvijo in podpisom sporazuma je Sloveniji odprta pot do 3,26 milijarde evrov evropskih sredstev v prihodnjem programskem obdobju.  

Danes si je komisarka v spremstvu ministra Jevška ogledala nekaj projektov v Mariboru (superračunalnik Vega) in Murski Soboti (romsko naselje Pušča), sofinanciranih z evropskimi sredstvi.

Zbrane sta uvodoma nagovorila podžupanja murskosoboške občine Bernardka Ružič in romski in svetnik Darko Rudaš, ki je ob obisku predstavil primer dobrega sodelovanja lokalne skupnosti z romskim prebivalstvom. Rudaš je med glavne dejavnike razvoja uvrstil vrtec, ki letos obeležuje 60-letnico, in je vzgojil prvo generacijo Romov.

Minister Jevšek je izpostavil, da je sobivanje romske in neromske skupnosti v Mestni občini Murska Sobota svetel primer, ki ga velja predstaviti tudi širše.

"Rada bi spoznala, katere so tiste sestavine, ki so prispevale k temu, da romska skupnost lahko živi v dobrobiti, srečno s svojo kulturo," pove evropska komisarka Ferreira in izpostavi, da v Evropi nihče ne bi smel biti odrinjen na obrobje in prav Pušča in njeni prebivalci so dokaz, da se s sodelovanjem to da doseči.

Helena Krajnc, predstavnica Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan, je komisarki predstavila evropski projekt Dream Road, ki spodbuja predstavnike romske skupnosti, da se aktivno vključijo v soodločanje o lastni prihodnosti. S projektom želijo člane romskih skupnosti spodbuditi in opolnomočiti, da sami postanejo gonilo potrebnih sprememb. Ključna rezultata projekta sta participativni razvoj novih rešitev za povečanje digitalne, informacijske in funkcionalne pismenosti Romov ter vzpostavitev širokih sodelovalnih mrež pri njihovem izvajanju. Projekt krepi zmogljivosti javnih organov za boljše spopadanje z izzivi, s katerimi je soočena romska skupnosti, z dialogom in inovacijami, tako da predstavnikom skupnosti nudi znanje in izkušnje za dosego dolgotrajnega učinka. 

Evropska komisarka je po zaključeni predstavitvi zasadila lipo v drevoredu sožitja in se med drugim pogovarjala z otroci z vrtca Romano ter se zapeljala s kočijo.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2022 ob 17:14 gost

      Res so prvorazredni državljani še Evropa se njim klanja. Več imajo več njim dajo.

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2022 ob 18:39 123 gost

        Več so vredni v tujini kjer so zaposleni, so pa tudi več vredni kot desničarska sekta

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2022 ob 17:47 Karel K. gost

      Res nezaslišano in perverzno, ko Evropski komisarki prikazujejo Roma in romsko vas Pušča katero že 80 let gradijo kot vzorčno. ZTakaj jo niso peljali v romska naselja na Dolenjskem, kjer vlada kaos, nasilje in je to tudi v Sloveniji. Seveda komisarka ni nič kriva, v Evropi bo rekla, kako v Sloveniji skrbijo za Rome, da so ti tam privilegirani in za njih je poskrbljeno. To je nezaslišana perverznost te slovenske neotitoisitčne politične elite, katera ima za vsa področja vzorčne kmetije, tovarne obrtne delavnice in Evropejce vedno pelje v te ustanove. Če je potrebno za ta moment prevlečejo dotrajan asfaltz novo prevleko. Tako je bilo pred letom 1990, ko so njihovi učenci partijci enako sprejemali funkcionarje iz zahodnega gnilega kapitalizma, kot so mu doma rekli in so poučevali v šolah. Ti tujci so potem dobili vtis, da titoisti odlično vodijo državo, da se razvija in državljani živijo v raju. To je šlo vse do tedaj, ko je resnica prišla na dan, ko je dolg postal neobvladljiv in so ti funkcionarji iz gnilega kapoitalizma dojeli, da so jih slovenski in Jugoslovanski titoisti ves čas prevarali in jim lagali. Potem je Titova Jugovina neslavno propadla in razpadla. Zdaj je na vrsti Slovenija. Ta Golobova ekipa morda udarja zadnji žebelj v krsto imenovano Slovenija.

      29 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2022 ob 19:00 BRAVO KAREL gost

        SRAM NAJ BO KOMUNISTA JEVŠKA IN VSE TISTE KA STE VOLILI TO BANDO. Jevški so prioriteta cigani jebe se mu za ves ostali delovni narod Prekmurja, dobro si to zapomnite ko vas bo sobočance spet v rit pihal.

        21 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2022 ob 19:07 Lali gost

        Mešič bo kandidiral za župana in bo tudi iskal glas na pušči, nevem zakaj pomurec spet ne dovoli komentarje za mešiča

        11 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2022 ob 21:31 gost

        Pa vekšega debila kak si ti Ivajnševski janšist sicer ti je pokazal vrata ka si obseden s Titom in partijo pa tan si pogledni ka si si prisvojil v Prosenjakovski šoli pa vekšega butalca nega od tebe

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2022 ob 22:32 Karel K. gost

        Najhujše je, če titoistu in s tem tudi Janši stopiš na žulj in mu poveš resnico. Jaz z Prosenjakovsko šolo nimam nič skupnega in si zato tam nisem imel priložnosti kaj prisvojiti. Sicer pa si v življenju nisem nikoli prisvojil nič tujega in nepripadajočega. S tem opisom si dokazal, da si pripadnik UDBE-Udbaš, kateri so umetno ustvarjena kriminalna dejanja na hrbet obešali nedolžnim ljudem, kateri jim niso bili pogodu, katerim so se hoteli maščevati, jih kompromitirati in kriminalizirati ter čez noč fizično odstraniti.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2022 ob 18:52 ThomasAnglin gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2022 ob 18:53 gost

      TAKOJ JUTRI SE PREPIŠEM MED CIGANE.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2022 ob 19:11 Karel K. gost

      Ti Titoisti, med njimi tudi Javšek, kot vedno in vsepovsod, v tem primeru zlorabljajo Rome s Pušče, da bi si na ta način po Evropi pridobili izgubljen ugled in zaupanje. Evropejci so spoznali, da so titoisti profesionalni lažnivci in prevaranti. Romi katere se drži sterotip, da kradejo, so za titoiste v tej smeri pravi amaterji., saj titoisti lahko obstajajo in se držijo na oblasti s tem, da kradejo premoženje, potem pa z zvijačami to premoženje prikažejo kot legalno pridobljeno.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2022 ob 21:34 gost

        Ka si ti saki den tak munjeni ali samo gnes po moje celi keden pozdrav domovini s titom naprej

        2 9 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.09.2022 ob 20:40 SusanDodd gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.09.2022 ob 20:41 SusanDodd gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.09.2022 ob 21:45 RobertMoyer gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.09.2022 ob 21:47 Xoxo gost

      Čudno da tako govorite o Romih oz. Ciganih ko jih pa srečate v mestu jim pa ne upate nič povedat poleg tega je pušča lahko zgled drugim vasem tudi ne romskim da se z trdim delom pride vedno daleč sicer že nebi obstajala 110 let obstoja govorite da so Romi ne izobraženi pa je že od leta 1962 ran ustanovljen eden prvih vrtcev sploh ko govorimo o romski populaciji med drugim 80% Romov ali kakor koli njim rečete dela v austriji Švici nekateri tudi v Sloveniji in vsi niso socialni problem kot to radi prikažete sam sem tudi rom in to z ponosom povem nikoli nebom rekel da nisem sem to kar sem in na to sem ponosen ampak vidim da eni mate še vedno tiste predsotke ja pa ti si rom pa ne smes imeti službe pa moreš imeti 11 otrok okoli sebe potem je to v redu ker si vi tako rome predstavljate... Poleg tega pa se noben ne klanja nobenemu komisarka je prišla na obisk v mursko soboto pušča pa kot skupnost spada pod mestno občino Murska Sobota

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2022 ob 23:19 Andrej gost

        Cigo pa veš da če te na ulici grdo pogledam grem lahko v zapor za par let, ker vi ste zaščitena sekta, kot homići. Vi lahko maltretirate poštene državljane Slovenije kakor se vam zljubi če pa vam kdo upre pa je označen za rasista. 110 let kriminala, črno gradenj, incestništva, zanemarjanja otrok in tako naprej. Vi ste tam samo številke, ostalo vam je podarila ustvarila in dovolila Slovenija in Slovenec. Za predsodke ste si krivi sami, vaš odnos do delavnih ljudi, vaše vedenjske motnje, vaša agresija ki jo izžarevate in tako naprej. Ne morete večno kazati s prstom na druge čeprav vas tega uče razne borze dela, socialne službe, nevladniki ki živijo na vaš račun . Če ne bi bilo Avstrije bi vsi tako kot vam je v navadi, viseli na socialnih podporah in se ukvarjali s popoldanskim s.p.demontaža bakrenih žlebov in volontersko čiščenje nezaklenjenih hiš. Predsodki o vas so gola dejstva, 100 let ste ustvarjali predsodke, 100 let boste rabili da se jih boste otresli. Nikjer niste priljubljeni, v nobeni klinčevi državi vas ne marajo, 80 % vas je že gensko okuženih z okužbo MRSA, veš kaj to pomeni ? Nizek nivo higiene skozi desetletja, gledano fizično in mentalno .

        11 5 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.09.2022 ob 22:24 Karel K. gost

      Zahvalite se tega svojega vzpona tovarišu Vaneku Šiftarju, katerega so vaši predniki skrili, da ga madžari niso ubili in v zahvalo tej zgodbi je sprožil postopek financiranja v to vas in v romsko skupnost Murska Sobota. Vaši kolegi po Sloveniji živijo v kaosu, posebej tisti okrog Novega mesta in drugod, saj tja nihče ne financira ciljno v razvoj romskih naselbin. Seveda je ta vrtectudi iz te razvojne kvote v znak propagande, da so romski otroci v vrtcih. Nihče nič ne govori slabo o Romih. Če bi se toliko vlagalo v ostale vasi, bi te bile izgledale kot velemesta, ali če bi se o drugih vaseh prelilo v Slovenskih medijih toliko propagandnega črnila z namenom obveščanja javnosti o razvoju Murskosoboških romov. Ja koliko romov pa je zaposlenih, edino nekateri v tujini, le nekaj malo odstotkov. V Murski vas je mogoče srečati največ in največkrat pred banko, ko je izplačilni dan za otroške dodatke in socialno pomoč. Tedaj pa vas nihče ne more ogovoriti, saj ste sami s seboj zbrani in tam imate medsebojne pogovore.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.09.2022 ob 23:11 Andrej gost

      Kakšna burleska, kakšno zlagano sranje, Pušča naselje črno gradenj, kriminala, incestništva, zanemarjanja otrok itd.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.09.2022 ob 1:55 Pušča gost

        Tvoje živlenje je burleska. Prešti si komentar ka san ti ga napiso ka san ti nej mogo odgovoriti na tej tvoj prvi komentar. Kmet smrdečI

        2 10 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.09.2022 ob 1:50 Pušča gost

      ANDREJ TVOJ IQ JE NIŽJI KAK PA TEMPERATURA V SIBIRIJI. Ti sigurno socialno dobivaš. Ti si okužen v glavi Ka ti je prazna ali pa maš cement notri. Če ne bi bilo Austrije to je če ne bi bilo tebe isto samo ti si kmet smrdljivi v štali cele dneve pa gnoj šnofaš pa si zdrogerani cejlo življenje takši si se že narodo pa so te starši sigurno strašili če ne boš priden te bodo cigani ukradli. Ti sigurno baker kradeš pa te cigane kriviš. Ti si nej človek ti si tele zapreti v štali. Če kak praviš ka nas je 80% okuženih z MRSA te si ti sigurno okužen z tuberkulozo. Maš dokaze Ka nas je 80% okuženih? Nešče te lejko toži za tou. Ti si doktor KMET. S tem komentarjem si dokazo Ka si idijot pa Ja na žalost tudi rasist.

      0 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.09.2022 ob 10:49 Sipo gost

      Andrej@ man tvoj IP pa vse tak ka pričakuj policijo na dom. Tou je vijšek ka se dogaja na ton portale. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora. Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.Posredoval ka pa čakate stakšeme kom aaa pa se zavedate ka de odgovarjo za tej kom ka je napijso.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.09.2022 ob 14:27 Iu gost

      Jevšek itak njihov oni vse dobijo zdaj se pa te Anžel okoli pušče odo včeraj videni tam pred volilni golaš se bo začel za glasove samo ima proti kandidata mešič Andrej

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      30.09.2022 ob 14:28 gost

      Se pravi, cigani nas lahko tepejo pa grozijo vsepovprek pa delajo sranje in nikomu nič, tu pa če kdo kaj napiše proti njim pa takoj grožnja z policijo in odkrivanje IP. Jaz se strinjam vse kar je napisal ta Andrej, zaradi mene lahko poiščeš tudi moj IP samo glede na to, da mi je sorodnik na zelo visokem položaju v policijskih vrstah bomo brez problema tudi tvoj IP našli in ga javno .objavili. Ali kaj si ti tu Sipo boga za kurac prijel, da boš tu javno grozil?????????????????????????'' Ajde objavi še moj IP pa gremo do konca bomo videli kdo ga bo te najebal. Pa nisem nikoli nič pisal proti ciganom do zdaj a mam pun kurec tega da cigani lahko delajo kaj hočejo, če pa se kaj proti napiše pa takoj grožnje. Pa te ukinite komentiranje, če se že greste take bolane igrice, ukinite ta jebeni enostranski pomurec. Pogrešal ga tak ne bo nihče, razen par pacientov kaj piše sem gor.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      30.09.2022 ob 14:48 gost

      Edino z čim se ne strinjam z Andrejem je tisto glede genskih okužb, tisto je malo pretirano, ostalo ma pa prav

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      30.09.2022 ob 15:33 gost

      Pomurec je najbolj beden portal, kar ga lahko v današnjem času najdeš na spletu.Tolerirajo vulgarno in primitivno izražanje, preklinjajne..ne bom vsega našteval, bedni ste do amena in to edino iz enega in edinega razloga, ker nimate vsaj polpismenega admina, ki bi take komentare brisal in ne bi prihajalo do nestrpnosti in sovraštva, torej za vse te komentarje ste isključno krivi na pomurec.com. in prav bi bilo, da bi vas kdo prijavil, ker dovolite take objave. Lep dan vsem, ki do bro mislite in ne želite drugim slabo.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      17.10.2022 ob 21:39 gost gost

      kmet smrdeči te hrani toga se zavedaj cigo vas sploj nebi smelo biti te Jevšek je pa tak ali tak vaš taka samo njegov pogled vse povej što in kaj je kak pravi stari pregovor lopov lovi lopova.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      25.10.2022 ob 5:58 gost

      Ges pa mrzin Samo bele ciguje....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      26.10.2022 ob 21:02 Krim gost

      Kera je ovaa ka rada da v vrtece

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.