https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policija opozarja: Spletne prevare v ponovnem razmahu

02.10.2022 ob 14:20  

Med uporabniki spleta ponovno krožijo lažna elektronska sporočila z logotipom Pošte Slovenija, ki kupce seznanjajo, da so poskušali dostaviti paket, vendar z vami niso mogli kontaktirati, zato je bil paket vrnjen v skladišče.

V nadaljevanju vas napeljujejo, da preko njihovega portala popravite  naslov, hkrati pa vam  sporočajo, da po prvih treh dneh zaračunavajo stroške.

Tiste, ki  sledijo navodilom in s klikom poskušajo popraviti naslov, jih postopek vodi do tega, da vpišejo vse osebne podatke, podatke o številki transakcijskega računa in kode o bančni kartici. V takih primerih nemudoma kontaktirajte svojo banko in preverite, ali so bili izvršeni že kakšni dvigi z vašega bančnega računa. Če so bili, nemudoma preko banke zahtevajte blokado na osebnem računu.

Policisti  svetujejo, da taka obvestila ignorirate in izbrišete iz spletnih sporočil, ker za spremembo podatkov o vašem tekočem računu lahko zahteva le vaša  banka  in ne dostavljavci pošte. V policiji pogosto opozarjajo, da so tovrstna  izsiljevanja v  zadnjem  obdobju zelo pogosta,  storilci pa z elektronskimi sporočili ter zlorabo  imen in simbolov javnih institucij, enako kot v tem primeru, naslavljajo širši spekter naslovnikov. 

Naslovna fotografija je simbolična: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2022 ob 17:02 Rebeccachaffer gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2022 ob 18:32 RobertWilliams gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2022 ob 19:54 gost

      POLICIJA NAJ NAMESTO DA OPOZARJA ZAČNE DELATI KAR JI JE DOLŽNOST.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.10.2022 ob 7:41 gost

      Zakaj pa policija ne opozarja ljudi na prevare v trgovini kjer se vsak dan že eno leto cene dvigujejo v nebo nezakonito neopravičeno. Najbolj pa v šparu in merkaturju.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.10.2022 ob 8:54 gost

      Vsak trgovec lahko nastavi ceno kakor mu paše. Od tebe pa je odvisno, če boš artikel kupil ali pa ne. Ne na pamet, tukaj ni nič nezakonitega. Če je pa upravičeno, pa je že drugo vprašanje…

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.10.2022 ob 8:59 gost

      Ti bedak hlapčevski še kako je nezakonito dvigovati cene v nabo. Zato so pa tako v luvt skočili v šparu po ugutavljanju cen košaric. Kjer so prav oni bili največji dvigovalci cen.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.10.2022 ob 9:27 gost

        Ker si budalo, ti bo odgovoril še samo tokrat, ker si preplitev, da bi razumel. Trgiovec lahko določa cene kakor mu paše. Od tebe bedak, pa je odvisno, če boš pri njem kupoval. Razumeš? Verjetno ne. Tukaj ni nič nezakonitega. Še to ni nezakonito, da si ti idiot in zato ni potrebna nobena pravna podlaga…

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.10.2022 ob 12:05 AAAAAAAAAAAAA gost

      Pa ka se trgate z primitivcon keri nema pojma ka je trg, zviševanje cen v trgovinaj je nej protizakonito razen če je kartelno tou pa je za pacienta že znanstvena fantastika. Je pa rejsan ka so trgovci pokvarjeni ne mijslin trovce v trgovini nego vodilne tou pa drži.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.