https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Bezenšek zaradi groženj odstopa od predsedniške kandidature

03.10.2022 ob 10:00  

Glasbenik Gregor Bezenšek, ki je vložil kandidaturo za predsednika republike, se je zaradi pritiskov, sovražnih sporočil in groženj odločil, da od kandidature odstopi.


"Močno obsojam in odločno nasprotujem kakršnemu koli sovražnemu govoru in kakršni koli agresiji," je v izjavi za medije dejal Bezenšek. "Doma imam ženo, hčerko in trimesečnega sina in nikakor ne morem dovoliti, da se sovraštvo na kakršenkoli način vmeša v pore našega družinskega življenja, zato sem sprejel odločitev, da odstopam od kandidature za predsednika," je še dodal Bezenšek, ki je bil prvi kandidat, ki je uradno vložil kandidaturo za predsednika republike. Kot neodvisnega kandidata ga je podprlo 5673 volivcev.  Po pojasnili Državne volilne komisije gre doslej za prvi primer, ko je kandidat umaknil soglasje k že potrjeni kandidaturi.

Rok za umik soglasja h kandidatur za predsednika republike se sicer izteče danes.

Kot kaže, bodo tako volivci 23. oktobra v prvem krogu predsedniških volitev izbirali med sedmimi kandidati: poslancem NSi Janezom Ciglerjem Kraljem, kočevskim županom in kandidatom Vesne Vladimirjem Prebiličem, poslancem SDS, ki sicer kandidira s podpisi volivcev Anžetom Logarjem, pravnico Natašo Pirc Musar, poslancem Levice Miho Kordišem, evropskim poslancem, sicer skupnim kandidatom SD in Gibanja Svoboda, Milanom Brglezom in ginekologinjo, kandidatko Resni.ce Sabino Senčar, navaja STA.

* Foto: Izrez zaslona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2022 ob 10:58 gost

      Škoda da se taki pošteni ljudje sploh podajo v take umazane kampanje. Kajti vse volitve bilo kake niso drugega kot spletke umazane igre.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.10.2022 ob 11:53 AAAAAAAAAAAAA gost

      Vej pa itaik nema tri čiste slabši pa ne bi biu kak barbika Borut.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.10.2022 ob 13:56 gost

      Ja kdo bo pa Bezenšku grozil, saj nima niti 1% možnosti in to ve tudi on sam. Promocije si je zaželel, sedaj pa "farba narod" z izmišljotinami. Siper pa je prav, da je spoznal, da s to kandidaturo, in nastopom pred kamerami, smeši samega sebe.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.10.2022 ob 14:12 GOST gost

      NEMA VEZE 1, ALI 25 PROCENTA GROŽNJA JE SAMO NAJ JO IZDA KDO KJE

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.10.2022 ob 16:30 DoriJensen gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.10.2022 ob 17:31 obnovljivi vir gost

      Vsaka MARIONETA pa RES NE more biti predsednik !!!!!!!! Smo namreč v 21. stoletju !!! naj kandidira za nekaj sebi primernega !

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.10.2022 ob 18:10 gost

      V tej državi grozijo samo iz desnega pola kot vedno. Kajti domobranci imajo to v krvi da vsem grozijo keri njim kradejo glasove in ogrožajo njihovega kandidata. Vsa desna golazen bi najraje da je samo,,,, logarček,,, kandidat. Ker so si SDS sami sebi že itak sovražniki zato so pa vedno poraženci. Pa naj si je to volitve za župana ali za državni zbor ali za predsednika države. To pa zato ker imajo SDS pizdeki Slovence za glupi narod.

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2022 ob 7:29 gost

        18:10 - za vas komunajzerje (klavce Slovenskega naroda) pa bi bilo najboljše, če bi imeli dosmrtnega šefa partije KUČ_NA, katerega samostojna Slovenija ni bila intimna opcija.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.10.2022 ob 18:19 gost

      DESNI SMO GOSPODJE !!!!!!!!!!!!!!!!!! Levojajarji pa GAMAD__odurna !!!prišli boste na mino---golazen !!!!!!!

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.10.2022 ob 8:12 lepec gost

      Seronja desno!!!!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.10.2022 ob 8:45 kilonja gost

      Pametno je naredil ker psihopatski anticepilci so totalen gnoj od človeštva, psihotiki, Stevanović pa ve kje se najde šibke, neizobražene ljudi ali izobražene s psihičnimi motnjami kot je ta populistična nabijalka ki kandidira za predsednico države in ko takšni kot je on lahko kandidirajo in imajo celo več kot 1 % podporo, te more biti strah...očitno je bezenšek dregnil enticepilce tam kjer najbolj boli, v DEJSTVA in vemo kako se konča ko anticepilci nimajo argumentov, žaljenje, grožnje...Debeli Nejči psihopat je praktičen prikaz tega na Pomurcu . Je rekla budalo kot oni Prebilič da bi se Ukrajinci morali predati na svoji zemlji..bolniki, se bom jaz naselil v delu njihovih hiš in bom zahteval da mi odstopijo moj delež ker sem se tako pač odločil jaz. Prekleti ruski mamujminski hlapci, pa vsi po vrsti cepljeni, pa stokrat imeli palčke v nosu, aja tiste palčke s katerimi dobiš satelite v glavo in 5 G omrežje HAHAHAHA..kaj niste trdili lani da bomo Oktobra vsi cepljeni pomrli ? Aja, samo leto še niste določili, čakate na možganskega škrata da vam prišepne točen datum :) .

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.10.2022 ob 9:41 Pista gost

      čakam na objavo ,gdo je Bezenška nadlegoval in mu grozil,če te nebo vemo ,da je bila to samo promocija samega sebe ,Janšo so javno obsojali mu grozili s smrtjo in obešanjem in ga poniževali,pa nihče ni bil obsojen ali kaznovan ,pa mediji temu niso dajali nikakšnjega pomena ,nevem kako to,da sedaj se toliko piše ,saj je bilo objavljeno,da lahko ljudje kritizirajo in nasprotujejo in je to njihova državljanska pravica,nevem je Bezenšek drugačen od Janše

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.