https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kdo je novi lastnik čistilne naprave v Petišovcih?

05.10.2022 ob 18:00  

Industrijsko čistilno napravo (IČN) Petišovci je kupila družba Saubermacher Slovenija. Na junijski dražbi je zanjo ponudila 190 tisoč evrov, k čemur je dal soglasje ločitveni upnik, 3. oktobra pa je okrožno sodišče v Murski Soboti izdalo še sklepa o izpolnitvi pogojev za vknjižbo lastninske pravice na nepremičninah ter za izročitev premičnin kupcu.

Stečaj družbe Industrijska čistilna naprava Petišovci, ki se ukvarja s čiščenjem industrijskih odpadnih vod in mulja, je bil uveden septembra lani, potem ko je murskosoboško sodišče ustavilo aprila lani začeti postopek prisilne poravnave.

Ker so zaradi stečaja sredstva za vzdrževanje in nadzor močno omejena, gre za resen ekološki problem, poleg tega mu je inšpektor za okolje postavil kratke roke za odpravo pomanjkljivosti, zato se je stečajni upravitelj Andrej Marinc odločil nemudoma pristopiti k prodaji.

Oglas za prvo zavezujoče zbiranje ponudb je objavil že oktobra lani. Decembra je nato na sodišče vložil predlog za prodajo premičnin in nepremičnin v velikosti 16.105 kvadratnih metrov, ki v naravi kot celota predstavljajo čistilno napravo, po izhodiščni vrednosti 800 tisoč evrov.

Saubermacher kupil na dražbi za 190 tisoč evrov

Takšna je bila tudi izklicna cena na junijski dražbi, Saubermacher pa je ponudil 190 tisoč evrov. Marinc je pogodbo o prodaji sklenil julija, v začetku septembra pa je soglasje k sklenitvi prodajne pogodbe dalo tudi sodišče. Sklep o izročitvi čistilne naprave kupcu je bilo izdano 3. oktobra na podlagi upraviteljevega dokazila, da je kupec plačal celotno kupnino po prodajni pogodbi.

Čistilna naprava še ima okoljevarstveno dovoljenje in zaradi ohranjanja funkcij se še vedno izvaja delno prečiščevanje odpadnih voda, vendar v minimalnem obsegu. V ta namen in zaradi nadzora sta še vedno za polovični delovni čas zaposlena dva delavca.

Nekdaj v lasti družbe Nafta Petrochem

Družba Industrijska čistilna naprava Petišovci je bila nekdaj v lasti družbe Nafta Petrochem, ki je že od jeseni 2014 prav tako v stečaju. Insolventna je postala zaradi solidarnostnega poroštva svoji lastnici. V okviru stečaja Nafte Petrochem je nato dobila novega lastnika, in sicer jo je stečajni upravitelj Nafta Petrochem Silvo Zorec leta 2017 prodal podjetju Petios, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.10.2022 ob 21:12 KathyEvelyn gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2022 ob 8:05 gost

      Dobro ka nega Janše na vladi. Kajti potem bi kupili Madžari da bi svoj,,,, drek,,, tukaj mešali.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2022 ob 8:09 gost

      Že zdaj vozijo,,, drek,,, madžarske iz Avstrije hrvčke v Dobrovnik in nedelico v bioplinarne in kurijo vso svinjarijo. Tako da je okolje bolj onesnaženo kot okoli jedrske elektrarne v Krškem.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.10.2022 ob 8:12 gost

      Kriv je pa seveda Janez Jansa je rekel Mesec in Df

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.10.2022 ob 8:30 gost

      Ja gdo pa je vse prodal tujcem zadnji dve leti če ne Janša in Slovenijo naredil za greznico Evrope. Debil zabiti pederski SDS štekaš.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2022 ob 8:33 gost gost

        Malo se pelajte po lendavi, madžari so pokupili vse kar je kaj vrednega, hvala bogu tudi investirajo v obnovo le-teh objektov, samo vprašanje kaj je bilo v ozadju zmenjeno z JJ.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2022 ob 8:55 gost

        Dal bi več denarja in bi lahko ti kupil. Komunisti bi kar s tujim denarjem kupovali imetje tako kot v Jugi.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2022 ob 9:00 gost

        Gos - 8:33 - če bi Avstrijci ali pa Nemci kupili, bi verjetno po kolenih hodil okoli njih. Za info - Nemci so kupili Adrio in rezultat je več kot očiten.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2022 ob 14:59 gost

        Pederi ste levaki..dokazano, ne zdaj rivat pederstvo na Janšo, pedri so vas izvolili na volitvah.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.10.2022 ob 8:49 gost

      Hvala Bogu,da vsaj nekdo investira,ki ima denar,janezi ste tak sirotinje, to kar berem tu pa pove, da so eni tudi pravi beboti.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.10.2022 ob 9:24 gost

      To misliš največjega komunista v Sloveniji Janeza Janšo.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.10.2022 ob 9:32 gost

      Janša in Tunin rušita suverenost Slovenije in dalje kradeta denar vsem Slovencem z ni vrednimi referendumi. Keri nič ne bodo spremenili edino glupi narod bo dobil manj denarja keri bo šel za referendume z kerimi bi rad Janez Janša rad dalje vladal pomaga mu pa pri tem zapravljanju davkoplačevalskega denarja stranka nove Slovenije keri se kao zavzemajo za ljudi,,,, drek,,, pa za ljudi za svoje prizadete riti se brigajo in ponižanje ker so izgubili volitve. Zdaj do pa trošil denar dalje glupega naroda gnoji zapravljivi.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.10.2022 ob 9:34 Risto Kubura gost

      Prekleta domobranska drhal!!!!!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.10.2022 ob 9:44 Čergoli - sin gost

      Moj atek pravi, da so domobranci smrdeča drhal in bi jih bilo potrebno vse deratizirati. Na čelu s prokletim domobrance jajošem prekletim švercerjem.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.10.2022 ob 9:46 Nemanja Milovič gost

      Tako se govori Čergolček.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      06.10.2022 ob 10:01 Nejci iz zaprtega odellka gost

      Oprostite prosim moji norosti. Tablete so malo popustile ampak nic ne de cez uro dobim mocnejso dozo, potem pa bom streljal ostre puscice v vse domobranske smeri z Janezom na celu in na vas glupi narod, ki ga podpirate. Uzivam v svoji norosti, bolj sem nor boljse mi je. Trcen sem in malo pocez, nor sem po dolgem in pocez. Norost. Noeost. Nek nam zivi nas glupi narod in Norisko Jansevo kraljevstvo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.10.2022 ob 10:17 gost

      Ajde bebo,sigurno imaš še kakšen nick, daj bebo napiši še kakšno neumnost.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.10.2022 ob 16:17 Yolandaummings gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.