https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mitja Horvat najavil kandidaturo za župana murskosoboške občine

04.10.2022 ob 10:00  

Mitja Horvat je na spletni strani, ki jo najdete tukaj, objavil vabilo občanom, da njegovo kandidaturo za župana Mestne občine Murska Sobota podprejo s svojim podpisom podpore. Podpise podpore bo Horvat zbiral od srede, 5. oktobra, na stojnici pred upravno enoto na drevoredu Martina Luthra v Murski Soboti.


V Murski Soboti rojeni 47-letni inženir tekstilne konfekcije je večino svoje poslovne poti delal v gospodarstvu, tako doma kot tudi v tujini. V zadnjih 10. letih je v javnosti prepoznan kot direktor BTC-ja v Murski Soboti. Tako je aktivno soustvarjal podobo Murske Sobote ter njenih krajevnih skupnosti. »V tem času smo uresničili zelo ambiciozne načrte razvoja nakupovalnega središča in privabili številna podjetja in blagovne znamke v regijo, ob tem pa omogočili prebivalcem višjo kakovost življenja, boljšo dostopnost do storitev in Murski Soboti povečali pomen v celotni regiji,« pravi o svoji dosedanji poti Mitja Horvat.

V spletni najavi kandidature in vabilu vsem občanom, da ga podprejo s svojim podpisom, je poudaril, da si želi živeti v občini, ki je sodobna in ponuja vrsto priložnosti, je polna življenja in pozitivne energije ter je varna in zelena. Ob tem še dodaja, da je »pomembno, da občina skrbi za potrebe vseh svojih občanov, ne le posameznikov ali interesnih skupin«.

V najavi kandidature je še zapisal, da si kot neodvisni kandidat želi povezovati ljudi ne glede na njihovo politično ali drugo pripadnost, saj je to pogoj, da Murska Sobota ponovno postane to, kar je nekdaj bila – regijsko središče in glavni povezovalni člen celotnega Pomurja. »Le tako bo mogoče spet v celoti izrabiti priložnosti, privabiti večje investitorje in se lotevati ambicioznih projektov,« pove Mitja Horvat in doda, da je to pogoj, da bodo ljudje različnih generacij želeli živeti in ustvarjati v naši občini. Horvat se še zaveda, da časi podražitev in negotovosti, ki so pred nami, zahtevajo učinkovito vodenje in odločnost.

Čeprav bo Mitja Horvat kandidiral s podpisi volivcev, pa si želi široke podpore kandidaturi in vabi, da se mu pridružijo vse stranke, liste in posamezniki, ki želijo Mestni občini Murska Sobota dobro.

    Fotogalerija