https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dobrodelni pohod za Davida iz Velike Polane

05.10.2022 ob 6:05  

Fizioterapevti brez meja organizirajo 8. oktobra dobrodelni pohod na Pohorje, ki so ga poimenovali »Pohod s srcem« za šestletnega Davida iz Velike Polane. Želja je zbrati potrebna sredstva, da bi fantu lahko omogočili pot k samostojnosti.

Fizioterapevti brez meja v soboto, 8. oktobra, s startom ob 9. uri pred vzpenjačo pripravljajo dobrodelni pohod na Pohorje do koče Luka, ki so ga poimenovali »Pohod s srcem« za Davida iz Velike Polane. Pohod ima srčni namen, saj bo prispevek udeležencev pohoda namenjen za kritje stroškov nevrofizioterapije za šestletnega Davida, ki bi mu radi omogočili pot k samostojnosti.

Zaradi lažje organizacije se je na dobrodelni pohod potrebno prijaviti do 5. oktobra. Dobrodelni prispevek za odrasle znaša 10 evrov, za otroke pa 5 evrov. Vse potrebne informacije najdete tukaj

David ni običajen otrok, rodil se je 3 mesece prezgodaj. Najprej je bil kot nedonošenček 3 mesece v bolnišnici Maribor in takoj po odpustu je odšel v Ljubljansko bolnišnico, kjer je imel operacijo srca. Kasneje so mu diagnosticirali cerebralno paralizo četrte stopnje. S svojimi prvimi terapijami se je tako srečal že pri komaj 6-mesečni starosti.

David je s terapijami napredoval odlično, te so mu omogočile od plazenja po vseh štirih vse do vstajanja ob opori. Vsak napredek je pomenil veliko veselje za vso družino. Pred dvema letoma je zdravnik predlagal SDR operacijo. To je selektivno dorzalna rizotomija, ki omogoča blaženje spastičnosti nog. Družina se je za operacijo odločila. 

Trenutno David zelo počasi napreduje, vendar, da bo učinek operacije viden in da bo fant lahko pridobil na moči mora 4 do 5-krat tedensko obiskovati terapije. Sedaj obiskuje razvojno ambulanto, ki fizioterapijo dopušča le 1-krat na teden in 3-krat na teden obiskuje fizioterapijo v zasebni ambulanti Klaudije Lovenjak, kjer ima možnost tudi Halliwick terapije.

Z mesecem septembrom je začel obiskovati prvi razred osnovne šole, ob sebi ima spremljevalko, doma pa bo potreboval tudi posebno prilagojeno dvigalo, ki mu bo omogočalo samostojno gibanje po hiši. Dvigalo, zasebne terapije, ki so nujne zanj ter še drugi potrebni pripomočki pa zahtevajo od družine velik finančni vložek. 

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.10.2022 ob 8:09 gost

      Zelo lepa gesta od ljudi keri lahko pomagajo. Samo za take bi morala država poskrbeti. Pa to ne z enkratnim dodatkom ampak doživljensko.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.10.2022 ob 10:58 GOST gost

      DRZAVA JA GLAVNI SEBI V ŽEP JEBE SE NJIM ZA OTROKE OVA BOKSA V PARLAMENTI OV IŠČE FRIZERJA ČISTI KAOS BOMO VIDELI ŠTO PRIJDE NA POHOD

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.10.2022 ob 13:02 gost

      Levi pedri pa lezbače nevejo niti za sebe prav poskrbeti , kaj šele za druge !!! Oni se sedaj najbolj ukvarjajo z istospolnimi bolniki !!! Še živali delajo in jo tudi imajo ----razliko med spoloma !!!!! Levojajarjem pa je vseeno glavno da so !!!!!!! Gamad je na robu razuma !!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2022 ob 13:10 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Vse se je začelo pri rimokatolikih.....desnih ....pederastvo,pedofilstvo,kurbaraj in lopovstvo.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.10.2022 ob 13:30 kilonja gost

      Debeli pa to si ja sam sebe opisal...pederastvo,pedofilstvo,kurbaraj in lopovstvo....plus siromaštvo si pozabil.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.10.2022 ob 14:10 gost

      Pa tou človek nemre vorvati, komentarji za bruhati! Ide se za dobrodelni pohod, vij pa takše norije kvasite! Za bruhati! 🤮

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.10.2022 ob 17:50 MarianPerez gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.