https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jevšek poudaril pomen čezmejnega sodelovanja z Madžarsko

04.10.2022 ob 13:00  

Minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Aleksander Jevšek je na Monoštrskem forumu poudaril pomen čezmejnih programov, ki zagotavljajo temelje za odpravo ovir, s katerimi se sooča prebivalstvo obmejnih območij. Osrednja tema foruma so bile priložnosti čezmejnega sodelovanja v okviru programa Interreg Slovenija - Madžarska.

»Sodelovanje je ključno za medsebojno spoznavanje in dvig zaupanja v čezmejnem prostoru. Vedno bodo obstajali skupni izzivi, ki presegajo državne meje, zato sodelovanju med sosedi ni alternative,« je na forumu poudaril minister Jevšek.

Zbranim je minister na kratko predstavil program sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko, ki se v iztekajočem se finančnem obdobju osredotoča na razvoj trajnostnega, varnega in živahnega obmejnega območja s spodbujanjem zelenega turizma. » V okviru programa je bilo v finančnem obdobju 2014-2020 odobrenih 24 čezmejnih projektov, ki so rezultat povezovanja več kot 100 madžarskih in slovenskih partnerjev,« je povedal minister.

Med projekti programa sodelovanja med državama je Jevšek izpostavil projekt GO IN NATURE, ki je vzpostavil mrežo naravi prijazne turistične infrastrukture v zavarovanih območjih narave v projektni regiji, ter projekt RIGHT PROFESSION II, s katerim so želeli mladim in kariernim svetovalnim delavkam na dostopen in zanimiv način približati in predstaviti perspektivne tehniške poklice.

»Dobrih in razvojno naravnanih projektnih idej, ki bodo pomagale izkoristiti dane priložnosti in zmanjševati čezmejne razlike si želimo tudi v finančnem obdobju 2021-2027, ki se bo dejansko začelo izvajati v začetku 2023,« je dejal Jevšek, ki meni, da se bo s tem dvignila tudi kakovost življenja prebivalcev obmejnega območja, še posebej mladih, ki bodo videli perspektivo, da si ustvarijo življenje v tej regiji.

Kohezijska sredstva so v osnovi namenjena skladnemu razvoju regij, sredstva za čezmejne programe pa še dodatno zmanjšanju administrativnih in drugih ovir, ki izhajajo iz nacionalnih in administrativno-upravnih meja, so sporočili iz vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Foto: Twitter SVRK RS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2022 ob 14:47 gost

      Proti realizaciji že potrjenih sofinanciranih infrastrukturnih projektov v Pomurju pomurski poslanec Darko Kranjc, Vera Granfol, Tine Novak in Sara Žibrat. To pa je slaba popotnica za čezmejno sodelovanje.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2022 ob 22:50 svobodnjaček gost

        Ti svobodnjaški poslanci so že bivši. Novak je totalno sesul Goloba v Prekmurju. Napihnjeni golobradec. Kdo bo župan svobodnjakov v Prekmurju? NIHČE. Forza Janša.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2022 ob 15:13 gost

      Mislim da ni nič več za prodati ker je že Janez Janša in joužek Horvat vse prodal Madžarom kar je bilo vrednega.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2022 ob 15:33 PROTI teroristom gost

      Policisti so morilci zurnal24.si/slovenija/ne-boste-verjeli-koliko-denarja-hoce-ministrstvo-za-tole-podrtijo

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2022 ob 15:34 Karel K. gost

      Kot izgleda bodo ti svobodnjaki Golobovi počasi še bolj trgovali z Madžari, tudi z Orbanom, kot je to delal Janša. Tudi oni bodo prodajali prekmursko zemljo in lastnino Orbanu, samo naj imajo od tega koristi. To ni presenečenje, saj oboji izhajajo iz istih titoističnih šolin vzgojnih zavodov. Jevše4k sploh ve kaj lahko ponudi madžarom za medsebojno sodelovanje, Morda kakšne kriminalitetno-kriminalistične nasvete. Gospodarstvo je v Prekmurju na nuli, pa tudi sposobnih ljudi več ni v Prekmurju, da bi lahko prevzeli odgovornost za razvoj poikrajine. Mislim, da je Prekmurje pokrajina starcev 80 odstotkov nad 60 let starosti. To je rezultat Jevškove, Golobove, Kučanove, titoistične lažnive samozvane elite.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2022 ob 17:26 LuciaSwenson gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.10.2022 ob 17:27 LuciaSwenson gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.10.2022 ob 14:13 pomur009 gost

      Nekoč ko je prejšnja vlada trgovala z Madžarsko so bili polni časopisi Orbanizacije in ne vem kakih bedarij. Sedaj pa ta isti še več trgujejo z Orbanom in prodajajo, sedaj je naenkrat nacionalni interes. Adijo pamet, ljudje so pa ovce, novinarji pa sedaj tiho.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2022 ob 14:21 gost

        Volivci trenutne vlade niso ovce, ampak 🐔, ki tekajo sem in tja po dvorišču in 💩 vsepovsod.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.