https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podali so se na pohod okoli Soboškega jezera

06.10.2022 ob 11:00  

Sodelavci Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju so povabili ljubitelje hoje na pohod »Narišimo srce na Soboško jezero«, s katerim so obeležili Svetovni dan srca.

Pohodniki so se včeraj zbrali pred paviljonom Expano, od koder so se sprehodili okoli Soboškega jezera. Ljubitelji nordijske hoje so se jim pridružili z nordijskimi palicami.

Zbrane sta uvodoma pozdravila Peter Beznec, direktor Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota, in podžupanja Mestne občine Murska Sobota Bernardka Ružič, ki je izpostavila, da so tovrstna srečanja koristna, saj sta zdrava prehrana in gibanje pomembna elementa našega zdravja. Poudarila je, da je Mestna občina Murska Sobota že od začetka partner v Programu ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju, ki ga izvajata Center za zdravje in razvoj Murska Sobota in Splošna bolnišnica Murska Sobota.

Obeležili svetovni dan srca

Letošnji svetovni dan srca je potekal pod geslom S srcem za vsako srce. Doc. dr. Jerneja Farkaš-Lainščak, vodja raziskovalne dejavnosti v Splošni bolnišnici Murska Sobota, je pojasnila, zakaj je pomembno, da se ustavimo in razgibamo. 

Izpostavila je, da je stopnja umrljivosti zaradi bolezni srca in ožilja prav v Pomurski regiji najvišja. Med srčno-žilne bolezni sodijo možganska kap, srčni infarkt, srčno popuščanje, angina pektoris, arterijska hipertenzija in druge.

Dejavniki tveganja so predvsem zvišan krvni tlak, zvišan holesterol in kajenje. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2022 ob 16:10 gost

      Budale, kje imate v Soboti jezero ????

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2022 ob 16:20 Strucnjak gost

        Kak je meni fain ka se edni čejšete za to. Celi gotov pravis zaradi jezera ...hahah fino

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2022 ob 18:44 Gary Butts gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2022 ob 18:45 Gary Butts gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2022 ob 18:57 kilonja gost

        To je zelo lepo jezero, naziv jezero si ne moreš izmisliti ampak je kot tako vpisano v zemljiško knjigo, ti pa imaš svojo hrvatsko scanjco pa ji tudi govoriš morje, je pa navadna scanjca za balkance pa jugošvabe in angleže ki iščejo poceni turizem s poceni hrvaškimi cipami.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2022 ob 16:13 Yolandaummings gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2022 ob 16:59 gost

      Koji podvig okoli jezera. Halo. Saj to vsak dan lahko greš samo voljo moraš imeti. Končno gdor skrbi za svoje zdravje bo brez pompa vsak da šel okoli jezera pa še kam drugam.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.10.2022 ob 17:10 gost

      Vah ,okoli kamešnice priti je pa rejsan podvig.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.10.2022 ob 10:03 pipistroj gost

      s tem pa bodo fuuul pomgali proti tej bolezni. raje bi na drug način ozaveščali, povsem drug, predvsem praktični projekt bi rabili iz tega področja. npr., če nehaš kaditi ali se basat z maščobami ipd, te nagradimo-ali panaj sami plačajo te stroške, saj so sami krivi, da niso bolj poskrbeli za zdravje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.