https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboški grad bo osvetljen v zeleno barvo

Murska Sobota, 06.10.2022 ob 7:00  

Ob današnjem svetovnem dnevu cerebralne paralize bo soboški grad odet v zeleno.

 

Danes je svetovni dan cerebralne paralize. Cerebralna paraliza je motnja gibanja, drže ali koordinacije, ki je posledica okvare ali poškodbe nedozorelih možganov. Cerebralna paraliza lahko prizadene posameznika na različne načine. Ločimo pet stopenj cerebralne paralize, oseba s peto stopnjo je popolnoma odvisna od pomoči in nege drugih. Osnovna značilnost cerebralne paralize je nezmožnost v celoti kontrolirati motorično funkcioniranje, najbolj sta oteženi kontrola mišic in koordinacija gibov.

V sklopu globalne kampanje skupnost ozavešča o cerebralni paralizi in gradi podporo skupnosti ljudem s CP in povezuje več kot 17 milijonov ljudi po svetu, ki živijo s tem stanjem, ter poteka v več kot 100 državah po vsem svetu. Cerebralna paraliza je namreč najpogostejša telesna okvara v otroštvu. Pogostost cerebralne paralize je 2 do 4 primerov na 1000 rojstev.

Zveza Sonček bo svetovni dan cerebralne paralize obeležila z dnevi odprtih vrat v centrih Sonček, s simboličnimi pohodi z zelenimi baloni in kratkimi prireditvami v nekaterih mestih, informativno-prodajnimi stojnicami, ko bo padel mrak, pa bodo nekatere zgradbe v večjih mestih osvetljene v zeleno barvo. 

Gibanju se pridružuje tudi Mestna občina Murska Sobota, zato bo v znak podpore v četrtek, 6. oktobra, soboški grad osvetljen z zeleno. Podžupanja Bernardka Ružič pa se bo pridružila uporabnikom in zaposlenim Centra Sonček Murska Sobota ki se bodo ob 18.00 zbrali v mestnem parku pred gradom (skupaj s člani Sonček Pdcp – Pomurskega društva za cerebralno paralizo). 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2022 ob 16:16 Yolandaummings gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.