https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Že januarja konec nadzora na meji z južnimi sosedi?

14.10.2022 ob 11:30  

Notranji ministri držav članic EU bodo danes v Luxembourgu razpravljali o povečevanju števila prihodov migrantov po zahodnobalkanski migrantski poti, s čimer se sooča več članic, med njimi tudi Slovenija. Potekala bo tudi razprava o razmerah v schengenskem območju, ki bi se lahko januarja razširilo na Hrvaško.

Notranji ministri EU, med njimi tudi slovenska ministrica Tatjana Bobnar, bodo danes govorili o vse večjem številu migrantov, ki po zahodnobalkanski poti prihajajo v EU. Na povečano število prihodov, ki je tudi posledica spremembe vizumske politike Srbije, najglasneje opozarja Avstrija, s tem pa se sooča tudi Slovenija.

Ministrica Bobnar je o tem že v četrtek zvečer govorila na srečanju s kolegi iz Avstrije, Hrvaške, Nemčije, Madžarske, Slovaške in Belgije, ki ga je sklicala evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson.

Migracije bodo po pričakovanjih zaznamovale tudi razpravo o delovanju schengenskega prostora, v kateri se bodo osredotočili na upravljanjih zunanjih meja. Pri tem že čez nekaj mesecev obetajo spremembe, saj se bo po vsej verjetnosti schengnu 1. januarja pridružila Hrvaška. Dobro pa kaže tudi Bolgariji in Romuniji.

EU obenem gosti več milijonov beguncev, ki so se v članice zatekli pred rusko invazijo v Ukrajini. Ministri bodo danes razpravljali o položaju teh beguncev in o tveganjih za notranjo varnost, ki jih prinaša vojna, piše STA.

Foto: Twitter MNZ

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2022 ob 11:53 gost

      Dan odprtih vrat za ilegalne begunce.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2022 ob 22:49 eva gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem-------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐮𝐳𝐳𝐉𝐨𝐢𝐧.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.10.2022 ob 2:22 Krystal Simpson gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗮𝗹𝗮𝗿𝘆𝗔𝗽𝗽𝟭.𝗖𝗼𝗺

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2022 ob 11:53 gost

      Dogovor brez domobrancev ? Kako to lahko brez Hojsa in Jajota ?

      5 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2022 ob 11:55 gost

        Glavno, da 🕊, saj bo potem spet 😜 in bodo 🐔 se podile po dvorišču in 💩 vsepovsod.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.10.2022 ob 12:16 gost

      Janša in Hojs sta 2 leti gledala kako se migranti šečejo po Sloveniji. Ko so bili Slovenci zaprti so migranti šetali po Sloveniji kot da grejo na romanje. Pa jih nihče ni ustavljal še manj pa z vodnim topom polival ali z strupenimi plini kot sta to počela z Slovenci na mirnih protestih.

      7 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2022 ob 14:00 gost

        Janša in Hojs sta hotela zaostriti migrantsko politiko, opozarjala na zlorabe azilnega sistema, bila proti Marakeškemu sporazumu ... Levaki in "nevladne organizacije" pa so ob tem skakali v luft. Ne razumem ljudi, ki imajo spomin zlate ribice

        13 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.10.2022 ob 12:54 gost

      Masnolasi je sedaj vlada inje na udaru !!Štekaš !!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.10.2022 ob 13:03 gost

      Nejčiju v Hrastovcu se je zopet poslabšalo stanje, glede na to, da zopet sanjari o domobrancih pa Janši. Ubogi, zgleda da mu res ni pomoči. Adijo pamet stara kurba so nekoč igrali in peli Lačni franz.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.10.2022 ob 13:07 mir daj gost

      Golob tlakuje pot sprememb v EU - pred kratkim s predlogom za skupno ukrepanje zoper energetsko draginjo , danes napredkom pri prizadevanjih za širitev EU na Zahodni Balkan . ,,,,, Golob daj no mir prešmrklavi si za kaj takega !!Miruj ,da si ne boš kaj naredil !!!

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.10.2022 ob 13:28 gost

      Kaj bo to pišče malo ,saj pa sploh ne vedo čigav je , pišče je senca za njih saj ga ne jemljejo resno !!! Janša je bil tata mata za EU .

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.10.2022 ob 13:39 jojo gost

      Komunisti najlažje vladajo nesrečnim revnim ljudem . Zato veliko večino rinejo v enakost revščino , ker enakost v bogastvu nikoli ni bila ...........

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.10.2022 ob 13:55 Janči gost

      Se že veselim, da bodo tudi moje pravice EU državljana izenačene z migranti. Lahko bom prečkal hrvaško-slovensko mejo brez kazanja dokumentov! O, ko bi mi zagotovili tudi brezplačno zdravstveno oskrbo brez čakanja, me oblekli in nahranili, me peljali v parlament, mi kupili vozovnico do Milana ali Münchna!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.10.2022 ob 14:02 gost

      Kordiš priznal v včerajšni TARČI ,da ima njivo - zaposlil ni nikogar je pa odgovoril to so bili formalni pogoji zaposlitve . Kordiš poslušaj ti mene .,,,,,,, branjevka na tržnici je zaradi dve vejici peteršilja plačala 1.500evr kazni ,,,,,,,,,,, majke ti !!! Morda boš dobil inšpekcijo ,ali se boš pa izmazal . Upam da zakoni veljajo za vse enako ,,,,,,,,,,,

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.10.2022 ob 14:55 kilonja gost

      Če pa budalo od Bobnarjeve pravi in to s cinizmom, da se je prehod ilegalcev drastično zmanjšal, kaj se zdaj gre EU nekaj po svoje, smao pametujejo . bobnarjeva pa ja ve bolj kot oni , kakšno je trenutno stanje z ilegalci .

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.10.2022 ob 15:09 Karel K. gost

      Kordiš se je izmoraval, ker je zlorabil pogoje ustanovitve podjetja, kako pa se je šele izmotaval ta Brglez, ki deluje kot slon v trgovini z porcelanom, zaradi predsedovanja šahovski zvezi Slovenije in sponzorstva. Kako bo lahko Musarjeva predsednica države, ko pa je prezaposlena z raznimi podjetji in delom v njih ter skrivanju dobička in podzemnih povezav. Če bo ta slovenski narod to volil potem je pravilno, da Slovenija propadne in ta narod izgine z zemeljske oble.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      14.10.2022 ob 16:11 Christinehompson gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      14.10.2022 ob 16:14 gost

      Edini normalni kandidat je Logar, ne gledam ga kot desnega po stranki ampak kot človeka, ki je sposoben vodit državo. Škoda, da ni namesto Janše predsednik sdsa. Vsi ostali kandidati in kandidatke so lari fari oz cirkus show.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      14.10.2022 ob 20:55 Latonyaottlieb gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      15.10.2022 ob 3:23 Tujci pred vrati -NE odpri gost

      youtube.com/watch?v=MBxt9F0Vxc8 youtube.com/watch?v=Y3zy_4wnxAY 24ur.com/novice/tujina/iranski-policisti-spolno-nadlegujejo-protestnico-kaj-pocno-za-zaprtimi-vrati

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.