https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Čontala: »V Maribor gremo z željo, da zmagamo«

Mestni stadion Fazanerija , 4.11.2022  

Pred prekmursko-štajerskim derbijem, ko se bo Mura v 16. krogu Prve lige Telemach v nedeljo ob 15. uri na Ljudskem Vrtu pomerila z NK Mariborom je v petek, 4. novembra 2022, na Mestnem stadionu Fazanerija potekala novinarska konferenca, na kateri sta trener Damir Čontala in Matic Maruško podala izjavo za medije pred nedeljsko tekmo.

Čontala je vlogo favorita prepustil Mariboru

"V nedeljo gremo v Maribor, ki je zame vedno favorit, ko igra pred svojimi igralci. Mogoče ima rezultatsko krizo, s katero se sooča. Gre že za njihovo drugo krizo v tej sezoni, ampak kot smo videli, so se po prvi krizi pobrali in dvignili. So pa v Celju nakazali, da se stvari izboljšujejo. Še vedno imajo odlične igralce, posameznike, in ko bodo to združili v celoto, lahko zmagajo z vsakim. Motivacija je vedno igrati proti Mariboru, dodatna motivacija pa je igrati proti njim v Mariboru. Vsi igralci z užitkom igrajo v Mariboru. Gre za odlično kuliso, stadion in igrišče. Obenem pa se pričakuje veliko Murinih navijačev, tako da glede motivacijskega pristopa kakšnih posebnih prejemov ne bo treba izpeljati. Mura s popotnico štirih zmag je v določeni prednosti, ampak to ne pomeni, da gremo tja z belo zastavo, to pomeni, da kljub temu da je na domačem terenu Maribor favorit, gremo tja z željo, da zmagamo, kot si to želimo vsako tekmo", pove v uvodu trener Damir Čontala.

Na tekmi bo Josip Iličić po dvanajstih letih znova oblekel vijolični dres

Mogoče bo to posamezniku še dodatna motivacija, ali mi gledamo le nase. Je pa vrnitev takega igralca dobra reklama za celotno ligo. To je za nogomet v Sloveniji odlično, da se igralci s takim ugledom, kot je Iličić, vrnejo ob koncu kariere. In to lahko samo pripomore h kakovosti lige in razpoznavnosti doda trener.

Spremembe formacij Maribora in začetna enajsterica Mure

Maribor je predvsem v polčasu proti tekmi z Muro spremenil formacijo, ki se je na koncu s temi branilci izkazala uspešno. To postavitev so nato držali naprej in imeli pozitivne rezultate. Po seriji treh porazov, pa so se vrnili v stanje oziroma postavitev s štirimi branilci. Na tej zadnji tekmi so igrali s postavitvijo štirih branilcev ter tako nakazali pozitivne elemente. Bili so boljši nasprotnik od Celja, bili so nevarnejši in so si ustvarjali več priložnosti. Ampak so dobili precej lahke zadetke. Po opravljeni analizi smo ugotovili, kakšen naj bi bil Maribor v postavitvi v nedeljo, čeprav nas lahko presenetijo.

Stanje igralcev pri Muri je pa glede na prejšnjo tekmo enako. V nedeljo bo manjkal Tio Cipot, vendar upajo, da bo pripravljen za naslednji teden. Glede enajsterice bistvenih sprememb glede na zadnjo tekmo ni predvideti. Saj ekipe, ki dobro funkcionira, ne bi bilo dobro menjati. Možno, da bo kakšna sprememba, poudari Čontala.

Kakšno Muro si želi videti trener Damir Čontala: "Želim si videti organizirano, tekmovalno in napadalno Muro v nedeljo. Da se za rezultat naredi vse, da se prilagodimo za rezultat. Da bodo vse te prilagoditve, ki bodo nujne zaradi nasprotnika, zaradi namena, ki ga želimo na tekmi doseči. Da bodo te podrejene samo rezultatu."

Kako dobro tekmo iz prvega polčasa razpotegniti na vseh 90 minut

Normalno je, da ne boš na tekmi z Mariborom oziroma z Olimpijo imel kontrole oziroma pobude vseh 90 minut. Saj imata nasprotnika svoje kvalitete in prednosti. Treba bo razporediti moči skozi vso tekmo in igrati pametno ter se prilagajati nasprotniku in narediti vse, da ne bo samo del tekme na nivoju, ampak da ta nivo raztegnemo na celih 90 minut.

Obisk navijačev

Glede na to, da je Maribor edini prvoligaš, ki je Muri bližje v primerjavi z ostalimi klubi, se pričakuje vsaj 1000 navijačev Mure v Mariboru, saj gre za naboj prekmursko-štajerskega derbija.

Komentar na včerajšnjo izjavo Albert Riera glede tega da bo Mura druga na lestvici

Kot prvo škoda, da ni bilo to vprašanje postavljeno pred štirimi tedni. Pri Muri imamo kvaliteto, ki se je tudi zavedamo. Ekipa je precej prenovljena, kar nas je seveda v začetku stalo nekih točk. Kar je posledično vplivalo tudi na psiho igralcev, na samozavest na celotno vzdušje kluba. Nekateri igralci so celo spremenili igralna mesta, predvsem Kai Cipot. Mura postaja čedalje bolj stabilna, naš cilj pa je iz teme v tekmo napredovati in biti boljši. Ob tem se zavedamo, da ne bo šlo vedno tako kot v zadnji štirih tednih, ampak po drugi strani pa je lepo, da nas drugi spoštujejo in razmišljajo v tej smeri, da smo konkurenti za vrh lestvice. Upam, da bodo te besede upravičene in nam jih bo uspelo to tudi dokazati. Ob tem pa je dejstvo, da si želimo na vsaki tekmi zmagati, ampak ne želimo gledati daleč naprej. Saj vsak, ki tekmuje, si želi biti prvi in tudi Mura je taka, da bi na vseh tekmah do konca najraje zmagovala," pove trener.

Matic Maruško pa pove, da so v enem dobrem nizu in tako želijo tudi nadaljevati in naredili bodo vse, da bodo to tudi uresničili. Stanje v slačilnici je dobro, prava ekipna sfera in verjame, da je vse na takem nivoju kot mora biti. Nato pa doda, da vedo, kaj pomeni Maribor, vendar so osredotočeni nase, delajo na svoji igri, katero bodo poskušali vsilili v samo tekmo v nedeljo. Spomin na prvo tekmo je boleč, saj so si zapravili ogromno priložnosti in na koncu izgubili. Sedaj je nova tekma, nova priložnost, da se dokažejo. In naredili bodo vse, da bodo uspešni. Ob tem pa je lepo slišati, da bo v Mariboru severna tribuna črnobelo obarvana, čeprav imajo vsako tekmo navijače, ki stojijo za njimi in ta spodbuda jim ogromno pomeni.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.11.2022 ob 9:02 Male gringos gost

      Zmagale bomo za razliko od MB smo boljši. Mi smo Mura. Gnes hočemo zmago.😍

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.11.2022 ob 13:16 gost

      S tako igro kot je bila zadnjič proti Bravo nikoli

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.11.2022 ob 14:46 gost

      NIKOLI NE SMEMO REČTI < NE< ,AMPAK MARIBOR IGRA NOGOMET ZA PRVO SLOVENSKO NOGOMETNO LIGO,MURA PA ZA DRUGO LIGO. ŽAL PAČ TAKO JE DOKLER BOMO IMELI POMURCI MANJ VREDNEGA TRENERJA.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.11.2022 ob 17:05 Barbaraylor gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.11.2022 ob 19:03 Nancyonrad gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.11.2022 ob 23:09 gost

      Zmaga naj boljši, pa naj bo Maribor ,ali MURska Sobota.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.11.2022 ob 23:12 gost

      14:46 pridi da ti dam 1m štrika ,saj veš kaj ti je narediti z njim.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.11.2022 ob 9:13 Magyar Bacsi gost

      Spoštovani! Tale nogomet, ki se igra v 1.snl, ki ga tudi Mura igra si niti približno ne zasluži tako zvestih navijačev kot jih Mura ima. Nikoli!!!! Danes privoščim zmago Mure!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.