https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Virant v POM-KLEPETU: Janša je politični realist, menim, da ga po volitvah ne bodo vodile zamere

 

V POM-KLEPETU v živo smo gostili dr. Gregorja Viranta, predsednika Državljanske liste Gregorja Viranta.

 

Virant: O projektih, ki se bodo izvajali v Pomurju, naj odloča pomursko gospodarstvo

Gregor Virant je odgovarjal na številna vprašanja bralcev Pomurec.com. Med drugim tudi na vprašanje o tem, katere projekte v tem trenutku najbolj potrebuje Pomurje. "O projektih, ki se bodo izvajali v Pomurju, naj odloča pomursko gospodarstvo. Vlada pa bo s svojimi ukrepi omogočila gospodarstvu lažje delo.

Ti ukrepi so: davčna razbremenitev srednjega razreda, davčna razbremenitev prve zaposlitve, olajšanje priložnostnega dela tudi za neštudente, intenzivna debirokratizacija in poenostavljanje postopkov, zagotovitev plačilne discipline, odprava sodnih zaostankov. Plačilno disciplino bi na primer zagotovili z uvedbo enotnega računa, da firma ne morejo skrivati sredstev na različnih računih v Sloveniji in v tujini."

Gregor Virant med klepetom z bralci Pomurec.com

"Padec podpore moji stranki je posledica zadeve nadomestilo"

Na vprašanje, kaj meni, da je vplivalo na padec podpore njegovi stranki v zadnjem tednu, je Virant odgovoril: "Posledica "zadeve nadomestilo". Stvar je bila tako prikazana, da je pri ljudeh ustvarila določeno zamero do mene. Tudi odreagiral nisem v političnem smislu najbolje. Moje reakcije so bile spontane, iskrene, sem pač začetnik v visoki politiki.

V teh dneh sem videl, da imajo ljudje vame veliko zaupanje in da pričakujejo od mene, da delam po najvišjih etičnih standardih, ne samo po zakonu. Zdi se mi, da se mi postavljajo bistveno višji standardi kot drugim kandidatom. No, to zadevo sem razčistil, poravnal strošek države do zadnjega centa. Moji računi so čisti, moja duša tudi, moji podporniki so zadovolljni. Zlobnih jezikov seveda nikoli ne bom mogel utišati, ampak zaradi tega si ne belim glave."

Virant je med drugim odgovarjal tudi na vprašanje bralca o tem, kaj meni o zamerah s strani Janeza Janše ...

Preberi celoten klepet - KLIKNI TUKAJ