https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kdo je človek, ki bo prevzel vodenje Združenja regionalnih razvojnih agencij?

22.11.2022 ob 10:55  

Bojan Kar, direktor Razvojnega centra Murska Sobota, prevzema vodenje Združenja regionalnih razvojnih agencij v Sloveniji.

Bojan Kar, direktor Razvojnega centra Murska Sobota, je bil na skupščini Združenja regionalnih razvojnih agencij soglasno izvoljen za novega predsednika. Vodenje združenja, ki povezuje 12 slovenskih regionalnih razvojnih agencij, po eno iz vsake statistične regije, prevzema v začetku leta 2023. Prevzem vodenja združenja je svojevrstna potrditev in priznanje delu Razvojnega centra Murska Sobota, ki ga agencija opravlja na področju spodbujanja regionalnega razvoja. S prevzemom funkcije predsedovanja združenja bo Razvojni center Murska Sobota še v večji meri postavljen pred izzive iskanja priložnosti in sinergij v luči bolj uravnoteženega razvoja regij in zmanjševanja regionalnih razlik v Sloveniji.

Izvedene aktivnosti in vloga Razvojnega centra Murska Sobota v Pomurju

V letu 2022 so uspešno zaključili pripravo in koordinacijo najpomembnejšega strateškega dokumenta regije, tj. Regionalnega razvojnega programa Pomurske regije za obdobje 2021-2027 in aktivno sodelovali pri pripravi Partnerskega Sporazuma in Programa evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027.

V luči razvoja regije aktivno spremljajo izvajanje regijskih projektov v okviru Dogovora za razvoj Pomurske regije, izvajajo aktivnosti promocije regije za privabljanje domačih in tujih investitorjev ter aktivnosti za izboljšanje položaja Romov v okviru vzpostavljene projektne pisarne za razvoj romske skupnosti.

Administrativno, tehnično in strokovno podpirajo ključne regijske organe in sodelujejo pri izvajanju dela v sklopu Razvojnega sveta Kohezijske regije Vzhodna Slovenija.Skozi svoje delo informirajo, obveščajo in koordinirajo razvojne deležnike v regiji, obenem pa uspešno sodelujejo v večih mednarodnih projektih, ki so pomembni za razvoj regije.

Na področju podjetništva brezplačno svetujejo potencialnim podjetnikom in mikro, malim ter srednje velikim podjetjem (MSP) v okviru poslovne točke SPOT svetovanje Pomurje in neposredno vlagajo v znanje, kompetence in izobraževanje potencialnih podjetnikov iz regije z izvedbo podjetniškega usposabljanja v okviru projekta PONI Pomurje - Podjetno nad izzive v Pomurski razvojni regiji.

Delujejo tudi na področju povečanja privlačnosti regije, kjer z upravljanjem Regijskega promocijskega centra Expano skrbijo za promocijo Pomurja, povezujejo ponudnike in generirajo nove produkte v turizmu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2022 ob 13:58 dringi22 gost

      Razne "centre" je treba ukiniti. To so le gnezda nesposobnih, ki sicer v realnem podjetništvu ( v raznih proizvodnih podjetjih - družbah ...SP in podobno) niso uspešni) Danes vsaka firma, vsako podjetje ali družba, s pomočjo informacijske tehnologije, lahko kroji svoj razvoj in gospodarske kontakte oziroma nove trge. Centri za razvoj so le : Bla, Bla, Bla..........

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2022 ob 15:11 gost

        To ne bo šlo, saj vse občine imajo razvojno naravnane proračune in to samo zadnjih 30 let, problem je le draga delovna sila !

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.01.2023 ob 0:26 Bogatili bi se gost

        siol.net/posel-danes/novice/luka-koper-druzina-pokojnega-delavca-tozi-za-odskodnino-delodajalec-v-stecaj- novice.svet24/clanek/novice/slovenija/60baee685b1c0/delali-smo-po-400-ur-danes-moram-prositi-za-socialni-transfer

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2022 ob 17:13 umetnik gost

      Kdo je človek, ki bo prevzel vodenje Združenja regionalnih razvojnih agencij? Mora biti trajnostno naravnan in razvojno usmerjen !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.11.2022 ob 8:48 Adada gost

      To so LENUHI

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.