https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Se bo kurilno olje pocenilo?

20.11.2022 ob 6:00  

Vlada je septembra sporočila, da uvaja regulacijo cen kurilnega olja na podoben način kot je praksa pri določanju cen za bencin in dizel. Tudi tukaj se cena določa vsak drugi torek.

V zadnjih 14 dneh na globalnih trgih surove nafte opažamo padec tečaja proti petkovim 87 dolarjem za sod. Po ocenah analitikov britanskega Capital Economicsa gre pričakovati, da bo cena nafte ob koncu leta okoli 100 dolarjev za sod, v prihodnjem letu pa pričakujejo postopno padanje cene soda proti 90 dolarjem.

Podobno je bilo tudi gibanje cen na mediteranskih trgih goriv, kjer opažamo padanje cen goriv, ki so del formule za določanje najvišjih dovoljenih cen kurilnega olja v slovenski maloprodaji. Za nameček je ob ukrepih Evropske centralne banke evro v minulem 14-dnevnem obdobju znova opazno presegel vrednost dolarja, trgovanje minuli teden končal blizu 1,04 dolarja, kar je pet odstotkov več kot pred 14 dnevi. Močenjša valuta dodatno znižuje maloprodajno ceno kurilnega olja.

Po napovedih časnika Finance lahko pričakujemo, da se bo v torek prekinil niz dveh zaporednih zvišanj rasti cen kurilnega olja. Po osrednji napovedi pričakujejo pocenitev na približno 1,29 evra za liter (kar je 11 centov manj kot doslej).

Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2022 ob 8:04 Karel K. gost

      Pa to si lahko privošči samo titoistični revolucionar Golob, da prisili, da Pomurec krši volilni molk. Objavljeno imapoziv Goloba, da naj volilci gredo na volitve in potem ima posnet video ko reklamira svoje kandidata za župana. Kaj je s to državo, jo je ta Golob res postavil v golobovo gnezdo, v golobnjak. Kje je murskosoboška ali vseslovenska policija, da to dejanje Pomurca po zapovedi Goloba ne sankcionira. Če nebi to zapove4dal Golob si Pomurec tega nebi mogel dovoliti.

      26 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 8:20 gost

        Jaz pa vem da bo čelavi diktator trikrat izgubil na referendumu in se mu bo kadilo iz tupaste glave, da bo celo Grosuplje v megli. Živijo Golob in 8. marec ! Le tako naprej gremo da pohodimo diktatora čelavoga.

        35 43 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 8:52 Parsifal gost

        no Karci..sto de pa po tvojen v tvojoj obcini zmagao? Glavacek?Henzel?Cipot?Gregorec? vojkovicova?..

        5 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 11:25 Lali gost

        Če ne razumeš v borze in kdo manipulira z ceno raje utihni, če mogoče v sosednjih državah tudi Golob določa cene, budale cerkvene raje razčistite zakaj je cerkev dvignila storitve

        9 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 17:41 Wanda Gainer gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 17:42 Wanda Gainer gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2022 ob 0:07 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website——–————–>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2022 ob 8:04 Karel K. gost

      Pa še vedno nihče ne ukrepa.

      12 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 8:58 gost

        Persifal klošar z jopankami - 1 zaleti se mi v rit . 2 .možgani so se ti scvrli .3 pomoči ti pa tako ni norc ostane norc in pika . To si ti in to boš ostel navadna jugovska ZGUBA ..........8:52

        14 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 9:09 Parsifal gost

        nej san Persifal ampak PARSIFAL..niti imena ne znas napijsati pravilno..zatou verjetno niti drujgo ne vejs...tou je vse pod tocko ena...blagor ubogim v duhu, kajti njih je Bozje kraljevstvo..

        4 9 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.11.2022 ob 8:07 Karel K. gost

      Golob daje bonbončke volilcem pred referendumi, saj če te izgubi mu niti bog niti alah, h katerima se vedno moli, ko govori za goornim pultom in dviguje roke v zrak, ne bosta pomagala, da bi lahko ostal dolgo na oblasti.

      24 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2022 ob 6:54 gost gost

        Če Janša še na refendumu zgubi in mu to ne bo dovolj jasen znak da se poslovi od politike potem res nima nobene pameti. Izgubiti volitve 3x v enem letu za to pa že moraš biti doktor .

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.11.2022 ob 8:13 GOST gost

      TRIKRAT PROTI PA BREZ PROBLEMA KO JE ŠIŠA ENKRAT GOR ENKRAT DOL KAK DECA DA GRE V ŽEPI NATESNO DVIGNI CENO BANDA POŠKALITE SE ŽE ENKRAT

      23 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.11.2022 ob 8:25 Karel K. gost

      Golob Robert, ki trenutno opravlja funkcijo predsednika vlade, je rojeni titoistični revolucionar, je maščevalen in izločevalen ter manipulator. Za njega drugačno mnenje od njegovega ni sprejemljivo in dovoljeno. On in njegovi v parlamentu ali pred kamerami in mikrofoni takoj vzrojijo, če jim kdo postavi neugodno vprašanje ali pove nekdo svojo resnico v DZ. Za njih je to takoj žalitev in sovražni govor. Dokler je še Janša na slovenskem političnem parketu je za njih sprejemljivo le drugačno mnenje katerega izrazijo titoizmu podobni Toninovi krščanski revolucionarji, pri katerih v tej mešetarski retorični vlogi prednjači Horvatov Jože iz Žižkov. Toninovi krščani na ta način, ko ne samo potihoma ampak javno podpirajo Goloba, ohranjajo na gospodarskih in nekaterih drugih funkcijah svoje kadre, katere so inštalirali s pomočjo Janše v predhodnih dveh letih, ko je vlado vodil Janez Janša. S tem ti ljudje dokazujejo, da je Krščanstvo podobno titoizmu, da je to vladavina nevretenčarjev in oportunistov. Kako nesramen in manipulativni politik je Golob, kaže njegova trditev, da zdaj ko je on s svojo ekipo na oblasti ni več sovražnega govora v Sloveniji, da se je vrnila svoboda in demokracija. Slovenski narod ni butast in vidi, da je Golob vodilni mož izvajanja trdega sovražnega govora. Pred volitvami predsednika države je volilcem sporočil, da ne bo dovolil, da bi Logar kot politično drugače misleči postal predsednik države. Ta izjava je šolski primer sovražnega govora. To njegovo izjavo je slišala tudi njegova tesna sodelavka in predsednica DZ Klakočarjeva in se sploh ni odzvala na to njegovo izjavo. Morala bi ga pozvati, da naj odstopi z mesta predsednika vlade, naj nemudoma zapusti politiko in vse funkcije v njej, ter se upokoji. V Evropskih demokratičnih državah, bi se ta proces Golobovega političnega padca zgodil brez velikih prepričevanj in ugovarjanj. Ta njena gesta, da se ni odzvala dokazuje, da ni nobeno presenečenje, da so jo celo v Sloveniji nagnali s sodniške funkcije.

      31 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 12:15 123 gost

        Sovražni govor je nastal v času Janševe vlade, vaše mnenje je če nisi janšist nisi človek, ampak resnica je drugačna če si janšist si dobesedno svinja

        10 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 12:50 gost

        Oh ubogi Karel K. le kje ti živiš. Ti in tvoj čelavi diktator sta največji zgubi v tej mali državici Sloveniji. Vsake toliko časa pridete na oblast s prevaro in potem naredite škodo za deset let naprej in nazaj. Upam da ta slovenski narod nikoli več ne bo tako neumen da bi tega lopova spustil na oblast.

        12 17 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2022 ob 11:56 Boza gost

        Pa JJ je izsolala partija.Bil je zaveden komunist.On razmislj ce ze hocete po komunisticno.Samo on in nobeden drug.Svoje ima vse podrejene.Golob pa ni imel knjizice.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.11.2022 ob 8:27 Karel K. gost

      Je pa res, da je Klakočerjeva med tem časom povedala tudi eno resnico med njenimi mnogimi jalovimi izjavami, ko je rekla, da govorec, ki mora uporabljati udarce pod pasom ni nobeden zmagovalec in Golobova izjava je šolski primer udarca pod pasom. Zagotovo je te besede Klakočarjeva namenila svojemu šefu Golobu, ki se ves čas pred mikrofoni in kamerami šopiri, napenja v obraz ter dviguje roke, kot se to obnaša ptica golob samec na strehi, ko dvori samici. Ko golob ob govorniških pultih dviguje roke izpade, da hočejo on in njegovi vladati v duhu ekstremističnih krščanov in muslimanov, kateri se molijo bogu in alahu. Golob in tovarišija torej ima le še eden in edini izhod, da iz zadrege in zatona pridejo v uspešnost, da bodo s pomočjo boga in alaha rešili probleme zdravstva, financ in gospodarstva v Sloveniji. Golobova kvazi leva sredina katera sloni na diktatorski titoistični diktaturi iz preteklosti zatrjuje, da so oni kot taki garant za vzpostavitev demokracije v Sloveniji. Spet Golob misli, da smo slovenci butast narod in ne vemo, da že 31 let v Sloveniji imajo oblast v rokah politiki kateri so nosilci tega diktatorskega titoističnega sistema in je zaradi tega Slovenija še vedno nedemokratična, nepravna in neurejena država v skladu z evropskimi standardi. S svojo izjavo, da bo on vzpostavil demokracijo v Sloveniji, Golob potrjuje to trditev v prejšnjem stavku. Mediji niso svobodni, svoboda govora je zatirana, pravni red oziroma zakoni se uporabljajo selektivno v škodo politično nepravovernih državljanov. Torej je za Golobove le njihovo pojmovanje demokracije pravilno, kot je to bilo od leta 1945-90, ko so na temelju demokratičnega centralizma razglašali, da je Titova Jugoslavija demokratična država. V govorih takratnih partijskih veljakov, Tita, Kardelja, Dolanca, Bakariča, Stamboliča…. je bila njihova vsaka druga beseda, demokracija, demokratičnost, demokratična država. Država pa je dejansko bila urejena po regelcih titoističnega totalitarnega političnega sistema. Kučanovi Titoisti katere zdaj javno predstavlja in vodi Golob, Kučan pa je itak njihov generalni vodja, se v tem trenutku počutijo toliko zmagoslavno in samozavestno v prepričanju, da so svojo titoistično oblast in politični sistem v teh 31. letih toliko utrdili, da ni nobene možnosti več, da bi spet vzplamtel demokratični in protititoistični duh slovenske pomladi iz leta 1990 in bi ogrozil njihovo absolutno oblast katero zdaj imajo. Zato je Golob vehementno, vzneseno in velikodušno Janši poslal sporočilo, da ga zdaj, ko je opravil svojo nalogo, katero je prevzel leta 1988, več ne potrebujejo, zato naj nemudoma gre kar v penzijo.

      17 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 8:39 gost

        Nas pa utišal ,kot je to počel Putin in še to počne ,vendar se mu je tudi lasten narod uprl . Hvala za takšnega predsednika vlade in njegovo vodenje države . Njegov hlapec ne mislim biti in ne bom rajši crknem .

        26 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.11.2022 ob 8:32 gost

      Naj klečeplazijo tisti ,ki so ga volili ,vzeti nam pa ne morejo svoboda govora , kje jeso tukaj človekove pravice , samostojna slovenija ,kje ste združeni prekmurski narod . Dali ste se prileviti pod diktaturoja ,ki vas vodi v revščino ,ki vam jemlje prihranke tiste ,ki ste jih imeli morda prišparane par leta . Pripeljali nas boste ,v pogubo .Upam lahko samo ,da se po 4 letah poslovi ta diktatorki Golobov napuh . Dovolite , mu da svoj žep napolni vaše denarnice pa vsaki dan redno prazni .

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 8:56 Parsifal gost

        nemate stika z realnostjo...mislite ka za spremebe zadosta pol leta?? nonstop nakladate o meksoj pravici govora itd...nemate pojma..se izda lejko protesterate..samo je Golob obeco ka dene coj toplo vodo v vodni top..ka vas nede mrzlo...

        3 14 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.11.2022 ob 8:42 gost

      Dovolite mu ,da si polni z vašim denarjem svoj žep . Naivneži in butalci !!!!!!!!!!!!

      14 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.11.2022 ob 8:46 gost

      8:20 Srbin TI BI ŠE LASTNO MATER PRODAL ; ŽENA TI JE PA TAKO POBEGNILA ;DA SE NE BI NJEJ IN TVOJIM OTROKOM TO ZGODILO :TI LE PLEŠI KER SI TAKO IZGUBLJENA DUŠ KOMUNIZMA .

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.11.2022 ob 8:52 gost

      Prekmurci sram me je ,da med vami živim ,da ne razmišljate z svojo glavo . Še otrok bi vedel preceniti in ve preceniti kaj je dobro in prav za našo državo . Očitno je ,da jih tega ne učite , učite jih pa naj gredo po vaših stopinjah ,ki so velikokrat škodljivi za vse nas v Sloveniji . Sramota !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.11.2022 ob 9:19 gost

      9:9 Jebi se klošar srbsik zabiti v Pomurju . Si kreten na kobik !!!

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.11.2022 ob 9:22 gost

      8:56 Daj zaleti se v sreno morda prideš k sebi Debelo prase

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.11.2022 ob 9:23 gost

      zaleti se v steno !!! 9:22

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.11.2022 ob 9:31 gost

      Karel vse pohvale za vaše komentarje , ki se borite za dobro prid naše domovine in kritizirate tiste ,ki delaj preko zakona in nas potiskajo v propad , in želijo to samostojno Slovenijo uničiti , ki so se nekateri borili za njo , nekateri dali življenje za njo . Za Goloba pa želim ,da se iz tega mesta ,čem prej za dolga leta poslovi iz stolčka in iz lepe Slovenije .

      16 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 9:38 Parsifal gost

        zgleda ka ne poznas Karel K...edijno ka zna je pijsati eseje..po moje ga se pes ne trpij..zna pa pijsati...skolnik v TITOISTICNON sistemi..samo problem je gratao da so ga v iz sds fuknoli..po domace odrezali...pa so sle njegove ambicije rakon fujckat..telko o Karciji

        5 13 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.11.2022 ob 9:34 gost

      9:26 Da si predolgo že na svetu !!! Cvri se v peklu golazen

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      20.11.2022 ob 9:37 gost

      komunajzer mrzim te 1000 na uro .pa še zabit si kot tramverza majmun šiptarski ..........(8:56)

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      20.11.2022 ob 9:50 gost

      Karči debil bi lahko bil predsednik države, predsednik vlade, župan vseh večjih občin itd. Samo ima eno mano in to je da je konstantno pijan in ne razmišlja z svojo glavo. Kajti to počne večni poraženec volitev Janez Janša namesto njega.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      20.11.2022 ob 9:53 gost

      Komunajzar Janez Janša je že zmrznil. Saj ga pa ni nikjer niti na golf ne hodi več in na jahte k oligarhom kerim je delil denar glupi Slovencev kot njim on pravi.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      20.11.2022 ob 10:09 obnovljivi vir gost

      JANŠA je GOSPOD !!!!!!!!!!!!! On se ne ukvarja z Golobajzarji !!! Tu pa tam jim kakšno spusti vrže kost , oni pa se potem trgajo kot stekli psi !!! On pa se lepo smeje in misli glej jih bedake kako se vsi ukvarjajo z mano po drugi strani pa govorijo da nič več ne pomenim !!!!! Besaki in stekli levojaji psi !!!!!!!!!!!!!!!!!Do narta mu ne sežejo !!!!!!!!!

      14 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 10:15 Parsifal gost

        daj ne seri..me pa zanijmle ka de z Logaron napravo v prihodnosti..gratao njemi je konkurenca..de ga odzagao ka se jemi je prevec priblizao? mo vidli v roki pol leta...

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      20.11.2022 ob 10:34 gost

      Zakaj so se nekateri borili , zakaj so nekateri zavedni Slovenci dali življenje za našo domovino , njihovi svojci izgubili svoje najddražeje zato ,da bo en zlikovec zapravil vse to ,,,,,,,,,Prekleti naj bo tisti ,ki razmišlja v nasprotni smeri . Mi zavedni slovenci tega nismo pozabili ,pozabili pa so tisti ,ki jim je mar za te ljudi , mar za nas ,samo da živijo spolno ritjo na račun delavca v tovarni in vseh ostalih , ki stežka živijo iz dneva v dan . Zame je to pokvarjena človeška rasa ,ki nima usmiljenja . Pokvarjenci do obisti . !!! Parsifalti sii rdeči , Janša se pa ti vsere na tvojo glavo , saj iz dneva v dan pišeš brezvezne komentarje , vinjen ,butast in nerazgledan srbsksko rusi fačuk .........

      19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 11:58 Parsifal gost

        prvo..nej san rdeci niti kakse drujge farbe..drujgo..boli me kurac za janso..tretje..kaplica tu pa tan..strto..cistokrvni Slovenec..se bole pa Prekmurec..peto..pisi ka te vola..mene ne gene 😁😁..nega lepsoga kak presteti kak se nesterni cejsejo brezveze...cunta je vrzena..zaj pa pijsite ka mo se malo smejali..😂😂...tou ka bas ze par me zalilo pa naj smo prekleti itd..tou poslusate sakso nedelo v cerkvi??..prosin ka taksi ne moralizejrate..ci nemate drujgoga dela kak sinfati drujge..rajsi se ukvarjate z problemi drujgih ka se van nej trbej s svojimi..budale..pa lepo nedelo pa dober tek..

        3 9 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      20.11.2022 ob 11:20 Karel K. gost

      Najbolj zahrbten, krvoločen in nepošten politik je tisti, kateri se skriva za demokratičnimi standardi, za komunizmom, krščanstvom, desničarstvom in s te pozicije izvaja avtokracijo. Takšni so bili tudi Tito, Stalin, Mao, Castro, ki so se skrivali za zaveso komunizma. Dobro vemo, da je teorija komunizam nekaj drugega kot politika katero so našteti v praksi izvajali. Komunizem ima morda glavno opredelitev, na ekonomskem področju, katerega temelj je Marxizem, da bi svetovne dobrine bile bolj enakomerno porazdeljene, ne pa da z njimi upravlja in od njih ima koristi le nekaj odstotkov zemljanov. Komunizem je le teoretično obdelan kot funkcionirajoči politični sistem.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      20.11.2022 ob 11:22 Karel K. gost

      Maister je ta simbol nosil legalno v borbi za slovensko etnično ozemlje na meji z Avstrijo, saj je bil to simbol vojske stare Jugoslavije in še prej Srbije, katera se je borila v prvi svetovni vojni. Ražnjatovič, Karadžič, Mladič, Miloševič so to srbsko kokardo, katero je uporabljala starojugoslovanska oziroma nekdanja srbska vojska, zlorabili za svoje zločinske namene in vsi so za to bili na različne načine kaznovani. Zanimiv dogodek v povezavi s temi ljudmi, ki so ustvarjali veliko Srbijo, se je zgodil pred kratkim, ko je slovenska ministrica za pravosodje gospa Švarc Pipan obiskala avstrijsko kolegico, ministrico za pravosodje, Almo Zadić rojeno v Bosni in Hecegovini. Pipanovi so namesto slovenske zastave v ozadju razprostrli zastavo LGTB. Je ta dogodek posledica naključja ali dejanskih dogodkov v preteklosti, ko so našteti ustvarjali veliko Srbijo. Pipanova je namreč bila v ekipi pravnikov kateri so na Haškem sodišču branili Karadžiča kateri je preganjal in posredno pobijal muslimane, Zadičeva pa je muslimanka iz Bosne

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      20.11.2022 ob 11:24 Karel K. gost

      Ta titova Jugoslavija v malem imenovana Slovenija je svetovni prvak v tem, kolikokrat je bila predstavljena pod drugo zastavo. Seveda se tujci, posebej tisti iz zahodnih demokratičnih in pravnih držav ne bodo z njenimi politiki prepirali, jih grajali, se kregali ali drugače verbalno odzivali, ker se ne strinjajo z političnim sistemom kateri velja v tej državi, z politiko katero ti politiki doma izvajajo. To nezadovoljstvo izkazujejo posredno, med drugim tudi z zamenjavo zastave te države ob njenih predstavitvah. Potem se sicer opravičijo za napako vendar je to samo vljudnostna gesta. Evropejci bi pri tem bojkotu slovenskih titoisitčnih lažnivcev morali biti bolj drastični in jih sploh nebi smeli sprejeti kot verodostojne predstavnike države. Torej so ljudje, kateri so srbsko kokardo, katera ni nobeden simbol zla ampak simbol legalne vojske med prvo svetovno vojno, katera se je borila proti napadalcem, zlorabili za svoje zločinske pohode bili za to dejanje kaznovani. Kljub temu, da so Jugoslovanski-slovenski titoisti zlorabili rdečo zvezdo in komunizem v korist izpeljave svojih podlih, zahrbtnih do zločinskih dejanj, so ostali na prostosti in še vedno prosto in svobodno lažejo in ponarejajo zgodovino slovenskega naroda v slovenskem poliitčnem hramu in na celotnem domačem in mednarodnem poliitčnem parketu. S pomočjo zlorabe tega simbola za enakost so po drugi svetovni vojni zagrešili tako obsežen zločin, z namenom, da bi se dokopali do absolutne oblasti, zaradi katerega Slovenija geografsko leži na pokopališču. Zaradi te zlorabe simbola rdeče zvezde niso bili kaznovani, kot nekateri drugi po vzhodni Evropi po padcu Berlinskega zidu in na območju nekdanje Titove Jugoslavije.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      20.11.2022 ob 12:46 Jeton gost

      He he, sedaj ko je 99% ljudi napolnilo rezervoarje. Pozno, čakalo se...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      20.11.2022 ob 13:08 gost

      RAZDVAJA SLOVENSKI NAROD TO PRAV ZAGOTOVO POČNE HOLOBAJZAR ; PA ČE KOMU PAŠE ALI NE !!!!!!!!!!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      20.11.2022 ob 13:14 gost

      10.34 svetovni bolnik,,,,, zakaj so se borili za Slovenijo zakaj so eni morali umreti.,,,,zato da je lahko Janez Janša prodajal šeftal orožje iz zaklonišča v Cankarjevem domu kjer se je skrival ko so se drugi borili. Zato da 30 let laže krade in deli Slovence,,,, glupi narod kot ga imenuje. Tisti glupi mu sledijo tisti bolj pametni od njega pa mu,,,, jebeju mački mater,,,,.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 13:32 gost

        Možgani ti delajo v RIKVERC ti svetsko budalo ob 13:14 Se vidi ,da nisi bil deležen materine ljubezni ampak je imela opravke z dedi ......na ho ruk

        16 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2022 ob 8:33 Milena gost

        To kar trdiš še dokaži.Kdo je prodajal,? Kaj pa oni iz Murgel,ko so ga ...zato pa jim je Janša trn v peti.Brez dokazov...na neznanem mestu ..neznana vsota denarja in orožja..Kako bi se ti počutil ob taki obsodbi?,ki je nato padla.Zato Janša zahteva odškodnino.Preberi in pridobi si prave informacije kako je nastajal ta proces zoper njega(celo leto se je delalo na tem)in tudi kdo je sodeloval pri tem.Preberi si si tudi knjigo Vzporedni mehanizem globoke države,pa upam , da ti bo mogoče bolj jasno..?Niso dovolj samo inform .,AMPAK PRAVE INFORMACIJE.Rekla,kazala ..zoper dobro ime je kaznivo dej.in upam,da za vse lažnive obtožbe sledijo tožbe.Šele takrat se bo prenehalo obtoževati,ko bo udarilo po žepu.Resnica pa je,da to kar govoriš ,pokaže kakšna oseba si.⁹Sem generacija letnik 1955 in poznam zgodovino...prenehajte z razdvajanjem ljudi.Vsak naj pri sebi razčisti :ali sem pozitivna ali negativna oseba?Iščite pozitivne stvari, opozarjajte na slabosti,a na spoštljiv način in brez grdih besed.In na koncu:vse se vrača kot bumerang.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      20.11.2022 ob 13:17 gost

      ,

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 13:47 gost

        Parsifal zavore so ti popustile te naročim za umobolnico ?? Upam da te pozdravijo ali pa odpravijo !!hi,hi,hi,hi,hi

        14 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 14:29 gost

        14:16 SRBIN KARLEK JE ZA TEBE GENIJ .,,,,, Vidim da ti njegovi komentarji redno parajo živce . Ja če se piše resnica je to hud udarec za tvoj ego . Z časom si pač ODZAD .

        13 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 14:58 gost

        Sramota brez primere je za nas pomladnike , da ne zmoremo in nismo sposobni odvzeti Kučanu odločanje o državni politiki . Ni sile v državi , ki bi temu manipolatorju dopovedala naj ostane doma pri Štefi in naj neha rovariti . Tako veleizdajalec kot proruski in prosrbski upokojenec !! Kaj vsa ta leta počne zbor za republiko . V Avstriji ne bi ta ultraleva zgubarska politika preživela niti tedna na oblasti !!

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 15:21 gost

        Pohabljeni totalitarec na vse načine zagovarja režimske robote , teptanje zakonov , kraje , korupcije in kriminala . Ko to kdo razgali in naslovi z argumenti je seveda ,,,,izdajalec domovine ,,,, Važno je vaša komunistična groba sila in večna oblast , zeto ste pripravljeni narediti marsikaj ,,,,,,

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 16:17 gost

        V srcu ,dušo v nekaj ustvarjalnega in dobrosrčnega naložiš - iz riti pa zgolj prdneš ,odpihneš in odložiš ........

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      20.11.2022 ob 15:25 gost

      Danes je kar nekaj komentarjev ,ki so napisani v dobro bit vsem tistim ,ki ne razumejo kaj se v naši Sloveniji v resnici dogaja . kar se tiče juga in Goloba .

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      20.11.2022 ob 16:19 gost

      16:17 Se popolnoma strinjam !!!!!!!!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      20.11.2022 ob 17:21 JessicaMartinez gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      20.11.2022 ob 17:48 gost

      Komunisti so se samo preimenovali v liberalce , komunistična doktrina je pa še vedno ista . Sredini se včasih približa NSi , drugih pa ni .!!!!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      20.11.2022 ob 18:01 Karel K. gost

      Ti nesposobni politiki in njim podrejeni institucionalni funkcionarji ter uradniki so si uzurpirali vodilna mesta v politiki, državni upravi, pravosodju, ustavosodju, gospodarstvu katero je v lasti države in tudi gospodarskih subjektih katere so v privatni lasti, vendar so lastniki tesno povezani z to nesposobno politično elito. Poskrbeli so za svoje potomce, da jih bodo zamenjali, ko bodo ostareli ali bodo po naravni poti odšli v večno življenje. Zato mladi sposobni in zares izobraženi ljudje odhajajo v tujino, saj doma nimajo nobenih možnosti, da bi uresničili svoje znanje in svojo voljo. Doma ostajajo nesposobni in lenuhi, večinoma potomci oblastniške politične in državno upravne elite kot privilegiranci. Ti nemalokrat imajo diplome zaradi papirja. Morda obstajajo tudi takšni kateri so le dvakrat obiskali fakulteto, ob vpisu in ob podelitvi diplom, vsaj glede znanja nekaterih v politiki in državni upravi lahko človek to trdi.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      20.11.2022 ob 18:02 Karel K. gost

      Ta nesposobna državna politična in upravna elita je spoznala, da so državljani spoznali njihov sistem kadrovanja in tudi to, da zaradi njih iz države odhajajo sposobni in zares izobraženi mladi ljudje, zato je zdaj začela širiti propagando, da se naj mladi inteligentni in sposobni ljudje odločajo za poklicno izobraževanje, da bodo postali varilci, strugarji, peki, zidarji, železokrivci itd. Ta njihova sramotna propaganda ima samo eden in edini namen, da bi na ta način zavarovali delovna mesta, kjer je potrebno znanje, sposobnost, pozitivne človeške vrednote, olikanost v državni upravi, politiki, pravosodju, izobraževanju, katera so si po poliitčni in privilegirani poti, večinoma brez naštetih vrednot, oni v preteklih 31. letih neupravičeno prisvojili, za svoje potomce. S pomočjo te sprevržene propagande siromašijo državo in jo tiščijo v razvojni zaostanek, državljane pa v revščino. Ni problem samo zaostanek v razvoju in s tem pogojena revščina in kadrovsko siromašenje Slovenije, ampak nastane problem staranja prebivalcev in skrbi za starostnike, prazna zdravstvena in pokojninska blagajna.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      20.11.2022 ob 18:04 Karel K. gost

      Zagotovo Logar pozna politično usmeritev slovenskega naroda, državljanov Slovenije. Slovenski narod ni naklonjen nekemu diktatorskemu krščanstvu ampak hoče živeti za prihodnost, ne pa v preteklosti kjer ga hočejo za vsako ceno zadržati ti krščanski in titoistični totalitarni glasniki. V ta namen ga hočejo krščani prepričati, da je sveto pismo knjiga vseh knjig, da je branje te knjige zadosti poučno za življenje in ni potrebno brati drugih knjig. Zato je priložnost Logarja, da s to novo stranko in primernim programom kateri ne bo šel v nobeno od obeh ekstremov, to pa je krščanskega in titoisitčnega, zadovolji željam državljanov. S tem, da se ponuja kot govorec v Dražgošah, si ne bo pridobil zaupanja volilcev abstinentov, če bo govoril kot bodo to hoteli titoisti. Dobil pa bo zaupanje, če bo o tem dogodku v tem govoru povedal resnico, ta pa naj bi bila, da so revolucionarji, ko bi se morali boriti in braniti to vas, pobegnili in vaščane s tem spravili pod rušo.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 18:20 gost

        Karel sem brez besed!! Rečem lahko samo, da ste zelo razgledan človek in marsikdo se iz vaših komentarjev lahko samo kaj nauči !!

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      20.11.2022 ob 18:22 gost gost

      Pa ka ta Karel nema drugoga dela, kak pisariti svoje nebuloze po portali? Vej ga pa zaposlite, ka njemi nede dugi čas. Nagovarja pa itak samo debile, tak kak puklasti bednik. Lehko bi ga na novi tv, zaposlili, takše tan nucajo, čednejši itak nejdejo ta v službo. Sicer pa zaj več tan nega penez, ka se je vogrin svado. Vsaj to se je zgodilo, ena dobra stvar.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      20.11.2022 ob 18:40 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Pomurec preimenujte v Karel portal tej srmaček ne dela drujgo kak bedarije pijše. Bougi tou njemi je se ka ma od živlenja.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 18:51 gost

        Mater AAAAAAAAAA si vaušljivi ,če nekdo napiše dober komentar . Tvoji so pa tako za štukanje dreka

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      20.11.2022 ob 18:50 gost

      Karel vam je stopil na žulj, ane golobečki kakci?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 18:55 gost

        Točno to kar si napisal gost ob18:50 . Sam pa dodam Karel vam je TRN V PETI . KAREL VI PA PIŠITE NAJ VAM TEGA NIHČE NE VZAME Lp

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      20.11.2022 ob 18:56 gost

      Ja srbin se vidi ,da DIRKAŠ Z MINUSI ha ,ha,ha,ha,ha, norček pa tak

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      20.11.2022 ob 19:00 gost

      Treba mu je dati po jeziku in po pi.di ,,,,,,,,,,,,,šiptarju iz p+Pomurja in golobajzerju

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      20.11.2022 ob 19:02 gost

      Ja ,ja majmun srbski pritisk ti narašča od jeze

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      20.11.2022 ob 19:10 gost

      Pomure com volilni molk je mimo odprite temo za komentiranje ,če vam ni težko ,pa če lahko , ali je prepovedan os G .S ??

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      20.11.2022 ob 19:12 gost

      kaj smo zaspali

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      20.11.2022 ob 22:49 Gost gost

      Največji problem je da so rekreativni petkovi kolesarji iztirjeni levakoljubni nam vsem spravili komuniste nazaj na oblast po 31 letih od plebiscita in sedaj smo v še večjem sra..u kot smo bili do 91😡in seveda berem tu komentarje nekaterih ki jih ne bom imenoval ker se ne mislim spustit na tak nivo ampak bom samo tole napisal : včasih so veleizdajalce dali pred... danes pa ko se takim ki so proti lastni državi in proti sodržavljanom ne zgodi nič niti ne kazenske ovadbe se pa to legalno počne... Vse ki tako otresate jezike čez Janeza Janšo pa (ne bom vas oklasificiral za določeno vrsto ljudi ker bi še tiste žalil) čudno da imate toliko za povedat s ptičjo gripo vred a ko vam je pa vlada Janeza Janše dodelila krizne dodatke in vavčerje pa niste goflje otreslali in niti ne zavrnili tega da bi to sprejeli...to predvsem spominja na čas med leti 1939-1944in še po vojna leta ko so kolaboranti z sovražnikovimi silami ovajali zavedne domoljube ki so potem bili odpeljani bog ve kam vse od Barbariega rova do Hude Jame... Tak ki je proti lastni državi in ki podpira to kar počne ptičja gripa kukuručja s podrepniki tak ni drugega kot nevreden naziva Slovenec ker zaradi bobnarjeve trpijo ljudje ob južni meji ker je izdan ukaz za odstranitev ograje in sedaj ilegalci grejo lažje čez mejo 😡😡😡eh pa saj se ne izplača besed zgubljati... Če smo dobil komuniste nazaj potem naj bo tudi na meji enak režim kot je bilo to v Jugoslaviji... Mladi se ne bodo spomnili mi starejši pa še dobro vemo kako se je opozorilo...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      23.11.2022 ob 16:23 Mentor gost

      Z narodno osvobodilnim bojem ni bilo nič narobe. Komunisti so ga zlorabili za prevzem oblasti. Odstranili so vse ,kar niso bili oni. Recimo staro jugoslovansko vojsko v ilegali ali po domače plavo gardo Na Grčarici pri Kočevju so zajeli in pobili par sto zavednih Slovencev. Velik in urejen spomenik z imeni žrtev v vasi Mozelj je nema priča tega poboja. Sam sem partizanskih korenin, vendar tragične zgodbe znancev, sosedov..dajo povod poglobljenega razmišljanja. Tukaj se je ta spor med Slovenci začel. Tisti, ki nas sedaj razdvajajo so barabe. Mene je 25 let mlajši sosed zmerjal s komunistom in sinom oficirja JLA,čeprav je oče bil v penziji že 1980 in bil samo vojaški uslužbenec. Komunisti so se za prevzem oblasti zelo dobro pripravljali že pred drugo svetovno vojno.To jim je treba priznati. Sposobne podjetnike in kmete so uničili,ogromno jih je emigriralo po svetu,na njihovo mesto pa so prišli narodi bivše države. Sedaj pa naši spuščajo emigrante,katerih cilj je,da nas islamizirajo. No ,občinske volitve so pokazale,da je še upanje. Čim manj politike med sosedi in več brajd namesto ograj. Špriceri so v pozabi. Obudimo jih. Na zdravje ! Na zdravje!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.