https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti postavljajo praznično dekoracijo

24.11.2022 ob 18:00  

Danes v središču Murske Sobote nadaljujejo z nameščanjem prazničnih lučk in s tem naznanjajo, da se nam približuje praznični december.

Občanke in občani mesta tako ne bodo prikrajšani za praznično vzdušje ob sprehodu skozi mesto. Praznična okrasitev mestnega središča zajema okrasitev Slovenske, Kocljeve, Slomškove in ulice Štefana Kovača, Trga zmage, Trubarjevega drevoreda in drevoreda Martina Luthra.

Prižig lučk

Na predvečer praznika sv. Nikolaja, ki je zavetnik mesta, bodo prižgali tudi praznično okrasitev v mestnem središču. Park bo tudi letos polepšala pravljična dežela z Rdečo kapico, Sneguljčico, Obutim mačkom in drugimi liki iz znanih pravljic. Ob soju tisočerih lučk in svetlobnih elementov po mestu bodo za čarobnost v parku poskrbeli številni pisani lampijoni.

Drsališče

Hkrati z lučkami bodo odprli tudi drsališče, ki bo obratovalo do 5. januarja 2023, in sicer na Drevoredu Martina Luthra. Kot minula leta bo zagotovljeno brezplačno drsanje za občane Mestne občine Murska Sobota in nepridobitne institucije s sedežem v mestni občini.

Mikloševo senje

Na praznik sv. Nikolaja, 6. decembra, bo v središču mesta celodnevno sejemsko dogajanje, kjer bodo za bogato ponudbo poskrbeli kramarji, rokodelci, domači gostinci in glasbeniki. Manjkal pa ne bo niti Miklavž, ki bo najbolj razveselil najmlajše. 

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.11.2022 ob 18:23 gost

      Srbin v roke izdelavo maskoto goloba ha,ha,ha,ha,haaaaaaaa

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2022 ob 7:28 gost

      ka te šparali nemo nika, tej lučke so fejst brezveze

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.11.2022 ob 8:18 gost

      Vse uvoz iz Kitajske. Še podgane in miši bodo pobegnile iz Sobote.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.