https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Koncert Prekmurske godbe Bakovci

Kdaj: Nedelja, 27.11.2022 ob 17:00

Kje: Murska Sobota, Telovadnica OŠ I Murska Sobota

Prekmurska godba Bakovci organizira nepozaben koncert ob zvokih prekmurske in orkestralne glasbe, v družbi godbenikov in izjemnih gostujočih umetnikov. Koncert bo potekal v nedeljo, 27. novembra 2022, s pričetkom ob 17. uri, v športni dvorani Osnovne šole I v Murski Soboti.

Več kot 90 let tradicije

Prekmurska godba Bakovci združuje glasbenike iz Pomurja in neprekinjeno deluje že več kot 90 let. Orkester šteje čez 60 članov, dirigentsko palico vihti prof. Željko Ritlop. Z ustvarjalnostjo in težnjo po kakovostnejšem repertoarju je bakovska godba postala prepoznavna tako v domači okolici, kot širše. Pot jo je med drugim večkrat popeljala v tujino, kjer so predstavljali domači kraj in kulturno dediščino.
Na tokratnem koncertu bodo zazvenele priredbe svetovnih uspešnic, slovenskih popevk in ne nazadnje tudi kakšna koračnica.

Nastopajoči gostje

Bogat repertoar bodo dodatno obogatili nastopajoči gostje, med njimi bo Vlado Kreslin, eden najbolj znanih in cenjenih slovenskih glasbenikov in kantavtorjev, Nuša Titan in Damjan Kuzma, prekmurska glasbenika, ki sta glasbene sanje združila v inštrumentalno - vokalnem duetu ter saksofonist in klarinetist Marjan Farič.
Ob zvokih domačih godbenikov bodo zaplesale mažoretke iz Društva prekmurskih mažoretk Bakovci.

Prodajna mesta

Cena vstopnice znaša 10 evrov.
Vstopnice si lahko zagotovite v Trgovini Gaja (soboška bolnišnica), Cvetličarni Tajda Maximus in Beltinci, Cvetličarni Tržnica M. Sobota, BTC Murska Sobota – Osteria in v Piccolo cafe baru - BTC Murska Sobota.

    Fotogalerija