https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kaj pravita aktualna županska kandidata v murskosoboški občini?

30.11.2022 ob 12:20  

Na Pomurec.com smo za čas lokalnih volitev uvedli novo rubriko "Mnenje županskih kandidatov." 

Murska Sobota bo župana dobila v drugem krogu, ki bo 4. decembra. Pomerila se bosta Damjan Anželj (SD) in Andrej Mešič (SDS). Tokrat smo jima postavili naslednji dve vprašanji: V čem menite, da ste Vi za občane in občanke Mestne občine Murska Sobota boljša izbira v primerjavi z Vašim protikandidatom? k V čem se razlikujete od Vašega protikandidata? Odgovore aktualnih dveh županskih kandidatov objavljamo v tokratnem članku.

Andrej Mešič je odgovoril: "Bom župan vseh. Moje celo življenje je posvečeno delu z ljudmi. Razumem njihove potrebe in znam prisluhniti posameznikom, ki so bili do tudi sedaj zapostavljeni in neuslišani. Imam vizijo nove v prihodnost obrnjene Murske Sobote. Ta bo temeljila enakopravni obravnavi vseh občanov, tako v krajevnih skupnostih kot v mestu. V mestnem svetu bom sprejemljiv za vse svetnike. Vzpostavil bom dialog z vsemi ne glede na njihovo politično opredelitev. Sem gospodarstvenik in razumem, da je uspeh lahko le posledica večletnega trdega dela z ljudmi."

Damjan Anželj je odgovoril: "Protikandidata vsekakor spoštujem in si v vsakem primeru želim dobrega sodelovanja. Po izobrazbi sem magister javne uprave in sem vso svojo kariero povezan z delom v javni in občinski upravi, torej dobro poznam delovanje občine in državne uprave, kar je zagotovo dobra iztočnica za uspešno vodenje občine. Sem povezovalen, spoštljiv, delaven in ambiciozen človek, zato bom na takšen način deloval tudi kot župan. Rad sem med ljudmi in rad delam z ljudmi, in ker je občina skupnost ljudi, sem prepričan, da se bom kot župan dobro znašel. Končna odločitev pa je seveda v rokah volivk in volivcev, ki bodo povedali, kdo je boljša izbira po njihovem mnenju ter v kakšni občini želijo v prihodnje živeti." Glede vprašanja kako se razlikuje od svoje protikandidata pa je odgovoril: "Rekel bi, da v strokovnosti in poznavanju področja, saj mi je ravno delovanje v javni in lokalni upravi, dalo neprecenljive izkušnje, ki mi bodo pri delu župana zelo koristile. Že v tem trenutku sodelujem z ostalimi zaposlenimi v občinski upravi ter z mnogimi zunanjimi partnerji občine, s katerimi sem zgradili spoštljiv odnos. Imam tudi vzpostavljene vezi z vlado in ministri ter s člani mestnega sveta, kar bo zelo pomembno pri opravljanju funkcije župana in pri realizaciji zastavljenih projektov." 

*FOTO: arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija