https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kateri copati so najtoplejši?

30.11.2022 ob 6:05  

Topli hišni copati lahko bistveno izboljšajo občutek za toploto. Če vas pozimi pogosto zebe v stopala, vas zagotovo zanima, v katerih copatih vam bo prijetno toplo.

 

Danes poznamo ogromno različnih materialov, kot so na primer usnje, krzno, volna in različne vrste tekstila, iz katerih so izdelana oblačila, obutev, posteljnina, brisače in drugi tekstilni dodatki za dom.

Izbira materiala pomembno vpliva na kakovost, udobje in na izolativne sposobnosti končnega izdelka, zato še zdaleč ni vseeno, kakšen material izberete.

Če iščete tople materiale z odličnimi izolativnimi lastnostmi, potem nikakor ne spreglejte naslednjih materialov:

  • Naravno ovčje krzno, kisodi med najtoplejše materiale. Zaradi velike gostote dlak, je zanj značilna odlična termoregulacija in mehkoba, zato je iz njega izdelanih veliko zimskih oblačil in obutve.
  • Volneni filc ali volna, ki je prav tako odličen termoregulator, poleg tega pa je še prijeten na otip in izjemno mehak. Volna je ena izmed najbolj dragocenih surovin, ki ima blagodejen učinek na počutje ljudi, zato se množično uporablja za izdelavo oblačil, obutve, ležišč in še mnogo drugega.
  • Usnje, lahko tudi greje, čeprav na prvi pogled deluje zelo hladno. Gre za ustrojeno živalsko kožo, ki nudi odlične izolativne lastnosti, zato je usnje primerno tako poleti kot tudi pozimi. Zaradi svoje mehkobe in elastičnosti je prijetno za nošenje, zato je nepogrešljiv material za izdelavo kakovostne obutve.

Za hladne zimske dni izberite tople copate

Hladna stopala so lahko pokazatelj resnih zdravstvenih stanj, pozimi pa so najpogosteje posledica slabega krvnega pretoka. Zaradi mrzlih stopal pa imamo ljudje pogosto občutek, da nas zebe po celem telesu, zato so topli copati v zimskih dneh nepogrešljivi.

Znano je, da naravni materiali in materiali iz živalske kože ali kožuha veliko bolje regulirajo toploto kot umetni materiali. Prav tako pa so veliko bolj udobni in prijetni za nošenje. Ker dobro dihajo, se za razliko od sintetičnih materialov, noga v njih ne poti, čeprav so topli.

Torej, če iščete najboljše copate za zimo, vam priporočamo, da izberete krznene ali usnjene copate, odlična izbira pa so tudi copati iz filca.

  • Krzneni copati so običajno izdelani tako, da je njihova notranjost iz kvalitetnega naravnega ovčjega krzna, zunanji del pa iz naravnega usnja. Ovčje krzno je prijetno na otip, kombinacija obeh materialov pa poskrbi, da vas v hladnih dneh zagotovo ne bo zeblo v stopala. Čeprav so krzneni copati nekoliko dražji, pa njihova cena zagotovo odtehta njihovo kvaliteto in udobje.

  • Usnjeni copati so med tistimi, ki bodo vašim nogam pozimi nudili vso potrebno toploto. Čeprav deluje usnje zelo hladno, so usnjeni copati eni izmed najtoplejših. Usnjeni hišni copati so primerni tako za moške kot tudi ženske, odlična izbira pa so tudi za otroke, saj se noga v njih ne poti, copati pa se ne navežejo nobenih neprijetnih vonjav.
  • Copati iz volnenega filca so topli že zaradi vseh lastnosti, ki nam jih ponuja volna. Pomembna pa je tudi njihova izjemna sposobnost toplotne izolacije in zadrževanja toplote vaših nog tudi v največjem mrazu. Pozimi vam bo v teh copatih še posebej toplo, mrzla stopala pa bodo hitro postala preteklost.

Kaj torej izbrati?

Če se spopadate s hladnimi stopali, potem kupite tople copate. Praviloma velja, da imajo naravni materiali boljše toplotne lastnosti. Zato v tem primeru posegajte po copatih, ki so izdelani iz usnja, krzna ali volnenega filca. Zagotovo ne boste razočarani!

* Oglasno sporočilo

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.