https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kaj sta povedala lendavska županska kandidata pred drugim krogom?

02.12.2022 ob 12:50  

V Občini Lendava se je v drugi krog uvrstil nekdanji župan, sedaj poslanec, ki želi na staro delovno mesto, Janez Magyar (SDS in NSi) in podžupan Ivan Koncut (SD), ki je po Magyarjevem odhodu v poslanske vrste opravljal župansko funkcijo. Oba županska kandidata sta prepričana v zmago.

Janez Magyar, ki mu je v prvem krogu za zmago zmanjkalo le 50 glasov, je prepričan, da se je, kot župan dokazal s projekti in verjame v končno zmago. Na drugi strani tudi Ivan Koncut, ki je zadnje pol leta opravljal funkcijo župana, verjame, da se je že sedaj dokazal, da zna delati v dobro skupnosti in prav tako verjame v zmago.

Obema kandidatoma za župana Občine Lendava smo postavili dve vprašanji, njuna odgovora v celoti objavljamo.

Janez Magyar

1. Zakaj ste vi boljša izbira od vašega protikandidata?

Vodilo v mojem življenju je delavnost, poštenost, vztrajnost, resnicoljubnost in odprtost do slehernega posameznika.

Sem v najbolj aktivnem obdobju svojega življenja. Svoje podjetje sem predal sinovoma, zato se lahko popolnoma posvetim delu na občini. Čutim, da imam potrebna znanja, energijo in pridobljene izkušnje, da pomagam svojemu kraju pri hitrejšem gospodarskem razvoju, pri zagotavljanju novih delovnih mest in da bom delal v smeri zagotavljanja bolj prijaznemu in kakovostnejšemu življenjskemu okolju za vse občane v Občini Lendava.

Že kot podjetnik sem razumel in z lastnimi finančnimi sredstvi podpiral delovanje različnih društev. Tudi kot izvoljen župan bom razumel nujnost podpore dela krajevnih skupnosti, turističnih, gasilskih, kulturnih in ostalih društev, ki delujejo v prostem času za v dobro ostalim občanom. To visoko cenim in bom tudi v prihodnje odprt za slehernega občana.

Spodbujal bom ohranjanje naših običajev ter ustvarjalnost slehernega občana. V mojih očeh so vsi občani enaki in skupaj bomo Občino Lendavo postavili na prvo mesto. Občani bomo tako lahko spet ponosni na svoj kraj.

V naši občini bodo vsi tudi v bodoče pri meni vedno našli pravega sogovornika. Lendavo nosim v svojem srcu in želim, da to začutijo tudi vsi občani!

2. Kateri so po vašem mnenju trije prioritetni projekti, ki se jih boste lotili po prevzemu mandata?

Izvedba pod mojim mandatom že začetega projekta prizidka oziroma prostorske širitve Zdravstvenega doma Lendava. Zaključeno je projektiranje, pridobljeno je gradbeno dovoljenje in projekt je že bil uspešen na razpisu za pridobivanje sofinancerskih sredstev.

Izgradnja telovadnice v Gaberju, za katero so zagotovljena sofinanserska sredstva.

Rekonstrukcija bivše Srednje Šole Lendava za:
1) potrebe prostorske razširitve Doma Starejših Lendava,
2) Za potrebe vzpostavitve dnevno varstvenega centra za starejše občane, ki bodo imeli zagotovljeno zdravstveno varstvo, prehrano in vsebinske aktivnosti,
3) ter za institucionalno varstvo za mlajše osebe od 65 let, ki imajo potrebo po posebni negi. Tako bo ta objekt, ki je nekoč služil za izobraževanje mladih, v bodoče služil za starejšo generacijo. V ta namen je za izvedbo tega projekta na razpisu že pridobljenih 0,5 milijona eura.

Rekonstrukcija nekdanje Osnovne šole v Čentibi za potrebe vrtca.

Ivan Koncut

1. Zakaj ste vi boljša izbira od vašega protikandidata?

Sem človek dialoga, prijazen in držim besedo.

2. Kateri so po vašem mnenju trije prioritetni projekti, ki se jih boste lotili po prevzemu mandata?

Večnamenska športna dvorana z bazenom za potrebe krajanov in športnega turizma, izgradnja hotela in promocija lendavskih vin.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija