https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: SD z murskosoboškim županskim kandidatom o viziji za prihodnost mladih

Ulica Štefana Kovača, 02.12.2022 ob 17:00  

Županski kandidat Damjan Anželj je z ekipo Socialnih demokratov spregovoril o viziji za prihodnost mladih v Mestni občini Murska Sobota.


V pisarni Socialnih demokratov Murska Sobota je Anželj predstavil program za mlade, ki je razvojno naravnan in med drugim zajema izgradnjo talentnega centra ob Expanu, uvedbo participativnega proračuna, izgradnjo pumptracka, ter obuditev MIKK-a. Izpostavil je nadaljevanje projekta, ki že poteka v Pomurskem tehnološkem parku, kjer se mladi povezujejo s podjetji. Stremi k temu, da mladi v občini prepoznajo svojo perspektivo in se po študiju vračajo v Mursko Soboto. Prizadeva si za nadaljnje sodelovanje z Društvom kreativne mladine, ki je po njegovih besedah vzorčen primer delovanja in povezovanja z občino. 

Vodja Društva kreativne mladine Murska Sobota, Marko Lenarčič, kot ključne probleme izpostavi to, da se mladi ne vračajo v Mursko Soboto ter stanovanjsko problematiko, socialno vključenost mladih in nizke plače mladinskih delavcev. Po njegovih besedah si mladi v Murski Soboti želijo sprememb, k temu pa lahko prispevajo s tem, da se udeležijo volitev. Prioriteta društva je, da mladi dobijo prostor, kjer se lahko sami kreativno vključujejo in sami podajajo predloge, kaj si želijo. 

Pomurski poslanec SD Damijan Zrim, kot predstavnik mlajše generacije v Državnem zboru, prav tako kot problem izpostavi, da mladi s podeželja in manjših mest bežijo v večja mesta, rešitev pa vidi v primerni, predvsem stanovanjski, politiki in v novo formiranem ministrstvu, ki bo pristojno prav za to. Hkrati pozdravlja včerajšnjo skupno izjavo predsednikov strank koalicije dr. Roberta Goloba, Tanje Fajon in Luke Mesca, ki so podprli kandidate vladajoče koalicije. V Pomurju so to kandidati v Murski Soboti, Lendavi in v občini Puconci.

Jani Prednik, vodja Poslanske skupine SD v Državnem zboru, verjame, »da so vse generacije, tako mlajša generacija kot tudi srednja generacija in starejša, v Damjanu prepoznale tistega človeka, ki bo uspešno vodil občino in ki bo uspešno izvajal projekte za vse generacije.« Poudarja, da se je treba zavedati, da je lokalna skupnost del države in da tudi projekti kandidata Anželja potrebujejo pomoč države. Tako skupaj s poslancem Zrimom obljublja pomoč pri realizaciji teh projektov. 

Županski kandidat se zaveda, da si mladi želijo spremembe in so izjemno pomemben segment družbe, zato se čuti odgovornega, da jim prisluhne. »Mladi so naša prihodnost, so pa tudi naša sedanjost in prav je, da se vključujejo, tako v družbeno, kot v politično življenje,« je dejal in obenem izrazil željo po večji participaciji mladih v samem političnem življenju. Mlade poziva, da se udeležijo volitev, saj tako sami odločajo, v kakšni občini bodo živeli in s tem sami prispevajo k razvoju Mestne občine Murska Sobota.

 

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija