https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Seaway bo investiral v Puconcih: 30 milijonov za naložbe in 150 novih delovnih mest

17.11.2011 ob 15:51  

Uspešno navtično podjetje Seaway, ki ga vodi Japec Jakopin, načrtuje velike investicije v Puconcih. 


Seaway je letos veliko moči usmerjal v razvoj ter proizvodnjo hibridnih plovil. Greenline 33 je bilo v zadnjem letu najbolje prodajano plovilo v tem razredu na svetu. 

V Puconcih bodo gradili novo delavnico 

Seaway bo v kratkem svoj razvoj širil tudi v prekmurski konec, saj  načrtujejo izgradnjo nove delavnice v Puconcih. Seaway je v projekt Greenline od leta 2008 investiral sedem milijonov evrov, da je razvil novo hibridno tehnologijo in tehnologijo zelene kompozitne gradnje. Greenline 33, ki so jo začeli izdelovati lani, je postala hit med barkami. Skupaj so tako v 28 državah prodali že 220 bark tega tipa, ki stanejo od 100.000 do 150.000 evrov. 

"Naši cilji so ustvariti pogoje za dolgotrajno in stabilno rast podjetja v prihodnjih letih ter za rast delovnih mest in zaposlitev v Sloveniji," je izpostavil Japec Jakopin na današnji tiskovni konferenci na Gorenjskem. Jakopin je sicer za Murski val dejal, da nameravajo v Puconcih zaposliti med 120 in 150 ljudi, v prihodnjem letu pa bodo v puconski obrtni coni postavili 5000 kvadratnih metrov veliko delavnico za Greenline in kompozitne elemente drugih linij. S proizvodnjo bodo pričeli v drugi polovici prihodnjega leta, investicija bo znašala okrog 30 milijonov evrov, od tega bo 45 % investicije sofinancirane s strani Evropske unije, je še poročal Murski val. 

    Komentarji

    1. jonie
      17.11.2011 ob 17:19 jonie

      ja ja vse lepo pa fajn, delale do pa za 520€ + potni stroški, na takše finte nas dobivlejo že en čas v Carthagoji. Čudežno do nan povečali plače z januarom, ampak seveda zaradi toga nede vče božičnice. Vsi so lopove

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.