https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Madžarska po razmahu panike odpravila cenovno kapico za goriva

07.12.2022 ob 10:50  

Madžarska vlada se je včeraj zvečer po razmahu panike med prebivalci zaradi pomanjkanja goriva odločila, da odpravi cenovno kapico za goriva. Krivdo za težave je pripisala Evropski uniji, ki je z uvedbo sankcij proti Rusiji po njenem mnenju povzročila velike motnje v dobavi energentov.

"Razmere glede oskrbe so nedvomno kritične, povpraševanje pa je močno naraslo. Potrošniki si želijo ustvariti zaloge in prišlo je do paničnega nakupovanja," je v izjavi zapisal izvršni direktor Mola Gyorgy Bacsa. Mol ima poslovalnice tudi v Sloveniji.

Madžarski mediji objavljajo fotografije dolgih kolon pred bencinskimi servisi po vsej državi, v prestolnici pa je na mnogih črpalkah po nekaj točilnih mest nedelujočih. Po navedbah Bacse je brez goriva približno četrtina Molovih točilnih mest. "Delno pomanjkanje goriva beležimo po našem celotnem omrežju," je pojasnil.

Pomanjkanje goriva je po njegovih besedah povzročil 30-odstotni upad uvoza, težave pa imajo tudi zaradi vzdrževalnih del na eni od svojih rafinerij. Da bi stanje normalizirali, bo potrebnih "nekaj tednov".

Vendar pa v madžarskem Združenju neodvisnih bencinskih servisov poudarjajo, da vse težave izvirajo iz cenovne kapice za gorivo, zaradi katere so tuje družbe zmanjšale pošiljke goriva na Madžarsko. "Cenovno kapico je treba ukiniti," so poudarili.

Kot so včeraj zvečer sporočili iz vlade, so se za odpravo cenovne kapice s takojšnjim učinkom odločili na predlog madžarske energetske družbe Mol. "Zgodilo se je to, česar smo se bali. V ponedeljek uveljavljene sankcije proti ruskemu naftnemu trgu so povzročile občutne motnje v oskrbi Madžarske z gorivom. Mol ne zmore brez uvoženega goriva," so navedli.

Naj spomnimo, da je EU v ponedeljek uveljavila embargo na uvoz večine ruske nafte v Unijo in cenovno kapico za rusko nafto, ki jo ta po morju izvaža v tretje države. S tem želi zmanjšati prihodke Moskve za financiranje vojske, ki izvaja agresijo na Ukrajino, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2022 ob 11:00 gost

      E Orbane pa tako si se hvalil !!

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.12.2022 ob 11:18 gost gost

        da ne bi zdaj slučajno madžari hodili k nam tankat, če pa bodo pa njim zaračunavat višjo ceno, enako tisti kot je na avtocesti.

        13 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.12.2022 ob 21:04 Sharon Thresher gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2022 ob 11:23 gost

      Dejstvo je ,da je podpis pogojevanja s sprostitvijo EU sredstev za Madžarsko . Zato tudi ni bilo glasovanja v izogib v naprej znanemu neželenemu izidu , ki bi pokazala enotnost EU .

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2022 ob 11:57 gost

      Zanimivo ,da golobajzar tega ni vprašal Orbana , ko se je mudil na obisku pri nas !!! Pomeni da je golobajzar vedel , da je laž .

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.12.2022 ob 12:02 gost

      To je primer ,da od demagogije ni mogoče dolgo živeti .

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.12.2022 ob 13:03 gost

      Vsako obdobje se enkrat konča.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.12.2022 ob 13:11 gost

      bojmo se mi rajši za našo Slovenijo, ka nam tej golobizem dela, Orban bo svoje že rejšo

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.12.2022 ob 13:12 VOJAK gost

      Orban idiot in isto diktator Janez Janša----------sramota.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.12.2022 ob 13:31 gost

        SPET NEKDO, KI GA JE MOŽNO NAJTI V MISLI 'Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost, vendar za vesolje niso prepričani'.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.12.2022 ob 13:47 gost

      NORCU JE POTREBNO PUSTITI VESELJE ; MI PA SE NE BOMO OZIRALI PO NJEGOVIH ZABLOJENIH KOMENTARJIH : UPAM ;DA JE TO NAJMANJ KAR LAHKO STORIMO IN PRESKOĆIMO OVIRO !!! 13:31

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.12.2022 ob 14:30 gost

      Kaj je pomurec com kje so komentarji , kaj se z vami dogaja , ali moramo pisati tako kot vam odgovarja .....kaj je svobodni govor za vas in demokracija ..... ali smo vaši hlapci v pomurju obrazložite enkrat ,da bomo vedeli ......

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.12.2022 ob 16:52 Bridgethaxton gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.12.2022 ob 0:03 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website—————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.