https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Beltinci pridobila sredstva za ureditev zelene poslovno – industrijske cone

08.12.2022 ob 8:00  

Z izvedbo projekta se bo zagotovil večji pretok prometa znotraj cone in vsa nujno potrebna infrastruktura, ki bo omogočala normalno delovanje ter zagotavljala pogoje za razvoj in rast malih in srednje velikih podjetij.

Občina Beltinci je v letošnjem letu uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo »Podpora inovativnim ekosistemom ekonomsko-poslovne infrastrukture« s projektom »Zelena poslovno – industrijska cona Beltinci«. Vrednost projekta znaša 1.296.981,13 EUR, njegov namen pa je ureditev zelene poslovno – industrijske cone Beltinci. Industrijska cona je regionalnega pomena in z izvedbo projekta se bo zagotovil večji pretok prometa znotraj cone in vsa nujno potrebna infrastruktura, ki bo omogočala normalno delovanje ter zagotavljala pogoje za razvoj in rast malih in srednje velikih podjetij, ki beležijo visoko rast, gradijo podjetniško skupnost in krepijo verigo vrednosti na svojem področju, hkrati pa so pomembni zaposlovalci na regionalni in državni ravni. Projekt bo v celoti zaključen 31. 12. 2023.

Glavni cilj naložbe je komunalna ureditev poslovno – industrijske cone Beltinci z dokončno izgradnjo ceste z enostransko površino za pešce, ureditvijo odvodnjavanja, fekalno kanalizacijo, vodovodnimi priključki in cestno razsvetljavo ter ureditev trajnostne naravnanosti in modre oz. zelene infrastrukture.

V sklopu trajnostne naravnanosti in modre oz. zelene infrastrukture se bo izvedlo kar 11 ukrepov:

- Solarne svetilke javne razsvetljave
- Ureditev prepustnih površin za parkiranje in "car-sharing"
- Postavitev polnilnic za električna vozila
- Postavitev polnilnice za e-kolesa, skiroje
- Postavitev stojala za popravilo koles in stojal za parkiranje
- Zabojniki za ponovno uporabo
- Rekultivacija obstoječega zadrževalnika meteorne vode
- Hortikulturna ureditev območja
- Vzpostavitev urbanega parkovnega otoka
- Solarno - polnilne klopi
- Recikliranje odpadkov.

Vrednost projekta vključno z DDV znaša 1,296.981,13 EUR. Projekt je sofinanciran v celotni vrednosti upravičenih stroškov v višini 1,060.857,49 EUR iz sklada Načrta za okrevanje in odpornost, razvojno področje C3: Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponenta K2: Dvig produktivnosti, prijazno poslovno okolje za investitorje in investicija D: Zagotavljanje inovativnih ekosistemov ekonomsko - poslovne infrastrukture, sporočajo z beltinske občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2022 ob 12:14 GE VAM PAMET ? gost

      Zelena industrijska cona, koja mudrija, V CENTRU BELTINEC PA IMATE PODRTIJE, RAZVALINE IN CONO ŠTAKUROV (štakur je velika podgana) - SRAMOTA, tak zapuščenega središča ene občine bokibogme ne najdeš v Sloveniji in širše, vij te pa delali zeleno industrijsko cono. Več kot 40 let je bila ta cona zelena in nič na njej ni genolo, zdaj pa boste to delali zeleno - adijo pamet.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.12.2022 ob 13:08 gost

      Tole bodo delali tile pametnjakoviči ki so bili zraven , ko so mlin utapljali v Ižakovcih !!!!Takega centra naprednega kot je v Beltincih , nega nikjer !Občinska uprava z občinskim svetom , je nej vredna , da po njih sonce sije !!! Samo krpanje in razkopaVANJE DELAJO !Sram me je , da živim v taki občini !!Samo se škrablejo po blekih ! Sestava občinskega sveta pa je podenj od podnja in spet so pri jaslih pa nobeden neve zakaj !!!!sejnine jim dišijo razpravljati pa nimajo pojma !!!!!!!!!!!!!!!!

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.12.2022 ob 13:43 gost

      Tudi ta projekt je en spisek 11 ukrepov ka bodo sami sebi namen.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.12.2022 ob 16:42 Maryector gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.