https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO in VIDEO: Aeternum in Parni valjak Real Tribute popestrili praznično dogajanje

Drevored Martina Luthra, 24.12.2022 ob 15:00  

V petek, 23. decembra, 2022 je ob drsališču na Drevoredu Martina Luthra v središču Murske Sobote, potekal najprej koncert vokalne skupine Aeternum, nato pa še koncert zasedbe Parni Valjar - Parni valjak Real Tribute.


V okviru "Prazničnega decembra 2022“ sta Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota pripravila pestro decembrsko dogajanje. Tokrat so obiskovalce navdušili kar dve zasedbi: vokalna skupina Aeternum in Parni Valjar - Parni valjak Real Tribute.

Vokalno skupino Aeternum sestavljajo: Tomaž Gregorec (1. tenor), Blaž Černela (2. tenor), Mitja Horvat (2. tenor), Andrej Tibaut (bariton) in Danijel Berden (bas).

Člani vokalne skupine Aeternum so se priložnostno zbrali za nastop na praznovanju 50-letnice Andrejevega očeta 4. julija 2004. Čeprav so za vaje za tisti nastop bile le dvojne, je bilo dovolj, da so se ob petju počutili odlično in energija je hotela, da s svojim delom nadaljujejo. Prvi koraki so bili težki, a z vztrajnostjo, veliko železne volje in željo po nastopanju so konec istega leta že pripravili krajši božično-novoletni koncert.

Ko se danes, z veliko mero spoštovanja ob vsem, kar jim je uspelo, ozirajo nazaj, so zelo ponosni, predvsem na dejstvo, da še vedno od začetnih korakov delujejo v isti zasedbi, in sicer v sestavi.

Njihov repertoar je zelo širok in zaobjema skladbe resnejše narave (slovenske umetne in tuje skladbe različnih obdobij), slovenske ljudske skladbe, skladbe zabavnejše narave (slovenske in tuje popevke, skladbe izvedene na ti. »klapski« način, slovenske narodnozabavne skladbe ter črnske duhovne, za katere večino aranžmajev prispevata člana kvinteta Danijel in Andrej. S svojim bogatim prazničnim repertoarjem so tokrat popestrili Praznični december v Murski Soboti.

Nato pa je sledil koncert skupine Parni Valjar - Parni valjak Real Tribute. Z zasedbo Parni Valjar so se obiskovalci lahko spomnili vseh največjih hitov legendarne skupine Parni Valjak. Parni Valjar - Parni valjak Real Tribute band izpostavlja predanost do legendarne skupine, Parni Valjak, ime zapisano z zlatimi črkami v glasbeno zgodovino naših prostorov.

Parni Valjar - Parni valjak Real Tribute band sestavljajo izkušeni glasbeniki, ki si lahko štejejo v čast veliko sodelovanj in koncerte v slovenski, hrvaški ter evropski regiji. Predani glasbeniki so nadgradili njihove kariere in ob vsakem koncertu želijo doseči čustveni naboj legendarnih pesmi, kot so Prokleta nedelja, Sve još miriše na nju, Dođi in mnogo drugih.

Parni Valjar - Parni valjak Real Tribute sestavljajo: Miran Liponik (vokal), Tanja Polajžar (vokal), Matjaž Lorber (bobni), Marino Banfič (bas kitara), Dragan Vančevski (klaviature), Brane Horvat (kitara,vokal) in Marko Kašman (kitara). 

 Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.12.2022 ob 16:53 Julieuark gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.