https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kaj smo Slovenci v letu 2022 najpogosteje »googlali«?

02.01.2023 ob 18:30  

Najbolj priljubljen svetovni spletni iskalnik Google je objavil podatke, ki razkrivajo, katere pojme smo največkrat vpisali v iskalno okence. V Sloveniji so v letu 2022 med najbolj iskanimi temami evropsko prvenstvo v košarki, supervolilno leto in razmere v Ukrajini. Preverite, kaj vse nas je v iztekajočem se letu, še najbolj zanimalo in kaj je pritegnilo največ pozornosti v svetu. 


Naj splošna iskanja

Med najpomembnejšimi zanimanji med Slovenci tudi letos ostaja šport, saj smo v Google največkrat vpisali Eurobasket 2022. Da je bilo leto politično obarvano, dokazujejo naslednja najbolj iskana gesla: Volitve 2022 na drugem mestu, Ukrajina na tretjem in spletna stran državne volilne komisije DVK na četrtem mestu. Med najbolj iskane splošne teme so se uvrstile še: FIFA World Cup 2022, Aki Rahimovski, medalje na Zimskih olimpijskih igrah 2022, Robert Golob, Queen Elizabeth in cene goriva.

Najbolj iskane osebe

Med najbolj iskanimi osebnostmi prav tako prevladujejo politiki in športniki. Najbolj iskana oseba na Googlu v Sloveniji je bil v preteklem letu predsednik vlade Robert Golob, sledi mu športnica Gloria Kotnik, na tretjem mestu pa je Barbara Vesel, partnerica letos umrlega pevca Akija Rahimovskega. Na seznam se je uvrstila še novo izvoljena predsednica Nataša Pirc Musar in njen protikandidat Anže Logar.

Najbolj iskani športni dogodki

Med športnimi dogodki nas je za evropskim prvenstvom v košarki najbolj zanimalo svetovno prvenstvo v nogometu in medalje na zimskih olimpijskih igrah. Sledita svetovno prvenstvo v odbojki in evropsko prvenstvo v rokometu.

Kako? Najbolj iskana vprašanja

Na najbolj iskana vprašanja je vplivala epidemija koronavirus. Slovence je najbolj zanimalo, kako preveriti stanje turističnih bonov, kako dolgo velja hitri covidni test, kako do potrdila o prebolevnosti, kako dolgo traja karantena in kako do PCR testa. Poleg epidemije nas je zanimalo denimo še, kako voliti, kako se znebiti mušic in celo kako sestaviti Rubikovo kocko.

Naj filmi in TV zabava

Največkrat iskani filmi so bili Top Gun - nadaljevanje kultnega filma iz leta 1986 s Tomom Cruisom v glavni vlogi, Dont Look Up - črna komedija Ne glej gor, Pr Hostar 2 - nadaljevanje domačega filma Pr Hostar, The Batman in Uncharted. Med televizijskimi serijami smo ob Poroki na prvi pogled največkrat iskali znanstvenofantastično serijo grozljivk Čudne stvari (Stranger Things) in Evforijo (Euphoria). Sanjski moški je bil »šele« četrti po iskanosti, Znan obraz ima svoj glas se je uvrstil na sedmo mesto, Ljubezen po domače pa na deseto.

Ostali svet

Svet se je najbolj zanimal za dogajanjem v Ukrajini, smrtjo kraljice Elizabete in za volitvami v Braziliji in ZDA. Med osebnostmi so največ pozornosti pritegnili Johnny Deep, Will Smith in nekdanja Deepova žena Amber Heard, četrto mesto je zasedel Vladimir Putin. Med športniki je bil največkrat iskan Novak Djoković, pred Rafaelom Nadalom in Sereno Williams, med filmi Ljubezen in grom, med televizijskimi serijami pa najstniška serija Evforija. Najbolj iskana pesem v letu je bila Tak Ingin Usai, ki jo izvaja Keisya Levronka.

Foto: Pixabay, Računalniške novice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.01.2023 ob 19:12 Micheleerez gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.