https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Gorenjci v Murski Soboti po več kot dveh urah zasluženo zmagali

12.1.2023  

V športni dvorani OŠ I v Murski Soboti je bila odigrana odbojkarska tekma med Panvito Pomgrad in Triglavom. Gorenjci so v Murski Soboti po več kot dveh urah zasluženo zmagali s 3:2, Sobočanom pa po slabi igri v uteho ostaja osvojena točka za osvojitev tretjega mesta po 2/3 rednega dela prvenstva.

Panvita Pomgrad – Hiša na kolesih Triglav 2:3

(22,-20,-23,22,-12)

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 19, Avšič, Drvarič 5, Suhadolnik, Rojnik 19, Kovačič 1, Legen 1, Bedrač 12, Fužir 10, Jurić 4, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimović 4, Nanut 14, Tučen 7, Fajfar 1, Šikanič, Mali 15, Adžović 1, Jovović 22, Rotar (libero). Trener: Sašo Rop

Začetek prvega niza je pripadel gostom ki so povedli z 1:3, domačini pa so jih ujeli na 4:4. Z odličnim servisom Malija so se Gorenjci znova takoj odlepili na 4:7 in imeli napad za povišanje vodstva, ki sta ga z dvojnim blokom zaustavila domača igralca Rojnik in Kovačič za 5:7, Šormaz pa je malo zatem z blokom poskrbel za novo izenačenja na 8:8. V nadaljevanju je Rojnik z uspešnim napadom domače prvič popeljal v vodstvo z 10:9, z Drvaričem na servisu pa so se domači po 12:10 odlepili na 15:10, ko je z minuto odmora nalet zaustavil gostujoči trener Rop. Kljub temu so domači varno obdržali razliko, vodili tudi s 23:16 ter ob koncu prvi niz dobili s 25:22.

Drugi niz se je pričel podobno kot prvi. Izenačena igra do 4:4, nato pa gostje z uspešnim Jovovićem tako na servisu kot v napadu prehajajo v vodstvo s 4:7. Domači so se na kratko približali na 7:8, pri 7:9 pa je domači trener Fujs, podobno hitro kot v prvem nizu, iz igre potegnil nerazpoloženega korektorja Juriča. Tudi ta odločitev ni prinesla preobrata v igri, saj so razpoloženi Gorenjci poletno nadaljevali in povedli z 8:14. Nalet je z napadom za blok out zaustavil Jurič, ki se je nekaj trenutkov pred tem vrnil v igro, to pa je bil tudi znak za preobrat Sobočanov, ki so pričeli loviti goste in se jim približali na 13:16. Za kaj več je zmanjkalo zbranosti, pri gostih pa je dve zaporedni točki dosegel Nanut ter goste vrnil na varnih pet točk razlike (13:18). Panvita Pomgrad je sicer imela nekaj priložnosti za popolni priključek (17:19 in 19:21), a so Gorenjci ostali zbrani in drugi niz dobili z 20:25.

V tretjem nizu je Fujs na korektorskem mestu pričel s Šormazom namesto Juriča, ki je na klopi obsedel do konca tekme, a v napadu kljub temu ni steklo in gostje so povedli s 3:7. Kljub slabši igri in zaostanku s 7:11 so domači goste ujeli z dvojnim blokom Šormaza in Kovačiča na enajsti točk. V tem času je k preobratu občutno pomagal tudi dober servis Žana Bedrača, saj so domači z njim na začetnem udarcu dosegli kar pet zaporednih točk in povedli s 13:11. Zadnje izenačenje v tretjem nizu je bilo pri izidu 17:17, v končnici pa Sobočani niso izkoristili napak gostov za dokončni preobrat in po napadu Jovovića izgubili s 23:25.

Po koncu tretjega niza so se v domačem moštvu resno pogovorili in četrti niz pričeli popolnoma drugače od že prikazanega. Zbrano, odločno in predvsem učinkovito, saj so povedli z 10:3, v nadaljevanju tudi s 15:7 in 18:10, po 20:14 pa je sledil popoln zaton in Kranjčani so se približali na 21:19 in kasneje še na 23:22. Domačini so se na koncu vendarle izvlekli in zmagali s 25:22.

Tudi peti niz je ponudil obilo negotovosti. V vodstvu so bili do izida 10:10 zgolj domači odbojkarji, a nikoli za več kot dve točki, saj so jim gostje vztrajno dihali za ovratnik, po šiku Nanuta pa tudi prvič povedli z 10:11. Po slabem napadu domačih so gostje povedli še z 12:13, Jovovič je takoj zatem dosegel še njihovo 14. točko, Fužir pa je zadnjo žogo udaril v out in slavje gostov v Murski Soboti se je pričelo.

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada, je po tekmi povedal:Tekmo smo izgubili zaradi lastnih napak. S takšnim napadom tekme nismo mogli dobiti, ogromno žog v napadu in servisu smo udarili v out, nismo imeli napadalca, ki bi reševal stvari in na takšen način je tekmo težko dobiti. Če bi imeli vsaj enega razpoloženega napadalca, bi zmagali brez težav.

"Slaba tekma, sem pa zelo vesel, da smo zmagali na težkem gostovanju v Murski Soboti. Mislim, da so domači odigrali eno najslabših tekem v sezoni in so nam olajšali delo, ampak s takšno igro nimamo kaj delati na tem nivoju. Ne najdemo prave igre v sezoni a tokratni zmagi se vendarle ne gleda v zobe," pove Sašo Rop, trener Hiše na kolesih Triglav.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.01.2023 ob 18:26 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.